Bogusiu to już tuż tuż, winobluszcz czerwienieje a lisci coraz wiecej opada, teraz dopiero po deszczach ogrod jakos wygląda a i trawnik w koncu mozna bylo skosic Pozdrawiam
Wrzosy kwitną, niektóre pzekwitają ale cieszą bardzo
U mnie jeszcze niektore dalie dopiero zakwitają, cynie co wnusie siały cieszą oko
Jesienią posadziłam BOBO i pięknie kwitną ale patyczki mi się nie przyjeły, cynie posiane przez wnusie są cudowne i cieszą bardzo
Pięknie Uwielbiam rabaty cieniste. Rośliny do cienia i półcienia mają wg mnie najpiękniejsze faktury, kształty i kolory. Jak wszystkie pięć części obsadzisz w podobny sposób to będzie to prawdziwy raj, harmonijny i spokojny.
Tak, to jest nawłoć z łąk i trawa z łąk.Może tu nie widać ,ale ma fajne żółte łodyżki.Nie wiem co to jest.
I zastanawiam się, czy jednej kępy nie wykopać i nie dać bliżej stawu.
Nawet ,żeby pociągnąć rośliny wzdłuż siatki do samego stawu.
W ogrodzie jest sporo kolorów.Oby jak najdłużej
Limka
Bobo
Pomysł fajny
Ale bez tui, lepiej cisy, mniej roboty i wieczne, lepiej bez bukszpanów, bo ćma tak czy tak je dorwie. Więc ostrokrzew karbolistny lepiej lub kulki cisowe. Umbry też bym sobie odpuściła, lepiej kolumnowe ambrowce, tulipanowce, ale najbardziej wybrałabym ketmie, bo bezproblemowe i na jesień cudnie kwitną, można formować i do limek ładnie wyglądają.
No i wybrać coś, co wiosną będzie cieszyć i w pełni lata.
Pięknie to wygląda słońce w tym roku było szczodre.
Powoli chłodniej, to pora na jesienne robótki, ja póki co, obijam się. Na razie dom ogarniam, a potem ogród. Miłej niedzieli