Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 08:45, 08 wrz 2015

Renia, odpuść na razie drzewa. Kup co najwyżej tego tulipanowca ale kolumnowego. Znasz mnie, wiesz że drzewa uwielbiam, ciągle sadzę i mogę ci co chwilę jakiś fajny gatunek albo odmianę polecać, ale wiesz co? Odpuść na razie. Masz już sporo drzew a działka nie taka znowu wielka. Po pierwsze jeszcze chwila i sama się w czymś zakochasz i będziesz żałowała że nie masz już miejsca. A dwa, zacienisz sobie działkę to o kwiatach zapomnij. Taka moja rada. A grujecznik jest ładny tylko przez chwilę - wczesną wiosną i jesienią. Reszta sezonu to taki krzaczor który moim zdaniem nie będzie pasował do twojego ogrodu.
Twój wgłębniczek pierwsza klasa.
P.S. U mnie w biedrze nie było czosnków. Musiałaś nawet tam wykupić? Samolub
kreska 09:12, 08 wrz 2015

Reniu, fajny ten wgłębnik, a w miejsce krawników dałabym miskanta ML, trochę ci rozświetlli zakątek i jeżówki fajnie z nim wyglądają. pozdrawiam
lindsay80 09:43, 08 wrz 2015

A ja bym cały wglebnik obsadziła tym samym czyli rozplenice i rozchodniki.
Ciekawa jestem czy u nas na B też rzucili te czosnki bo w ubiegłym tygodniu nie było i czy jak wrócę to coś jeszcze uda mi się kupić.
popcorn 09:53, 08 wrz 2015

Klon ten jasniutki piekny. I jak Ci ladnie werbeny zakwitly!
do donic nie sadz miskantow, nie przezimuja

pozdrawiam!
ren133 10:12, 08 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Renia, odpuść na razie drzewa. Kup co najwyżej tego tulipanowca ale kolumnowego. Znasz mnie, wiesz że drzewa uwielbiam, ciągle sadzę i mogę ci co chwilę jakiś fajny gatunek albo odmianę polecać, ale wiesz co? Odpuść na razie. Masz już sporo drzew a działka nie taka znowu wielka. Po pierwsze jeszcze chwila i sama się w czymś zakochasz i będziesz żałowała że nie masz już miejsca. A dwa, zacienisz sobie działkę to o kwiatach zapomnij. Taka moja rada. A grujecznik jest ładny tylko przez chwilę - wczesną wiosną i jesienią. Reszta sezonu to taki krzaczor który moim zdaniem nie będzie pasował do twojego ogrodu.
Twój wgłębniczek pierwsza klasa.
P.S. U mnie w biedrze nie było czosnków. Musiałaś nawet tam wykupić? Samolub

Już trochę z sił opadliśmy po całym sezonie ... i gdyby jeszcze w tym roku udało mi się wyrwać jakiegoś ładnego tulipanowca to byłabym szczęśliwa i mogłabym powiedzieć, ze wykonałam 100% normy Też tak myślę, ze kolumnowy fajniejszy Jeśli chodzi o wgłębnik szukam fachowca do położenia płyt
Jak jeszcze gdzieś znajdę czosnki to Ci kupię
ren133 10:15, 08 wrz 2015

kreska napisał(a)
Reniu, fajny ten wgłębnik, a w miejsce krawników dałabym miskanta ML, trochę ci rozświetlli zakątek i jeżówki fajnie z nim wyglądają. pozdrawiam

Madziu dziękuję
ML bardzo lubię ... fajnie się u mnie rozrosły od wiosny
Zobaczę Dzięki za propozycję
ren133 10:19, 08 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
A ja bym cały wglebnik obsadziła tym samym czyli rozplenice i rozchodniki.
Ciekawa jestem czy u nas na B też rzucili te czosnki bo w ubiegłym tygodniu nie było i czy jak wrócę to coś jeszcze uda mi się kupić.

Edytko
Biorę to pod uwagę Lubię jak jest powtarzalnieAle czy z przodu zostawić wówczas te cyprysiki?

PS Ile chcesz tych czosnków jakby co?
ren133 10:22, 08 wrz 2015

popcorn napisał(a)
Klon ten jasniutki piekny. I jak Ci ladnie werbeny zakwitly!
do donic nie sadz miskantow, nie przezimuja

pozdrawiam!

Dzięki Karolina
Werbeny mnie zachwycają ... kwitną i kwitną ... zastanawiam się do kiedy one tak mogą
Buziaki

PS Właśnie przygotowuję listę zakupów, wiesz jaką
popcorn 10:33, 08 wrz 2015

werbeny ladne sa do listopada a potem je wykop, do doniczek i do garazu, bedziesz miala jeszcze ladniejsze juz od wiosny
czekam na liste, spokojnie
beata_m 14:24, 08 wrz 2015

Bardzo mi miło Kochana, że wpadłaś do mnie rezerwuje sobie już wieczory na spacerki po Twoim ogrodzie pozdrawiam cieplutko