Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:10, 08 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Polinko,
Nie ma co narzekać
Jest naprawdę bardzo ładnie !

Ewo- dziękować
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:09, 08 lip 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
w następnym sezonie już powinno być oki. U mnie mają po 1,5 m ale te 2-3.letnie

W następnym sezonie będę ciachać przy ziemi, może się wyrównają
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:08, 08 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
U mnie na 17 limek 5 zeszłorocznych dużo wyższych jest a tez bym chciała jednakowo jakoś się może wyrównają w następnym sezonie

U mnie to samo, 3 zeszłoroczne dużo wyższe ale nie ma co narzekać ważne, że kwiatuchów dużo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:04, 08 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Limkę za wysoko przycięłam i wyszła hortka gigant.

Polinko,
Nie ma co narzekać
Jest naprawdę bardzo ładnie !
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:49, 08 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga miłej niedzieli i jak najwięcej oddechu przy wakacyjnych gościach

A i owszem...niedziela była całkiem miła, rano w ogrodzie, oprski jabłonek (aż czarno od mszycy...trochę za długo z tym czekałam ), a potem obiadek i leżenie na plaży w ciszy i spokoju, bo prywatnej...niestety nie mojej
Moja "przyziemna" :) pasja 23:30, 07 lip 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Podobnie jak Polinka pokręciłam nosem na łubin.... a po obejrzeniu zdjęć... wooow !!!! zostaw je tam bo wygladaja zjawiskowo !

Ciekawa jestem ile jeszcze takich niby "pospolitych" na pierwszy rzut oka roslin mnie zauroczy...

Zobaczymy, jak się te łubiny sprawdzą . Może okażą się niewypałem. Chciałabym dokupić jeszcze więcej takich ciemno fioletowych wpadających w fuksję, nie niebieski. Pani się wygadała, że z giełdy przywiezione, więc chyba sobie zrobię wycieczkę do Tychów . I może burgundowych.

A z liliowcami tak nie jest? One przecież z babcinych ogródków. Ja co prawda nie przepadam za nimi, ale w niektórych ogrodach podobają mi się.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:59, 07 lip 2014

Do góry
Limkę za wysoko przycięłam i wyszła hortka gigant.

Szpalerek trochę mnie denerwuje bo limki różnej wysokości.

Danusiowa werbenka

Wrzos kwitnie?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:53, 07 lip 2014

Do góry
Dzisiaj kilka widoków, jutro zaczynam planowanie jesienne

Przetaczniki leciutko górują nad limkami.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:49, 07 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

..... Jak czytałam i doszłam " w dzieciach wynagrodzi " to mało zawału nie dostałam ..dobrze ,że cudem udało mi się dotrzeć do kolejnej linijki " lub w roślinach ".. ufffff

Cieszę się,że do zawału nie doszło Nie wybaczyłabym sobie.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:14, 06 lip 2014

Do góry
Podobnie jak Polinka pokręciłam nosem na łubin.... a po obejrzeniu zdjęć... wooow !!!! zostaw je tam bo wygladaja zjawiskowo !

Ciekawa jestem ile jeszcze takich niby "pospolitych" na pierwszy rzut oka roslin mnie zauroczy...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:33, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Aż się wzruszyłam. W takich ładnych słowach i czynach można poznać, że dzieciaczek dobrze i wrażliwie wychowywany. Może zaszczepisz w nim miłość do ogrodu? Jak to dużo zależy od rodziców aby chłopaki byli w dorosłym życiu podporą i pomocą dla żony...

Joanko zachwycam się ostatnio Red Baronem, piękna u Ciebie kępa Ogród trzy letni ale ładnie rozrośnięty, dojrzały, widać miłość.
Wyobrażacie sobie dziewczyny moment w którym stwierdzacie, że ogród jest skończony, już więcej nic nie potrzeba? Chyba nie chciałabym doczekać takiej chwili

Czytając słowa Ani i mnie się udzieliło wzruszenie.
Red Baron młodziak bo wsadzony wiosną. Staram się ostatnio kupować już rozrośnięte rośliny żeby za bardzo nie odbiegały wielkością od tych sadzonych w ubiegłych latach. Kiedyś każdą roślinkę dzieliłam jak włos na czworo bo miejsc do obsadzenia nie brakowało. Dzisiaj mam inne podejście do ogrodu. Mam już szkielet i dodaję tylko smaczki.
A momentu w którym stwierdzę że ogród jest skończony nie wyobrażam sobie. Marzą mi się jednak takie dni, kiedy spokojnie wypiję kawkę w ogrodzie, poleżę na leżaczku, poczytam książkę. Póki co czasu na przyjemności narazie brak.
Dziękuję Polinko za odwiedziny. Często bywam na Twoim wątku choć nie zawsze ślad zostawiam.
pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:27, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Toszko bardzo Ci dziękuję za wszystkie rady i poświęcenie połowy dnia na odpowiedzi Niech Ci Bóg w dzieciach albo w roślinach wynagrodzi ( wybrać co pasuje)

