Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:19, 08 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A ja bym cały wglebnik obsadziła tym samym czyli rozplenice i rozchodniki.
Ciekawa jestem czy u nas na B też rzucili te czosnki bo w ubiegłym tygodniu nie było i czy jak wrócę to coś jeszcze uda mi się kupić.

Edytko
Biorę to pod uwagę Lubię jak jest powtarzalnieAle czy z przodu zostawić wówczas te cyprysiki?

PS Ile chcesz tych czosnków jakby co?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:15, 08 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Reniu, fajny ten wgłębnik, a w miejsce krawników dałabym miskanta ML, trochę ci rozświetlli zakątek i jeżówki fajnie z nim wyglądają. pozdrawiam

Madziu dziękuję
ML bardzo lubię ... fajnie się u mnie rozrosły od wiosny
Zobaczę Dzięki za propozycję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:12, 08 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, odpuść na razie drzewa. Kup co najwyżej tego tulipanowca ale kolumnowego. Znasz mnie, wiesz że drzewa uwielbiam, ciągle sadzę i mogę ci co chwilę jakiś fajny gatunek albo odmianę polecać, ale wiesz co? Odpuść na razie. Masz już sporo drzew a działka nie taka znowu wielka. Po pierwsze jeszcze chwila i sama się w czymś zakochasz i będziesz żałowała że nie masz już miejsca. A dwa, zacienisz sobie działkę to o kwiatach zapomnij. Taka moja rada. A grujecznik jest ładny tylko przez chwilę - wczesną wiosną i jesienią. Reszta sezonu to taki krzaczor który moim zdaniem nie będzie pasował do twojego ogrodu.
Twój wgłębniczek pierwsza klasa.
P.S. U mnie w biedrze nie było czosnków. Musiałaś nawet tam wykupić? Samolub

Już trochę z sił opadliśmy po całym sezonie ... i gdyby jeszcze w tym roku udało mi się wyrwać jakiegoś ładnego tulipanowca to byłabym szczęśliwa i mogłabym powiedzieć, ze wykonałam 100% normy Też tak myślę, ze kolumnowy fajniejszy Jeśli chodzi o wgłębnik szukam fachowca do położenia płyt
Jak jeszcze gdzieś znajdę czosnki to Ci kupię
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:36, 08 wrz 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Dorzuć jeszcze do tego Cercidiphyllum japonicum.
Ogród masz duży to co Ci szkodzi.
Albo o! Mam pomysła.
Cotinus Coggygria Young Lady.

http://www.garden-and-flowers.nl/tl_files/garden-and-flowers/plant-images/Cotinus%20Young%20Lady.jpg

Skąd wiedziałeś, że grujecznik też mi się podoba ale ja naprawdę nie mam tyle miejsca
Ogród z tatarakiem w tle 08:21, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Mówisz?

|Renatko jestem pewna Twój ogródek przeszedł totalną metamorfozę, a trawka jest niesamowita.
pozdr.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 02:51, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja tylko tulipanowca

Dorzuć jeszcze do tego Cercidiphyllum japonicum.
Ogród masz duży to co Ci szkodzi.
Albo o! Mam pomysła.
Cotinus Coggygria Young Lady.

http://www.garden-and-flowers.nl/tl_files/garden-and-flowers/plant-images/Cotinus%20Young%20Lady.jpg
Ogród w Puszczykowie 23:22, 07 wrz 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Śliczne zestawienie rozchodnika ze stipą
Jaka to odmiana rozchodnika?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 23:12, 07 wrz 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
są i moje vanilki:
to jeszcze lipiec

a to już sierpniowe odsłony

trochę niestety się wyłożył po desczach no ale kolor mają cudny (jak dla mnie rzecz jasna )

Śliczne masz vanilki Dużo bym dałą żeby moje hortki tak wyglądały ... niestety wakacvyjne słońce przypaiło mi je okrutnie ... i świetna inspirka na kącik wypoczynkowy ... i , jak na obecną Twoją sytuację, radzisz sobie suuuper Jeszcze będzie pięknie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:50, 07 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)

a tez chcesz? jak kupimy w polowie pazdziernik to ok 100 wysoko szczepione,wiosna beda 3x drozsze

