Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:42, 22 cze 2014

Do góry
Zaraziłam się od Was tymi różami Właśnie planuję przedpłocie i tam potrzebuję białej pnącej. Jutro będę przeprowadzać konsultacje z rosarium

Leśne Wzgórze 22:32, 22 cze 2014

Do góry
Co ja się tutaj dowiaduję?? Dziewczyny chyba kończę bo jak zacznę odwiedzać te wszystkie szkółki to urlop spędzę w ogrodzie a eM. zażąda rozwodu z powodu zbyt dużego obciążenia finansowego przez pasję żony do roślin

p.s. bagażnik w combii, po rozłożeniu foteli można spokojnie w dwie osoby się wyspać
Leśne Wzgórze 22:19, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Jak będziesz tak kusić to pojedziemy do Yucci moim autem Trasę mam już obcykaną

hahaha a jaki duży bagażnika masz?
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 22:12, 22 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem tak że w samolocie dziewczynka dwa krzesła do przodu miała lalkę - anioła z różowymi skrzydłami i jak startowaliśmy ... to podniosła go do góry i było widać w całym samolocie.

Pomyślałam, że lot i wizyta się musi udać skoro anioł mi patronuje Tak w przenośni, bo gdzie tam mu do anioła, ale jednak. Jakiś symbol.

Danusiu, leciałaś do bieszczadzkich aniołów

http://www.youtube.com/watch?v=ue7-VjuMZZk
Ogród w skali mikro cz.II 22:02, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Podoba się, podoba
Mój eM. na początku twierdził, że mamy za mały ogród na lustro.To ja mu pokazuję zdjęcia Twojego ogrodu...
Projekt już wykonał, w następnym roku realizacja

Jaaaaa pinkolęęę ... Toż mój ogródeczek się eMusiowi pokazuje na wzór ???? .. Normalnie chyba dziś spać nie bedem

Ale mi jest miłoooooo

Mój ogród jest naprawdę malutki wiec Twój na bank ńe jest zbyt mały , bo to olbrzym w porównaniu z moim

Będę w takim razie trzymać kciuki za realizację planu " lustro ".. Jak będziesz potrzebować jakiejś pomocy , to wal śmiało

Ps.. Największą kwotę w tym całym projekcie odgrywa cena lustra , reszta to już bułka z masłem

Ps.2 widok miny szklarza , kiedy mu tłumaczysz ,że to lustro do ogrodu .. Bezcenne
Ogród w skali mikro cz.II 21:53, 22 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

ale fajnie jak się podoba

Podoba się, podoba
Mój eM. na początku twierdził, że mamy za mały ogród na lustro.To ja mu pokazuję zdjęcia Twojego ogrodu...
Projekt już wykonał, w następnym roku realizacja
Leśne Wzgórze 21:39, 22 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Możesz wybrać się do mnie i dalej razem możemy pojechać do Rosarium... nawet do Dopregopola moim autem... myśl i daj znać

Jak będziesz tak kusić to pojedziemy do Yucci moim autem Trasę mam już obcykaną
Moja "przyziemna" :) pasja 21:33, 22 cze 2014

Do góry
Zawsze po takiej kilkudniowej przerwie uwielbiam wracać do ogrodu, niby tylko kilka dni a rośliny zawsze wyższe, bujniejsze
Łany traw zachwycające.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:29, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ale dzisiaj wydarzenie,
Danusia do Ani jedzie.
Nie bierze futra, nie bierze kocy,
mówi-że z takim towarzystwie to zabawa do nocy.
Zbyszek cały czas kombinuje
jaki prezent Ani sprezentuje.
Pędzą wszyscy w bieszczadzkie strony,
nie ma się co dziwić- to najpiękniejsze rejony.
Basen Ania wystawiła,
może goście pomyślą, że to Solina.
A my tu wszyscy czekamy
i do was radośnie machamy

O proszę! Kolejny talent na O!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:28, 22 cze 2014

Do góry
O dzięki Aniu, nie widziałam tego zdjęcia u Irenki
Resztę odp. u Ciebie
Leśne Wzgórze 21:01, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Myślałam, że to Dobrepole jest bliżej Do Poznania jakbym jechała to Yucca na pierwszym miejscu Ale w najbliższym czasie dałam sobie stop z większymi zakupami Jutro będę dzwonić do Radlińca, zobaczę jakie mają ceny przesyłki i skalkuluję czy nie lepiej mi tam podjechać a przy okazji odwiedziłabym Ciebie

