A nas było zimno i jakoś dziś nic mi się nie chciało robić. W poniedziałek kupię kaloszki i wpadnę do ogrodu
Oj, deszczu nigdy dość
Pozdrawiam nocną porą
Limki u mnie na słońcu od rana do 16.00 radzą sobie świetnie W największe upały potrzebowały 2 razy dziennie wody w ilości takiej konkretnej. Jak nie było dużych temperatur to wieczorem z węża porządne podlewanie
Marzen może udzielisz mi takich ogólnych wskazówek dt. bambusów? Donice widziałaś, mam je postawione przy ścianie, strona wschodnia, słońce do 12.30-13.00. Poradz proszę ile wody, jakie nawozy?
Aga do traw polecana jest zwykła azofoska. Dziewczyny sypią na wiosnę, Toszka mówiła, że miesiąc po posadzeniu można zacząć nawozić Ja swoje rośliny zaczynam nawozić 2 tyg. po posadzeniu. Troszkę je zasil i powinny iść do góry
Anita dzięki Na początku choć troszkę jakiegoś planu i wizji jak ogród ma wyglądać a póżniej dużo oglądać różnych realizacji ogrodów a pomysły same wpadną
O witam Ostrów
Linia tej rabaty ma być taka jak jest czy będzie zmieniana? Pokaż może troszkę więcej ogrodu, jakie linie, styl, napisz co lubisz, będziemy myśleć
Opuchlaki wytropiłam w kilku miejscach, jakieś pojedyncze sztuki, i w sumie to pod żadnymi konkretnymi roślinami, tylko przy kopaniu dołków w nowym miejscu....
co do róż szczepionych...
nie jestem zadowolona z takich prezentów, znów problem gdzie te róże posadzić...
w moim klimacie z syberyjską zimą, nawet pod przykryciem nie przeżyją,
zakopywać je???? bez przesady...
zobaczymy...