..... Jak czytałam i doszłam " w dzieciach wynagrodzi " to mało zawału nie dostałam ..dobrze ,że cudem udało mi się dotrzeć do kolejnej linijki " lub w roślinach ".. ufffff
Moja "przyziemna" :) pasja 14:01, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Przeczytałam pierwszy post, że kupiłaś łubiny i pokręciłam nosem. Zobaczyłam w donicy z trawkami i mówię WOW Pięknie to się konweniuje ze sobą i ładny akcent kolorystyczny.

Takiej pierwszej reakcji się spodziewam, że to nie to . Ale spróbuję. Inspiracją są dla mnie łąki łubinowe na mojej Jurze, pięknie tam to wygląda w lesie.

One tylko czasowo są w donicy, ale może rzeczywiście dodam im ML, jako przybranie, bo mam chyba 6szt na składzie, po tym, jak padłam ofiarą pewnych zakupów internetowych , malutkie są bardzo, ale przekonałam się, że one dość szybko się rozrastają.
Kątek miskantowo-hortensjowy - doradzicie? 13:38, 06 lip 2014

Do góry
Hej. Nie znam się na projektowaniu ale napiszę Ci jak jest u mnie
Z tyłu mam rząd smaragdów, cały rząd jako zielone tło czyli żywopłot. Przed smaragdami mam Gracilimusy i jako niskie piętro mam lawendę.
Na drugiej rabacie mam smaragdy, proso, hortensje Limelight i kulki bukszpanu. Proso idzie do wywalenia bo jest za niskie.
Zależy jak duże chcesz prowadzić hortki? Jaka odmiana?
Nawet jak nisko będziesz prowadzić hortki to Morning Light będzie za niski.
Radziłabym Gracilimusa i raczej nie sadzić pomiędzy smaragdami tylko przed. Gracki na wiosnę ścinasz i dopóki nie odbiją to zostanie taka pusta dziura.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:24, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Fotka jak z widokówki

Czytałam u Ewy, że szukasz wrotyczu? Zapraszam do mnie

Fotka zrekonstruowana po południu, żółtki (trytomy) tle wycięte, liliwoce uciete kwiatostany. Pszczółka i teśiowa sie ucieszą bo obiecałam im liliowce a ja wreszcie mogę patrzeć na tę rabatę

Wortycz mam w proszku, zamówiłam, muszę poszukać jak zrobić napar bo będę jutro lała
Mam całe wygryzione hortensje limelight, czyżby opuchlak?
Kondziowy ogrod cz II 12:21, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kondziu dobrze widzę u Ciebie na balkonie lobelię białą i niebieską? Często ją podlewasz, jaki nawóz dajesz? Moja biała coś słabo rośnie
ja nie mam białej tylko niebieska surfinie biała i surfinie pełna różowa leje woda i nawozem gołębim i moj kompost ale zauważyłem ze ta która jest w pełnym słońcu nie rośnie tak dobrze która jest osłonięta i w półcieniu
Kondziowy ogrod cz II 10:12, 06 lip 2014

Do góry
Kondziu dobrze widzę u Ciebie na balkonie lobelię białą i niebieską? Często ją podlewasz, jaki nawóz dajesz? Moja biała coś słabo rośnie
Kondziowy ogrod cz II 09:02, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Zarys ogólny bardzo mi się podobuje Dzisiaj rano M. zastanawiał się ile jeszcze dni do kwitnięcia hortki Może będzie z niego choć w malutkiej części taki wspaniały ogrodnik jak z Ciebie Kondziu?
Pozdrawiam porannie
e tam dziewczyny juz przesadzacie macie piekne ogrody a chyba szukacie dzióry w całym twój ogród też jest piękny
Moja "przyziemna" :) pasja 08:25, 06 lip 2014

Do góry
Przeczytałam pierwszy post, że kupiłaś łubiny i pokręciłam nosem. Zobaczyłam w donicy z trawkami i mówię WOW Pięknie to się konweniuje ze sobą i ładny akcent kolorystyczny.
Kondziowy ogrod cz II 08:18, 06 lip 2014

Do góry
Zarys ogólny bardzo mi się podobuje Dzisiaj rano M. zastanawiał się ile jeszcze dni do kwitnięcia hortki Może będzie z niego choć w malutkiej części taki wspaniały ogrodnik jak z Ciebie Kondziu?
Pozdrawiam porannie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies