Poppy
21:53, 03 paź 2019
Nautica przekwitajac robila sie b rozowa, w upale. One w pelni rozkwitu mialy dokladnie ten sam odcien co novalis. Inaczej rozwijal im sie kwiat. Novalis podobno ma byc b duzy, co raczej moze mi nie podpasowac w tamtym miejscu. Nautica miala wiecej kwiatow w bukietach, i mniejsze, i chyba z racji tego, dluzej sie kwiat utrzymywal. Co do przekwitania, novalis zostaje, nautica troche sie chyba osypuje, ale nie pamietam za bardzo
Latem napisalam Zanie, ze:
Pozniej nie robilam obserwacji, jesienne kwitnienie w sumie mnie ominelo, nie maialam sily na ogladanie czegokolwiek

Ten roz to nie jest jednak typowy roz.
poogladaj je sobie tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/9117-oswajanie-ogrodowe-czyli-work-in-progress?page=42#post_5
tam tez jest koko loco, chociaz niestety z nimi nie rosnie, ale pasuje!
Z tym, ze ja lubie tonalne przejcia niz kontrasty.
NIe lacze jasnego rozu z bordo, nie potrafie tego dopasowac, a z drugej strony, te zolte i pomaranczowe tez mi pasuja do fioletow.