Ja tylko tulipanowca
Ogród z tatarakiem w tle 22:47, 07 wrz 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Dziekuje Renatko.
Na pewno uda sie i Tobie je miec w swoim ogrodzie. Widząc zmiany, jakie poczyniłaś, jestem spokojan i o hortki

Mówisz?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:40, 07 wrz 2015

Do góry
Przeczytalam o problemach z cisami ... przykro mi ... ale tak jak dziewczyny piszą wierzę, że uda Ci się je uratować ... chociaż ja intuicyjnie obornika bym teraz nie dawała ... Pozdrawiam

PS. Cisom daj czas a tymczasem ... nie zapominaj o reszcie ogrodu Jak tam cebulowe?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:30, 07 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

... cenę, mam nadzieję, dobrą uzgodniłaś?

a tez chcesz? jak kupimy w polowie pazdziernik to ok 100 wysoko szczepione,wiosna beda 3x drozsze
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:28, 07 wrz 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Marta kibicuje za pozostałe cisy dadzą radę! Głupio pisać ale cieszy mnie to, że nie tylko ja wpadam w depresje jak ogladam ogrody innych, posadziłam żurawki - wyglądają beznadziejnie, posadziłam funkie - kolejna beznadzieja a czas ograniczony bardzo - a mnie to nawet pomysłów brak - wszystko mi się wydaje GUPIE i BRZYDKIE co zrobię ehhhhhh a gdzie nie spojrze na forum ogrody jak z obrazka

Aż muszę zajrzeć ... bo wierzyć mi się nie chce, że tak źle jest ja piszesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:22, 07 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)

I bedzie miał umbry ,rozmawiałam z nim dzisiaj był u mnie w pracy

... cenę, mam nadzieję, dobrą uzgodniłaś?
Mały ogród, ale duuużo radości 22:20, 07 wrz 2015

Do góry
No pokaż trochę swojego ogrodu ... przecież jest pięknie ... chcemy się pozachwycać ... ja chcę hortki ... bo nie mam na co popatrzeć u siebie a Twoje śliczne są
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 07 wrz 2015

Do góry
Danucha napisał(a)

Reniu, a co to za drzewko takie ładniutkie tam widzę? Poszukuję właśnie takiego rozswietlającego;. Rozchodniki z trawkaami przecudne

Witaj Danusiu
To jest klon Brillantissimum.
Rozplenice z rozchodnikami też mi się podobają ... ale popatrz na jeżówki z krwawnikami ... one mi tu jednak nie pasują ... zastanawiam się czym je zastąpić ... to musiałoby byc coś takiego żeby nie stopiło się z tujami i jednak trwałego
Hirutkowy raj:)) 22:10, 07 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Myślę, że było to kolejne fajne doświadczenie I zakupy zrobiłaś
Buziaki

a miałam juz nic nie kupowac
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:00, 07 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pozdrawiam O historiach przedszkolnym przeczytałam i życzę Ci aby wkrótce wszystko się ułożyło
Czy kupowałaś już tulipany?
jest ciut lepiej i nawet kryzysu poweekendowego nie było albo po prostu nie mogło być juz gorzej

Tulipanów nie kupowałam bo jak kupowałam to pomysłu nie miałam co gdzie i z czym więc opuściła na tą chwilę. Zdjęcia widziałam jak wiesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 07 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Kasia jaki bałagan ??? kolekcja hortensji,wypasione warzywka w pieknych skrzynkach,sliczne drzewa w tym tulipanowiec,dom wypas jaki bałagan ,ze niby bruku brakuje

Jednym słowem Kasia ściemnia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:54, 07 wrz 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Juz poszerzasz rabaty? Normalka.

Nie słuchałam bardziej doświadczonych ... to teraz mam
Ale jak normalka to już mi lepiej
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies