Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 10 kwi 2012

Do góry
przed świętami wyprzedali wczesniej upatrzone donice....dranie...i nie wiedzą kiedy będą, musiałam tymczasowo wsadzić kordylinę w tę brązową chciałam szare, ale moe lepiej beżowe...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:43, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
no właśnie dlatego że nie jest trwałe... tzn że z czasem nie wyglada ciekawie

No właśnie a dodatkowo u mnie ma po nIm ściekać woda więc to chyba głupi pomysł ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:41, 10 kwi 2012

Do góry
no właśnie dlatego że nie jest trwałe... tzn że z czasem nie wyglada ciekawie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:41, 10 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

nie, bo ja lustra nie mam hmmmm dlaczego? pewnie dlatego że sie nie zmieścilo na tym moim skrawku , ale zastanawiałam się na szklanej ścianie , obserwuje taką w hotelu na Litwie, ale Danusia mi szklaną odradziła...

A dlaczego odradziła? Bo mi już jakiś typ podali ale boję sie że nie będzie trwałe a koszt spory 700 zl za m2

Gdziś przy okazji realizacji "ogrodu z lustrem" Danusia podawała, jaki to rodzaj lustra, ale teraz nie pamiętam, na której to było stronie. Zapytaj Sebka - on na pewno będzie wiedział
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:39, 10 kwi 2012

Do góry
no właśnie do nowoczesnych domów .... a czy do tego mojego to nie kicha?

na wsi palcami będą mnie wytykać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:38, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
nie, bo ja lustra nie mam hmmmm dlaczego? pewnie dlatego że sie nie zmieścilo na tym moim skrawku , ale zastanawiałam się na szklanej ścianie , obserwuje taką w hotelu na Litwie, ale Danusia mi szklaną odradziła...

A dlaczego odradziła? Bo mi już jakiś typ podali ale boję sie że nie będzie trwałe a koszt spory 700 zl za m2
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:33, 10 kwi 2012

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:28, 10 kwi 2012

Do góry
Neomi bardzo ciekawe, wpisalam na allegro i wyskoczylo mi kilka ofert. W tych linkach które mi podesłalaś te maszty wyglądają na takie masywne, te na allegro jakieś mizerne... czy wiesz jakie to jest w użytkowaniu?czy byle wiaterek żagla nie poniesie w siną dal? zastanawiam się te czy taki żagiel pasuje do takiego domu jak mój tzn prosty wiejski dom ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:25, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
no jak to którego????? sama napisalaś wymurowali KAWAŁEK ściany wodnej

Ojej to zmęczenie materii po 12 godz. pracy
Nie ma fotki bo już był zmierzch jak przyjechalam, jeśli jutro uda mi się przed zmierzchem wrócić to zrobię fotkę
Aniu a czy Ty coś wieez nt rodzajów luster stosowanych przez Danusie w ogrodzie?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:20, 10 kwi 2012

Do góry
no jak to którego????? sama napisalaś wymurowali KAWAŁEK ściany wodnej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:19, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

My mamy 7 i to jest w sam raz. Oczywiscie samej zieleniny jest o polowe mniej, wiadomo, chalupa, podjazd.
Z tylu jest taki kuszacy pas ziemi, moze kiedys jak bedzie na sprzedaz to sie zdecydujemy, ale tylko po to, zeby nikt nie wpadl na genialny pomysl i nie postawil nam tam kurnika, albo innej budowy uzytecznosci wszelakiej Zasadzimy tam jakis sympatyczny zagajniczek

też tak mam 8arów jednej strony sąsiedzi drugiej wolna działka (narazie) z treciej pole. Najchętniej dokupiłabym obie tylko narazie nikt sprzedać nie chcę

A wygląda u ciebie przestrzennie, że hej, no popatrz to mnie zaskoczyłaś
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:17, 10 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)
My mamy 7 i to jest w sam raz. Oczywiscie samej zieleniny jest o polowe mniej, wiadomo, chalupa, podjazd.
Z tylu jest taki kuszacy pas ziemi, moze kiedys jak bedzie na sprzedaz to sie zdecydujemy, ale tylko po to, zeby nikt nie wpadl na genialny pomysl i nie postawil nam tam kurnika, albo innej budowy uzytecznosci wszelakiej Zasadzimy tam jakis sympatyczny zagajniczek

też tak mam 8arów jednej strony sąsiedzi drugiej wolna działka (narazie) z treciej pole. Najchętniej dokupiłabym obie tylko narazie nikt sprzedać nie chcę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:16, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a zdjęcia kawalka masz?

