Powtórne kwitnienie Eden Rose (chyba! bo kupowałam tę różę kiedyś tam na giełdzie od sprzedawcy który nie miał licencji) w tym roku zadziwiło mnie naprawdę ilością kwiatów - widocznie tegoroczne suche Kato jej odpowiada
U mnie jest raczej ogrodowo ale nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać fotki naszego chomika. Śmiałam się z niego strasznie jak po jedzeniu zawisł do drzemki...wygląda jakby się piwem opił a to była tylko koniczyna nawet robienie zdjęć go nie ruszyło
Gosiu, czy to żeniszek? Wiesz jaka odmiana? Pięknie wygląda z tym pomarańczowym agastache. Ja taki pomarańczowy mam z nasion z ubiegłego roku. Przetrwała u mnie tylko jedna sadzonka.
Przesadzam, wsadzam, wykopuję - rabaty w miejscu zasypanego stawu to tragedia. Że też rośliny tu rosną
Gdy jest wilgotno mułki, nawet z drobnymi kamykami jakoś utrzymują rośliny w niezłym stanie. Teraz ziemia twarda jak beton, by dołek wykopać potrzebwałam najpierw lałam wodą z węża w zagłębienie, dopiero gdy rozmiękło dało się kopać
Nie ma tylko tego ambrowca kulistego ( choć może jeszcze go gdzieś wcisnę lubię drzewa. Na razie mam patelnię dlatego troszkę cienia szukam. Boję się tylko, że przesadzę. Widzę jak na froncie zmieniły się warunki świetlne jak katalpy i tuje podrosły.
Zapomniałam jeszcze o fajnych klonach kulistych... Z 3-4 odmiany są o stosunkowo małej koronie
Wszedzie gdzie bylismy Eddie mial mnostwo fanow. Ludzie nas zaczepiali, chcieli z nim fotke, poglaskac, zapytac co to za rasa. Smielismy sie, ze postawie koszyczek na pieniadze, za kazda fotke z nim i poglaskanie urlop by sie zwrocil Tu na Sloweni jedna z takich sytuacji
Po powrocie zastalam na warzywniaku ponad 3200 kg cukinie Sztuk 3.
Kochana, a cyknie tę rabatę od frontu. Bo ja za bardzo ani hosty, ani turzyca nie widzę.
Z red baronem super, tylko cały czas uparcie bokiem to pokazujesz