Możesz wybrać się do mnie i dalej razem możemy pojechać do Rosarium... nawet do Dopregopola moim autem... myśl i daj znać
Leśne Wzgórze 20:53, 22 cze 2014

Do góry
Myślałam, że to Dobrepole jest bliżej Do Poznania jakbym jechała to Yucca na pierwszym miejscu Ale w najbliższym czasie dałam sobie stop z większymi zakupami Jutro będę dzwonić do Radlińca, zobaczę jakie mają ceny przesyłki i skalkuluję czy nie lepiej mi tam podjechać a przy okazji odwiedziłabym Ciebie
Leśne Wzgórze 20:35, 22 cze 2014

Do góry
Alisonku, u mnie ani jednej róży, ale myślę o jakiejś białej pnącej - Polinka też na taką się czai
Mam wypisane kilka róż które mi się podobają, ale na razie nie widzę róż w moim lesie - intensywnie myślę gdzie mogłabym je wsadzić i w miarę by pasowały...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:31, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Szukam róży pnącej, białej,powtarzającej kwitnienie. Jeśli ktoś może coś polecić będę wdzięczna.
Jutro będę przeprowadzać rozmowy tel. z rosarium
Okazało się, że będę miała miejsce na przedpłociu

Może New Dawn

widziałam zdjęcia u Irenki
Do rosarium możesz wjechać po drodze w czasie wycieczki na dobrepole (pisałam u mnie zajrzyj)
Mój wymarzony ogród 19:59, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

To chyba jak wiekszość eMów Szybkie, nerwowe życie, gonimy nie wiadomo za czym...
Spokojnej niedzieli

niedziela spokojna a poleniuchować nie dało rady trzeba było dżemiki z truskawek robić ale w zimę będzie pychotka
Jeszcze ze dwa dni i za porzeczki trzeba się będzie brać
Szmaragdowy Zakątek 19:45, 22 cze 2014

Do góry
Ivvvona – no to chyba muszę pojechać do nich większym samochodem, bo na raz się nie zabiorę…

popcarol – orzech włoski, ma olbrzymie owoce…orzechy znaczy się.
O sadzonkę jeżyny się uśmiecham...

Sebek – wiem, że Goniak jest też z tych okolic, ale to chyba nie jej ogródek…

ewalm – dziękuję Ewo, troszkę pracy i od razu kolorowiej się robi.

polinka – mój mini sad zakładałam w tamtym roku (na str.70 fotki jak to wyglądało wiosną 2013), więc to już drugi jego sezon.
Zakątek z fioletową ławeczką 16:21, 22 cze 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam

Joasiu, dziękujęCzytam i jutro będę kombinować. Jedynie, co nie mogę zrobić, to poszerzyć tego wąskiego paska rabaty, bo mam tam suszarkę na pranie. Nigdy jej na zdjęciu nie uwieczniłam Przy kratce mam jedną różę i czy mam dosadzić tam jeszcze? Czy nie będzie im za ciasno?
Szałwie dokupię, bo mi się podobają A hortensje, to tak do końca nie wiem, czy tam będą. One wcale nie mają zamiaru mi kwitnąć Kwitnie tylko ta od Bogusi
Leśne Wzgórze 16:05, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ania czy w tym Dobrympolu mają trawy i róże?
Bluszcz mega wypasiony też potrzebuję

Z bluszczy na stronie jest zimozielony Hedera Helix; Róż nie mają, ale przecież po drodze do Poznania jest Rosarium
dojazd
no i jak zboczysz z 3 km z trasy to jeszcze do mnie zawitasz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:53, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

I to mnie Doniu zastanawia? Na to wychodzi, że coś innego może być przyczyną niedorozwoju.

Dostał parę młodych listków Może będzie lepiej
Mój mały raj na ziemi :) 15:04, 22 cze 2014

Do góry
Rabata podjazdowa jak się patrzy Stipa taka lekkość i delikatność wprowadza do ogrodu, że trudno jej się oprzeć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies