Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 12:38, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Werbenę też pomału widać, chyba mi się też wysiała tam stipa:

Iwonko,
A długo wschodziła Ci werbena?

Ta werbena jest z 4 lutego. Drugą turę siałam 17 lutego, ale tam jest tylko kilka wzeszłych roślinek, na resztę trzeba poczekać. Czasami wschodzi nawet 2 miesiące. Wymaga cierpliwości
Ogródek Iwony 12:36, 02 mar 2015

Do góry
I jeszcze jedna zagadka:
Zebrałam w ogrodzie nasionka lawendy, wysiałam też 17 lutego:

Dziś w doniczce wygląda tak:

W życiu bym nie powiedziała, ze tak wyglądają siewki lawendy. Może mi wykiełkowało coś, co na kompost wyrzuciłam z ogrodu?
Ogródek Iwony 12:26, 02 mar 2015

Do góry
Największą zagadkę mam z trawką od Ani (Skandynawia po krzyżacku):
Tak wyglądały nasionka, które dostałam

Wysiałam tylko kilka nasionek, ma to być duża trawa, ale nie wiem, jaka. Wysiana 17 lutego dziś wygląda tak i się nadaje na rozsadę:

Jakby kto wiedział, co to za trawka, to proszę o rozszyfrowanie. Trochę się boję inwazji w ogrodzie, gdyby się okazałą wielka. M się śmieje, że najwyżej widok na sąsiadów zasłoni Chyba w donicy ją zadołuję na początek
Ogródek Iwony 12:20, 02 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Widzę, że się rozkręcasz z planowaniem spotkań
Tego 11 lipca chyba będzie podwójne spotkanie, w Wojsławicach na Hemeromanii i u Szmitów

Łukasz, 11 lipca zaproponowała Danusia. Pojadę tam, gdzie szefowa. Do Szmitów mam bliżej, ale gdzie ostatecznie będzie pięciolecie - zależało będzie od decyzji reszty. Ja tu jestem nowa, więc się dostosuję. Faktycznie o tym spotkaniu pisała Mała Mi. Zapomniałam, że to jest ten termin
Ogródek Iwony 12:17, 02 mar 2015

Do góry
Przeszłam się po moim ogródku, tak miałam ochotę rozgrzebać kopczyki róż, wygrabić rabaty i przyciąć uschłe gałązki, ale poczekam do 10 marca, bo mogą być jeszcze przymrozki nocą.
Jak jest zimno, to ani roślinkom się nic nie chce, ani nam
Za to ogródek parapetowy mnie bardzo cieszy.
Dziś będę rozsadzać stipę. Pięknie urosła. Siana 4 lutego, gotowa jest na rozsadę:

Werbenę też pomału widać, chyba mi się też wysiała tam stipa:

Kiełkuje też rozplenica drobna, zebrana z mojego ogródka i wysiana 17 lutego:

I rozplenica perłowa od Makkasi wysiana 23 lutego:
Ogródek Iwony 12:01, 02 mar 2015

Do góry
Nie byłam na spotkaniu ogrodowym Gardenia, w tym roku byłoby to niemożliwe. Ale szykuję się na 16 maja na Gdańsk. I tam spotkam się z dziewczynami, kto tylko może dojechać
http://www.wiosnawogrodzie.pl/
I doczytałam, że w na 11 lipca szykuje się spotkanie w Pęchcinie u Szmitów - 5-lecie Ogrodowiska. Ale fajnie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015?page=1
Ogródek Iwony 12:01, 02 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aha ok Iwonka, bo myślałam, że mnie zablokowałaś
Tak się przyzwyczaiłam, że u Ciebie tyle się dzieje, że ciągle zaglądam.

Mirella,
Nikogo nie blokuję kochana, nawet się zastanawiam, czy można.
Musiałam trochę zwolnić. Na innych wątkach działo się tyle, że tematy u mnie byłyby nie na temat.
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 11:51, 02 mar 2015

Do góry
Ale fajnie Danusiu działaj
Ode mnie 3,5 godziny jazdy. Piszę się na spotkanie już dziś
Makowo na Kociewiu 10:38, 02 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, piękne ciemierniki kupiłaś Spotkanie udane.
Ale z fotek najbardziej zachwyciło mnie zdjęcie z powracającymi dzikimi gęsiami
Pozdrawiam

