Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w malinówkach 11:40, 05 paź 2025

Do góry
Warunki pogodowe nie zachęcały, wiało jak u wielu z Was.

Udało się zamontować nowe rynny na krótszej części gospodarczego i podłączyć odpływ liniowy pod drzwiami. Montaż wcale nie był trudny, ale połączenie z rurą drenarską w ziemi już gorsze. Normalnie kolejnoś prac jest inna. My musieliśmy uciąć zakopaną już rurę drenarską w dobrym miejscu, by wpiąć się w osadnik rynny, czy w drugim miejscu z odpływem. Ostatecznie wygląda, że wszystko jest szczelne

Przed:

Po:

Odpływ liniowy zbierający wodę przed progiem drzwi. Może i nie jest konieczny, ale już dawno był kupiony. Razem z rurą drenarską ma zbierać wodę między tarasem, a budynkiem gospodarczym. Osadzilismy odpływ na powierzchni gruntu, a od góry będzie zasypany grysem.

Została jeszcze jedna rynna, która będzie mocowana do deski. Tylko trochę logistyka u mnie zawiodła. Dopiero tydzień temu kupiłem deski z tartaku, kilka dni schyły na dworze, a teraz dopiero są zaimpregnowane. Montaż może w kolejną sobotę. Dobrze, że bluszczu nie dałem przy ścianie, bo byśmy go zadeptali. I tak mi się odsuwa w czasie to sadzenie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:04, 05 paź 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kupiłam dzisiaj tuje, będę dosadzać. Jeszcze chyba nigdy nie kupiłam tak dużych roślin w tak małej cenie.

Super zakup
Glina i zielsko 08:18, 05 paź 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)

A Franek pozdrawia z Kromką
Tu akurat towarzyszą synowej w robieniu kolacji hihii

Widać coś pysznego na kolację było
Super foto, nawet tak samo jedną łapkę mają podwiniętą , przesłodkie ujecie ♥️

Miłej niedzieli
Ptasi gaj 22:30, 04 paź 2025

Do góry
Monika83 napisał(a)
Mój ulubiony kadr z ogrodu! ta rabata jest piękna❤️ Astry ślicznie Elu tobie zakwitły. Aż trudno uwierzyć że u ciebie jest susza bo mieszkamy nie aż tak bardzo daleko od siebie, bo u mnie deszczu było całkiem sporo momentami ulewy że aż zaczeły mi przetaczniki gnić łubin i 2 ciemierniki, a ziemię mam piaszczystą..

Monika wiem, że u ciebie pada bo mam znajomych po wschodniej części Wisły i tam pada a tutaj jakieś przeklęte miejsce i nic ziemią jak skała. Dzisiaj sądziłam jeszcze jeżówki i cisy. Bez siekiery nie podchodź do dołka. Wykopalam na 10 cm i nalałem wody i jak wsiąkła po jakimś czasie kopałam dalej.

Zaniedbałam w tym roku tuje i zaczęły mi schnąć. Martwię się bo przez ostatnie 2 tygodnie je ciągle podlewam. Dzisiaj też lałam. Martwię się bo jak padną to będę miała suche kikuty a wiatr będzie hulał na całego.

Zielono na tej części bo podlewamy. Sryliony litrów wody. EM zastanawia się, czy nie wykopać jeszcze jednej studni tylko do podlewania na końcu działki z dużym pojemnikiem około 500 litrów.
Ten co mam w domu to tylko 50 litrów i pompa non stop chodzi jest za bardzo obciążona.
Ty wiesz, że rolnicy kosza tylko raz łąki bo trawa nie rośnie. Likwidują krowy bo nie maja siana ani pastwisk od 3 lat. W melioracji od 3 lat nie płynie woda.

Też lubię ten widoczek to z tarasu.

Astry przesadzone i nie wszystkie tak ładnie rosną.
W tym roku np te poniżej w ogóle jeszcze się nie rozwinęły a już u nas przymrozek był.

Wiele roślin mi złapał przymrozek. Surmia zmarzła

Kupiłam sobie w czwartek sosenkę himalajska bardzo ładna dzisiaj przywieźli.

To moja 8 letnia ok 5 m wysoka

Ogród prawie wymarzony … 21:50, 04 paź 2025

Do góry
Kilka fot roboczych jeszcze bez seslerii

Ogród z plażą 21:04, 04 paź 2025

Do góry
Ale pieknie jesiennie się u Ciebie robi...

A te rozchodniki to masz czerwone?

Pieknie sie tu prezentują
Zacisze Alicji 20:54, 04 paź 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Mam wrażenie że pierwszy raz widzę te miejsce z takiej perspektywy Alicja masz piękny tajemniczy ogród!❤️
Ptasi gaj 20:36, 04 paź 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Mój ulubiony kadr z ogrodu! ta rabata jest piękna❤️ Astry ślicznie Elu tobie zakwitły. Aż trudno uwierzyć że u ciebie jest susza bo mieszkamy nie aż tak bardzo daleko od siebie, bo u mnie deszczu było całkiem sporo momentami ulewy że aż zaczeły mi przetaczniki gnić łubin i 2 ciemierniki, a ziemię mam piaszczystą..
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:15, 04 paź 2025

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:00, 04 paź 2025

Do góry
Ogród z plażą 19:59, 04 paź 2025

Do góry
ajka napisał(a)

Co tu tak pięknie kwitnie na fioletowo o tej porze roku???
To miejsce też super wygląda
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:51, 04 paź 2025

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:47, 04 paź 2025

Do góry
Czas kwitnących astrów,marcinków,michałków,jadwiszek początek października z przymrozkiem to już standard

Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:36, 04 paź 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monika witam
U ciebie o każdej porze roku jest pięknie. Już ci ciemierniki kwitną co ty tym kwiatom dajesz, że takie piękne i wyraziste.
Prices Diana dzisiaj chodziłam koło niej, ale kupiłam hortke polar bear.
Pięknie masz
Elu ciemiernikom nic nie daje,sierpień to nie jest ich czas do kwitnienia, zdecydowanie za wcześnie. Polar Bear mam ładne duże stożki buduje ale jest mocno pokładająca się. Princes Diane mogłaś kupić, ja jestem zniej zadowolona bo ona zakwitła po mimo niskiego przycięcia przy ziemi wiosną bo przemarzła.A to jej przebarwienia, gdyby nie ten mróz na początku października to by ładniej kwiaty się wybarwiły na zielono.

Zacisze Alicji 19:23, 04 paź 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Ania jest mistrzynią fotografii ależ spacer, ależ ogród Ania powinna być u Ciebie o każdej porze roku Będę wracać do tych zdjęć.

Podpiszcie kto jest na zdjęciu grupowym, bo rozpoznaję tylko Anię i Gosię
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:18, 04 paź 2025

Do góry
I jeszcze cyknęłam

Ogród z plażą 19:17, 04 paź 2025

Do góry
ajka napisał(a)

Prześlicznie!
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:16, 04 paź 2025

Do góry
Do ogrodu wpadł mi księżyc .

Test wypadł pozytywnie, na ostatnio modyfikowanej rabacie będzie jeszcze jedna taka lampa.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:02, 04 paź 2025

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ładne te marcinki.
Jak one zaczynają kwitnąć to już zawsze myślę, że jesień stoi za rogiem
Ech i zawsze szkoda lata.
Piękne hosty
Moja magnolia też powtarza teraz kwitnienie
Aniu mnie też marcinki,michałki, jadwiszki kojarzą mi się z jesienią, uwielbiam te kwiatki za ich intensywne kolory róż-fiolet i długie kwitnienie, szkoda że są takie trochę zapomniane przez ludzi w ogrodach.. A magnolia wiosną mróz uszkodził kwiaty to chociaż pod koniec lata kwiaty pokazała

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:28, 04 paź 2025

Do góry
Wtopa buraczkowa. Z pięciu dużych słoików jest problem w dwóch, mimo pasteryzacji 40 minutowej i tego, że wklęsły przykrywki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies