To zdjęcie bardzo mi się podoba. I to z kotem siedzącym na murku.
Moja mama po obejrzeniu piwonii drzewiastych w Wojsławicach bardzo się na nie nakręciła. Ale faktycznie są warte grzechu.
Rabatka leśna na pewno wyjdzie pięknie.
Czy dzieliłaś i przesadzałaś kiedyś tarczownicę? Trudno się to robi?
Po działaniach u Madzi czas się było brać za soje podwórko
wycinamy róże pnące bo przemarzły, coś od ziemi nieśmiało się pokazuje, ale czy to odmiana czy dziki okaże się
zrobiło się pusto
wycinamy zmarznięte suchodrzewy, 10 lat się trzymały ładnie większe mrozy bez szwanku przechodziły, a ta dziwna zima dała do wiwatu, na szczęście od korzenia odbijają
koło oczka do wycinki cały suchodrzewowy żywopłot
Jola, wszystko cudne co pokazałaś, ale to zdjęcie mnie rozczuliło Mężowski debiut stolarski na 6 z plusem
P.S. Oni chyba jednak faktycznie mają swoje alternatywne forum oparte o nasze
P.S. (2) Z zaproszenia chętnie skorzystam, mam nadzieję, że kiedyś tempo mojego przemieszczania się na trasie zwolni i dam radę odbić w bok
Na 12 m dałabym 3 wiśnie. Pień mógłby mieć z 1.80 do 2 m żeby gałązki nie przeszkadzały w chodzeniu.
Trawy i horty symetrycznie.
A bylinki poupychać przed i pomiędzy.
Jeśli chcesz tam kulki to danice nie. Rabatka jest niezbyt głęboka i rośliny bedą z czasem dotykać tuj i one wyłysieją. Cis bakata nadaje się do cięcia. A może stożki? Skoro kulki są po drugiej str ścieżki.
konwalie same się na ta rabatę przeniosły, będe musiała pilnować żeby się z czosnkiem niedźwiedzim na kolejnej nie wymieszały, niby dzieli je 25 metrów, ale przezorny ubezpieczony
Na powojnikach się nie znam. Mam jakiś marketowy. Żyje ale szału kwiatów nie miałam jeszcze. Posadziłam z różą licząć że kwiaty się przemieszają.
Montana też mi się podoba.
Róże pnącą jeśli zdecydujesz kupić to taką co ma certyfikat ADR i powtarza kwitnienie. Ja posadziłam Ozeanę i Giardinę na pergoli.
Prowadzę je na 4 pędy. I czekam na kwiatki. Ten powojnik rośnie na giardinie.
To zeszloroczne sadzonki.
Na szer 1 m dać można 1 różę. Jak trzeba będzie malować lamele to
Ją zetniesz. To będzie pewno raz na kilka lat a róże czasem się odmładza.
Z ostatniego tygodnia:
dostałam od Agusi takie cudne doniczki zostawiłam je sobie do domciu po remoncie
Kwoczka siedzi na jajkach, podłożyłam jej 8, ale na dziś tylko 5 zostało, chyba kury zdziobały...
dosadziłam hakonki od Pawła na leśną do host, na ta samą poszły dzwoneczki od Madzi