Gosia, skończyłem i nie mam zdjęć jeszcze. Najgorsze, że nie mam nawet zrębki na ściółkę. Teraz musimy skupić się na trawniku. Potem wrócę do podrównania rabaty i sciółkowania. Dodam nieskromnie, że jestem zadowolony z rabaty (póki co). Jest wg mnie ciekawie skomponowana, co chwilę będzie coś kwitło, jak nie drzewa, to krzewy i byliny. Na jesień dojdą jeszcze trawy
Moje bukietowki i Anabelki mają się dobrze. Anabelki nawet na jesieni były przesadzane i wszystko jest ok. Na razie debolistna się opóźnia.
Ale koln jeden i grujecznik od zimy ucierpiały.
Alez ty masz kolorów nade. Tych cebulowych mnóstwo i efekt fantastyczny.
Nic ci cebul nie podzera ?
U mnie niestety przepadają, na jesieni coś dokupie u tak jest jak jest.
Dorotko mam blisko mój zalew. Za moim małym laskiem 200;m.
Ale nie często chodzę, brak czasu wolnego. Ale id czasu do czasu lubię iść na spacer na zachód słońca.
Da cudne i niepowtarzalne.
Fajnie jak uda się przeprowadzić u ciebie rewitalizację tego miejsca.
Nowe, jaśniejsze miejsca przyciągają ludzi na spacery.
Moja Fiona w tym roku w sierpniu skończy 16 lat. Staruszka już. Ale jeszcze sprawna i żywotna
Nie wiem co bardziej mi się podoba. Czy kolorem tęgo pierwiosnka, czy różowa przylaszczka, czy piękny ciemiernik. Wszystko śliczne.
Taka różowa przylaszczka to chyba większy rarytasik.
Może i tak. Ty widzisz może lepiej. Każdy region też z wiosna ma troszkę inaczej.
Szafy jeszcze z ciepłem nie ma ale jest znośnie.
I widać jak wiosna się rozwija i wszystko wokół zielenieje
Włóczkę kupiłam, z jakiej była wykonana próbka, kiepskiej jakości, akryl, parę procent bawełny i moheru. Chciałam wrócić do nauki entrelaku (kiedyś korzystałam z książki), a tu zonk!
Dzięki za namiary, przysiądę w wolnej chwili. Spadłaś mi jak z nieba he he
Lekko mi szczęka opadła na widok twoich ażurów, świetne, wspaniałe! Ja lubię wzory plecionkowe, takie jak niżej.
Pozwoliłaś śmiecić
Zdjęć po akcji mam mało ale jutro się poprawie bo walczyłam aby zdarzyć zrobić jak najwięcej przed powrotem młodego z przedszkola , oddałam też szwagierce kostrzewy , zamieniłam je na seslerie