Dziękuję Danusiu za miłe odwiedziny, ciepłe słowa i za ogród
Twoje oko wszystko wychwyci ale...z przykrością stwierdzam, że..aparat nie mój ;(( wiem, wiem, różnica widoczna gołym okiem...miałam obawy wstawiając foty obok siebie
Nic tylko teraz kasę zbierać muszę na porządną markę, a póki co z przyjemnością korzystam jeszcze z Nicona...wycisnę ile się da )
pozdrawiam
No widzisz, nie obrażałaś się, nie rozpaczałaś jak niektórzy, nie uciekałaś, tylko drążyłaś pomysły i podpowiedzi. Brawo Frezja
No i jeszcze jednego nie mogę pominąć, po zdjęciach widać że zmieniłaś aparat Nie mylę się? Jest wspaniale udokumentowane. Ale gdzieniegdzie jeszcze pomieszane zdjęcia ze starym to od razu widać.
Aniu, to Carex Evergold.
Sylvana - od razu ciachać, niech się nisko rozgałęzia. Jakby przymarzł, to na wiosnę znowu zetniesz lekko, więc nie martw się, że już sierpień. Ważne jest rozgałęzienie.
Pozdrawiam świątecznie.
Poza tym gdy posadzę tę różę razem z ciemnoniebieskim powojnikiem to będzie to zestawienie jakie uwielbiam i jakie mam w ogrodzie, chociażby meble ogrodowe .
Danusiu dziękuję za tak szybką pomoc. Róża jest rzeczywiście śliczna. Pergolę pomalowałam bezbarwnym lakierem, bo chcę żeby była w takim naturalnym kolorze. A kiedy i czym trzeba pryskać zapobiegawczo?