Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Kacha123 17:16, 01 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Czytam mój wątek od początku i porządkuję najważniejsze informacje, kopiuj/wklej linki do Exela i notatka, czego dotyczy.

No to masz sporo lektury! Zaglądam i pozdrawiam.
MirellaB 18:19, 01 mar 2015

Iwonka,co się stało,że nie przychodzą do mnie powiadomienia o postach w Twoim wątku? Nic nie zmieniałam w ustawieniach.
Iwk4 20:36, 01 mar 2015

Mirella, myślę, że wszystko w porządku. Nie było mnie na forum przez weekend. Nie było więc wpisów. Nic specjalnego się nie działo, a ja weekend spędzałam rodzinnie. Wczoraj byliśmy na roczku, a dziś odpoczywaliśmy Troszkę podglądałam, szczególnie spotkania na Gardenii i u Gosi w Ciociogrodzie. Ale raczej nic nie pisałam z braku czasu. Z telefonu źle się pisze, teraz na chwilkę dorwałam się do komputera.
Iwk4 20:37, 01 mar 2015

Kasiu, też pozdrawiam. Podglądnęłam u ciebie, widziałam zakupy z Gardenii - 31 hortensji No, mało kto ma taką ilość
Mysza 23:16, 01 mar 2015

Iwonko piękna ta wiosna u Ciebie.
Krokusiki cudne, ale żurawki i bergenie też piękne
MirellaB 23:20, 01 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirella, myślę, że wszystko w porządku. Nie było mnie na forum przez weekend. Nie było więc wpisów. Nic specjalnego się nie działo, a ja weekend spędzałam rodzinnie. Wczoraj byliśmy na roczku, a dziś odpoczywaliśmy Troszkę podglądałam, szczególnie spotkania na Gardenii i u Gosi w Ciociogrodzie. Ale raczej nic nie pisałam z braku czasu. Z telefonu źle się pisze, teraz na chwilkę dorwałam się do komputera.

Aha ok Iwonka, bo myślałam, że mnie zablokowałaś
Tak się przyzwyczaiłam, że u Ciebie tyle się dzieje, że ciągle zaglądam.
Iwk4 12:01, 02 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Aha ok Iwonka, bo myślałam, że mnie zablokowałaś
Tak się przyzwyczaiłam, że u Ciebie tyle się dzieje, że ciągle zaglądam.

Mirella,
Nikogo nie blokuję kochana, nawet się zastanawiam, czy można.
Musiałam trochę zwolnić. Na innych wątkach działo się tyle, że tematy u mnie byłyby nie na temat.
Iwk4 12:01, 02 mar 2015

Nie byłam na spotkaniu ogrodowym Gardenia, w tym roku byłoby to niemożliwe. Ale szykuję się na 16 maja na Gdańsk. I tam spotkam się z dziewczynami, kto tylko może dojechać
http://www.wiosnawogrodzie.pl/
I doczytałam, że w na 11 lipca szykuje się spotkanie w Pęchcinie u Szmitów - 5-lecie Ogrodowiska. Ale fajnie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015?page=1
Luki 12:17, 02 mar 2015

Widzę, że się rozkręcasz z planowaniem spotkań
Tego 11 lipca chyba będzie podwójne spotkanie, w Wojsławicach na Hemeromanii i u Szmitów
Iwk4 12:17, 02 mar 2015

Przeszłam się po moim ogródku, tak miałam ochotę rozgrzebać kopczyki róż, wygrabić rabaty i przyciąć uschłe gałązki, ale poczekam do 10 marca, bo mogą być jeszcze przymrozki nocą.
Jak jest zimno, to ani roślinkom się nic nie chce, ani nam
Za to ogródek parapetowy mnie bardzo cieszy.
Dziś będę rozsadzać stipę. Pięknie urosła. Siana 4 lutego, gotowa jest na rozsadę:

Werbenę też pomału widać, chyba mi się też wysiała tam stipa:

Kiełkuje też rozplenica drobna, zebrana z mojego ogródka i wysiana 17 lutego:

I rozplenica perłowa od Makkasi wysiana 23 lutego: