Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 06:53, 15 lip 2014

Margarete napisał(a)
Odpowiadam u ciebie na post u mnie zamieszczony żebym byłapewna że na pewno przeczytasz :

polinka napisał(a)
Małgosiu piękne widoki urlopowe. Przyjemnie odpoczywać gdy ma się takie krajobrazy.
Życzę bezstresowego powrotu do codzienności

Witaj, nie da sie bezstresowo........teraz inni na urlopie wiec zadania w pracy czekają do wykonania i za siebie i za innych........
Tobie zycze udanego urlopu, bo to juz tuz, tuż.........i jak jedziesz w Bieszczady ? Zapraszam po drodze na kawke i przerwę w podrózy do cienistego ogrodu, nieopodal lasku,leżaki czekają, chłodne napoje podaje albo kawkę....daj znać

Małgosiu wiem, że na spokojnie nie da rady powrócić do codzienności. Ja każdego roku cierpię po powrocie z urlopu Nawet psycholodzy radzą wrócić wcześniej i powoli się wdrażać w życiową rutynę
Resztę odpisałam na pw
polinka 06:55, 15 lip 2014

Milka napisał(a)

Polinko, jakie krytyczne!!! w tak wymuskanym miejscu, to tylko rady, co do cięcia, bo wiem, ze się bojasz, jak ja kiedyś
śliwę obserwuj, jak przyrasta i się zagęszcza, najwyżej za 2 tygodnie znowu ciachniesz z 10 cm i znowu się zagęści

i tak myślałam, jakie drzewko w tym miejscu dać, co ma osłaniać i mam podpowiedź, ale obejrzyj sobie, pomyśl ...bo mnie ten wiąz Geisha u Justyny zachwycił, cudowny jest...niestety patyki od niej mi padły, ale nadal mam go w planie
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/krzewy-lisciaste/wiaz-drobnokwiatowy-geisha-nana-variegata,6_944/
cmokam i oczywiście czekam na rewizytę i podpowiedzi, bo sama utknęłam, jak po powrocie od was zaczęłam rewoltę

Irenko myślę cały czas nad tymi drzewami i za wszelkie sugestie będę wdzięczna Ze śliwą tak właśnie planuję zrobić, zobaczę jak będzie się zagęszczać i wtedy jakby co ciach ciach
AlicyaLK 08:43, 15 lip 2014

Polinko, cudnie u Ciebie, a zdradz proszę jak cięłaś bluszcz???
polinka 08:50, 15 lip 2014

Ala każdy koniec gałązki troszkę skracałam. Irenka mówi, że w kolejnym roku ładnie się zagęści.
Urlopujesz jeszcze w ogrodzie?
AlicyaLK 08:52, 15 lip 2014

I jak czesto to sie powtarza?? Ja skracalam na wiosnę, ale wlasnie zastanawialam sie czy nie ciachnac kolejny raz Nie juz sie nie urlopuje od wczoraj w pracy zasuwam jak mrówka wlasnie jadę do pracy i przeglądam ogrodowisko
polinka 09:16, 15 lip 2014

Można kilka razy w sezonie
Nie zazdroszczę mrówkowania a na urlop wyjazdowy są chociaż jakieś widoki?
AlicyaLK 09:22, 15 lip 2014

urlop wyjazdowy we wrześniu... jak mąż będzie mógł wziąć urlop
polinka 09:31, 15 lip 2014

Najważniejsze, że jest plan na urlop. Jest na co czekać
AlicyaLK 09:40, 15 lip 2014

chyba bardziej czekam na wyjazd do Wrocławia i potem na plantację A Ty kiedy na urlop??
polinka 09:47, 15 lip 2014

Do Wrocka na coś konkretnego jedziesz czy w celach krajoznawczo-bukszpanowych?
Urlop planowo zaczynam od pon. Niby jeszcze tylko kilka dni a ciągnie się strasznie. Choć wiadomo, że lepiej przed urlopem niż zaraz po