Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 09:38, 02 mar 2015

gierczusia napisał(a)
Wróciłam się aż do tych chwalonych dekoracji , bo ja dekoracje uwielbiam.. I wiesz co ?? Mamy takie same lampioniki 3 sztuki jakby sloiczki z aluminiowymi uchwytami uważam ,że są urocze

Buziole

Zapewne wiele drobiazgów by sie podobnych jeszcze znalazło tak sie ostatnio zastanawiałam ze mieszkamy tak blisko a o mały włos dopiero pierwszy raz moglybysmy sie u Gosi spotkac .....
lojalna_ 09:44, 02 mar 2015

Magda_ napisał(a)

Jola ile centymetrów kamyczków trzeba posypać tzn, żeby kwiatki sobie z nimi radziły i a chwasty się rabaty nie trzymały

Madziu ja mam na dwoch rabatach kamyki na jednej jest tylko 3 cm a na drugiej 4 cm wysokosci kamyków. Jesienia bede dosypywac napewno. Patrzac na cebulowe nie widze zeby miały problem nawet w wyzsza iloscia. Kamienie sa lekkie a co do chwastów narzie nie ma
jazzy 09:45, 02 mar 2015

Co tam Jola? Wybralas róże? Jaki kolor byś chciała?
Kiedy nożyce zaprzegasz do pracy?
Buziam
lojalna_ 09:46, 02 mar 2015

Kacha123 napisał(a)

Ja mogę się zaopiekować, jakby szafek brakło

Kacha a do porzadków to sie nie zgłaszasz? Wszystko wczoraj zrobiłam jutro , pojutrze pikuje az sie boje tej roboty
siakowa 09:48, 02 mar 2015

zapodajcie jakies zdjecie stipy gotowej do pikowania plis. buziam
lojalna_ 09:48, 02 mar 2015

jazzy napisał(a)
Co tam Jola? Wybralas róże? Jaki kolor byś chciała?
Kiedy nożyce zaprzegasz do pracy?
Buziam

Rozy jeszcze nie wybrałam.......co kupiłas w L bo chlopaków wyslalam i kupili sekator , piłke i zadowloni wrócili fajne ceny

Pogoda marna na jakiekolwiek prace
lojalna_ 09:50, 02 mar 2015

siakowa napisał(a)
zapodajcie jakies zdjecie stipy gotowej do pikowania plis. buziam

Ewka konewka chyba juz wrzuciła pikowana dziewczyny pikuja jak zaczyna sie zageszczac teraz Ci nie wrzuce bo w robocie jestem ....jest watek o stipie Kasiiu na sa fotki
lojalna_ 09:52, 02 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Się nie zdziwiłam tym komentarzem. W zeszłym roku posadziłam sześciopak lawendy do donicy. Po miesiącu przesadzałam do gruntu i się mocno zdziwiłam, że cała donica byłą wypełniona korzeniami. Dlatego lubi sucho. Ma mocno rozbudowany system korzeniowy. Hm... podoba mi się z różami ... nadal

Iwonko to nie znaczy ze nie mozna mozna bo pieknie wygladaja ten przemily i przystojny pan wyjasniał ze ekspanyswne korzenie lawendy powodija ze roza rosnie mala , niska i ma mniej kwiatów niektórym to odpowiada
lojalna_ 09:54, 02 mar 2015

KasiaWB napisał(a)
cześć Jola
bardzo mi się u Ciebie podoba dekoracje cudne
nie martw się ilością cebulowych, jesienią dosadzisz )
Serdecznie pozdrawiam

Juz mi sie chce miec wiecej : takie to urocze jak wychodza :)

Dziekuje za komplementy
eda 13:08, 02 mar 2015

lojalna_ napisał(a)

Wschody......no ja widziałam to Twoje kwiecie kwitnace .....u mnie zima w porownaniu z Twoim wiosennym ogrodem.

Edka jaki Ty masz kłopot z lawenda ?

Jolcia okazało się po niedzielnym odcinku że lawenda zjada różę a miała jej pomagać z mszycami wiesz zabiera miejsce i wszystko z gleby co dobre dla róży a ja z jednej strony pyrowska a z drugiej lawenda no i będzie trza zredukować chyba albo zabrać w inne miejsce ... te lawendowe a tak miało się fajnie zgrać bo dosadzałam na jesieni