To łabędzie chyba ???
Lawendowy zawrót głowy 09:52, 02 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Się nie zdziwiłam tym komentarzem. W zeszłym roku posadziłam sześciopak lawendy do donicy. Po miesiącu przesadzałam do gruntu i się mocno zdziwiłam, że cała donica byłą wypełniona korzeniami. Dlatego lubi sucho. Ma mocno rozbudowany system korzeniowy. Hm... podoba mi się z różami ... nadal

Iwonko to nie znaczy ze nie mozna mozna bo pieknie wygladaja ten przemily i przystojny pan wyjasniał ze ekspanyswne korzenie lawendy powodija ze roza rosnie mala , niska i ma mniej kwiatów niektórym to odpowiada
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:31, 02 mar 2015

Do góry
Przeziebilas sie?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 08:44, 02 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ja wiedziałam. Wujek mego e-Ma po mojej przeprowadzce na wieś chciał mnie złapać na słowo "kara" - czyli taczka.

Ja mam do rozsady przygotowane kubeczki po jogurtach. Jak znajdę jutro multidoniczki, to może się skuszę jednak

Ogrodowisko uczy prawda Dobrze, że mój Młody wie, że taczka to taczka, a nie kara bo nie miałabym z niego pomocy, bo za co ta kara hahahaha

Iwonko ja w kubeczki po jogurtach pomidory popikowałam, a jeszcze w planach papryka, pory i nie pamiętam teraz sama co ja tam jeszcze wymyśliłam do siania. Nie ma to jak sobie zajęć dodatkowych nawymyślać hihihihi, ale to sama frajda A mówiłam, że w tym roku nie sieję i co Wyszło jak zwykle tylko jeszcze bardziej
Ogródek Iwony 23:20, 01 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirella, myślę, że wszystko w porządku. Nie było mnie na forum przez weekend. Nie było więc wpisów. Nic specjalnego się nie działo, a ja weekend spędzałam rodzinnie. Wczoraj byliśmy na roczku, a dziś odpoczywaliśmy Troszkę podglądałam, szczególnie spotkania na Gardenii i u Gosi w Ciociogrodzie. Ale raczej nic nie pisałam z braku czasu. Z telefonu źle się pisze, teraz na chwilkę dorwałam się do komputera.

Aha ok Iwonka, bo myślałam, że mnie zablokowałaś
Tak się przyzwyczaiłam, że u Ciebie tyle się dzieje, że ciągle zaglądam.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:07, 01 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, pozdrawiam. Fajnie, że czas z e-Musiem miło spędziłaś. U mnie krokusy kwitną i przebiśniegi, okazało się, że mam krokusy miniaturowe.

Zaraz biegne kochana zobaczyć te piękności u Ciebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:54, 01 mar 2015

Do góry
Dorotko, macham
Piękną wiosnę masz
Makowo na Kociewiu 21:22, 01 mar 2015

Do góry
Kasiu, piękne ciemierniki kupiłaś Spotkanie udane.
Ale z fotek najbardziej zachwyciło mnie zdjęcie z powracającymi dzikimi gęsiami
Pozdrawiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:14, 01 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

No już wiem haczka to motyczka Google mi powiedziało W życiu nie słyszałam takiego określenia

Ha, ja wiedziałam. Wujek mego e-Ma po mojej przeprowadzce na wieś chciał mnie złapać na słowo "kara" - czyli taczka.

Ja mam do rozsady przygotowane kubeczki po jogurtach. Jak znajdę jutro multidoniczki, to może się skuszę jednak
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:11, 01 mar 2015

Do góry
Gosiu, pozdrawiam. Fajnie, że czas z e-Musiem miło spędziłaś. U mnie krokusy kwitną i przebiśniegi, okazało się, że mam krokusy miniaturowe.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 01 mar 2015

Do góry
Marzenko, cudnie obsadzone donice. Bardzo mi się podoba zestawienie prymulek z bratkami.
Lawendowy zawrót głowy 20:44, 01 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
jola w dzisiejszej Maji lawenda i róże podobno lawenda zjada róże tak jest ekspansywna

Się nie zdziwiłam tym komentarzem. W zeszłym roku posadziłam sześciopak lawendy do donicy. Po miesiącu przesadzałam do gruntu i się mocno zdziwiłam, że cała donica byłą wypełniona korzeniami. Dlatego lubi sucho. Ma mocno rozbudowany system korzeniowy. Hm... podoba mi się z różami ... nadal
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies