Nie mam pięknych mis ogrodowych ale porozstawiałam w cieniu pod orzechem włoskim małe miski blaszane które używałam w kuchni. Ptaki piją z nich całkiem chętnie a dziś osy
Bergenię bardzo lubię, szczególnie na obrzeżach rabat
Ciekawe te naturalne oczka, mają swój urok. A ten rów też ma takie zadanie zbierać wodę z terenu czy jest dla ozdoby?
Chciałoby się, żeby roślinki rosły szybciej....a potem po kilku latach żeby spowolniły
Przed nim postawimy szopę z wyjściem automatycznym dla kur (przeniesiemy stąd). I tunel trzeba będzie zrobić, z czegoś między szopą a wybiegiem. Na wiosnę za rok zamocujemy pokrycie (częściowe, taki daszek), żeby miały trochę cienia I mogły się schować. A póki co posieję tam trawę, niech rośnie.
Tak. Zaczynaliśmy od kopca kreta Pergola, owszem planowana już długo, ale chciałam ją zrobić w innej formie. Niestety już wtedy, gdy to planowałam wycena nas powaliła
Tył pewnie tak jak piszesz jakoś ogarniemy, ale muszę w końcu sobie to wbić, żeby nie liczyć na sprinterskie tempo, bo plany zazwyczaj się rozjeżdżają
Marchewki siane we wrześniu. W tunelu. Fajnie że przyrastają teraz a nie kwitną. Wygląda na to że je zjemy zamiast dać na kompost
Wstaliśmy rano I pojechalismy na działkę. Ja złożyłam częściowo 50 gabionów (zabraklo mi 15szt) - Pan Mirek zrobił jeszcze jeden długaśny taras ktôrego się nie spodziewałam...
M złożył I ustawił I umocował 2 wybiegi dla kur połączone razem.
Dobrze mieć sąsiadkę z takim samym bzikiem na punkcie ogródka
Dzisiejsze zakupy
6 sztuk caradony, jedna hortensaj polar bear, truskawki, bazylią i mięta