Mam obiekcje do Gracillimusa.. on strasznie wielki będzie i za kilka lat przydusi tam rozplenice. Ja bym dała Morning Ligt, rozjaśni płot i nie będzie tak wielki.
Monument jest ok.
Przytnij ten talerz z trzmieliny w kulkę, talerz źle wygląda. Berberysy tnij w kulki. Poprostu lawendy w pion bo każdą wiatr smaga w inną stronę.
No właśnie te z białawymi kwiatami, niskimi, często są pachnące
Czasami nie wiemy co fajnego mamy w ogrodzie A u mnie hosty często się wysiewają.
Teraz robię powolną rewolucję zacienionych zakątków to spróbuję pogrupować hosty żeby pachnące były blisko ścieżek aby ułatwić wąchanie
To prawda, że szkielet to podstawa, niemniej niektóre rośliny tak głupio wsadziłam, że porażka. I nawet nie wiesz jak się męczę aby te strefy niskie i niższe jakoś przy wysokich wyglądały... Trudna sprawa, nieraz wychodzi komicznie. Czasem trzeba ten komizm zaakceptować bo wiemy, że będzie lepiej jak nowa roślina podrośnie, a czasem to latanie i kombinowanie. Najgorsze stare korzenie. Na takim froncie ostatnio walczyłam, leżąc na brzuchu pod krzakami. Korzenie nie były tu grube, ale niesamowicie splatane. A miedzy tym stara folia i sterty żwirku oblepionego gliną. Zdjęcie oddaje tylko kilka procent tej walki. W sumie nawet ładnie wygląda, ale uwierz, było hardcorowo
Kasiu goście uchwycili tyle "smaczków", nie wiem jak to robisz, ale masz niesamowity talent do dekorowania przestrzeni wokół siebie... I ludzi przyciągasz jak magnes, cudowne spotkania, niesamowita jesteś I tylko u ciebie nawet dziury w liściach wyglądają bajkowo Wyprawa na grzyby na wypasie, takie kubki w lesie - szacun
Uczciwie powiem, że zdjęcia "uczciwe" ukazują urokliwe rabaty i możesz być z siebie dumna kobieto Widziałam twoją relację z "Anglii" - fantastyczna inspiracja, też kiedyś muszę tam dojechać... Przepiękne zdjęcia robisz!
Te dwa miskanty kupiłam w Wojsławicach, oczywiście bez nazwy.
To jeden z nich, niedługo po posadzeniu / po lewej stronie /.
Teraz wygląda tak, urósł i chyba będzie kwitł
Lwie paszcze, w tle mrozy.
A to podwórko, kwitną ponownie ostróżki
I ruszyła rozplenica Hameln Gold, ale wątpię, czy doczekam się kwitnięcia.
Róża Alchymist kwitnie, choć dorwał ją mączniak
Koniecznie skocz, te ciemne rozchodniki są piękne
Ten jeszcze zmieni kolor, jak kwiatuszki całkiem się rozwiną
Mam jeszcze inny ciemny, ma inne kwiatuszki i też jest piękny
Szerszy kadr, czyli właściwie prawie cały ogród
Też je lubię, właśnie posadziłam 6 sztuk. Czy jest szansa ,że jeszcze w tym roku zakwitną? Ewo, ile sadzonek potrzeba, aby mieć taką okazałą kępę kwiatostanów?
Aniu,tą dalię kupiłam pod koniec kwietnia na ryneczku .Już podpędzoną w doniczce z jednym kwiatkiem To taka z tych niższych.
A z te z naszego zamówienia ,to aż tak obficie nie kwitną.