Aniu a jakiego kawałka bo nie kumam????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:58, 10 kwi 2012

Do góry
a zdjęcia kawalka masz?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:58, 10 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, jak poszukiwania? Napisz, bo mnie nosi czy sie udalo znalezc te szarosci.

Ja po przeczytaniu wszystkiego u Ciebie w watku zdecydowalam, ze jednak odpuszcze, chociaz podobaja mi sie jak nic na swiecie Po tym co napisala Agniecha (Wieloszka) widze, ze u mnie technorattan nie ma racji bytu. U nas strasznie wieje od pola i pare razy dosc ciezka hustawke zwiewalo z tarasu - raz nam zahaczyla o rynne i malo jej nie wyrwala. Wiec technorattan pewnie ladowalby u sasiadow - mili ludzie, ale ja nie jestem az taka fajna, zeby im meble ogrodowe wypozyczac
Poza tym moje futro i koty wspomnianych sasiadow szybko zrobilyby z tych mebli sieczke pazurami.
A za 4 tysia nie bede okolicznym kociambrom kupowac ekskluzywnego drapaka, no az tak kotow nie kocham

No niestety lekkość tych mebli przy takich wietrzyskach jak u mnie to wada, nie zaleta... Już kilka razy biegaliśmy z M. np. o 5 rano po ogrodzie i zbieraliśmy fotele i poduchy, a szyba ze stołu jakimś cudem stała oparta o ścianę... Teraz mebelki stoją spięte dookoła takimi rozciągliwymi taśmami (pomysł M.) z daleka są niewidoczne, a zdejmuje się je jednym ruchem ręki

Jak tam poszukiwania Marzenko?

Ten Twoj M to pomyslowy coraz bardziej mi się podoba

hahahahha
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:33, 10 kwi 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Och dziewczyny nawet nie wiecie jak jestem podekscytowana - jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to już w czwartek poznam Anulę i zobaczę jej ogród!
Do stolicy się wybierasz?
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:37, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
witaj Mirko wpadłam dzisiaj do Ciebie pierwszy raz, przejrzałam cały wątek, bardzo ladnie u Ciebie, warsztat pierwsza klasa, wspomnienia z holandii napewno niezapomniane i ta ławeczka też mi się podoba i zastanawialam się na d taką samą

Witaj ana - też pokukałam u Ciebie i ta kura na schodach mnie ubawiła - bomba też taką chcę
a z ławeczką to ze 2 lata się nosiłam aż wreszcie wlazłam na ogrodowisko i szybciutko decyzja zapadła

w week wkleję zdjęcia moich rabat do remontu może mi pomożesz
pozdrawiam
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:24, 10 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
z tym drewnochronem to pewnie będę musiała zeszlifować do czystego drewna... albo kupić nowe poduchy lub uszyć i też będą mebelki prawie "odnowione" potrzebuję szarą farbę kryjącą i widzę , że są takie, chcę przemalować drewutnie, wtedy zobaczę jak to wyjdzie, to może i mebelkom się dostanie

a jak Twój taras? masz już tkaniny na te piękne zasłony/parawany? ... strasznie mi się to podoba ... my będziemy próbować z żaglem ogrodowym , ponieważ parasol się nie sprawdza, słońce pada pod takim kątem, że ciężko się od niego zasłonić , a widziałam w necie różne ciekawe rozwiązania z zastosowaniem takiego sposobu zacienienia tarasu... a jest to tańsze rozwiązanie , niż pergola, markiza itp.

a możesz podrzucić kilka takich linków? chętnie zerknę bo zastanawiam się nad zacienieniem tarasu a może i placu zabaw
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:03, 10 kwi 2012

Do góry
witaj Mirko wpadłam dzisiaj do Ciebie pierwszy raz, przejrzałam cały wątek, bardzo ladnie u Ciebie, warsztat pierwsza klasa, wspomnienia z holandii napewno niezapomniane i ta ławeczka też mi się podoba i zastanawialam się na d taką samą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:38, 10 kwi 2012

Do góry
Asia one szybko rozkwitają ja kupowałam w piątek czy czwartek takie tycie w pąku...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies