Ach tydzień temu oddwidzilam piękny ogród Beatki- ogrodowe skarby.
I te morze tulipanów..im cudnie. Szkodą ,że u mnie zamiast się rozmnażać to one przepadają .
Zostawiam kilka zdjęć ku pamięci
Zdjęcia niestety telefonem robione.
Moje zdanie na temat wszelkich iglaków na rabacie znasz -
Po co ci te cisy- i tak ich nie widać bo zasłaniaja je jezówki i chyba lawenda
a jakbys zrobiła tak
Kulki tujowe to zielone
prze dnimi lawenda
zielone jaskrawe sesleria
niebieskie krzaki piwonie
a cisy zabrać a w ich miejsce dać jeżówki
po co ci ta scieżka? Przeciez masz dojście.
a w ogóle to posadź wszystko na chybił trafił-dodaj piwonie i np na tył naparstnice a na sam przód dla utrzymania porządku dla oka posadź seslerię
Trochę ściemniał..mam nadzieję że, liści nie straci ?
Ja jego tylko w pierwszym roku na zimę odkryłam. A potem już nie. A zimy i mnie potrafią przymrozic.
A teraz mam nadzieję że jest ok.
Tu wylądowały dwie róże, bodziszki, szałwia purpurowa i jeszcze coś wcisne, np. te nowinki zamówione.
Pod grabami będą też przebiśniegi, wycięte trochę trawy, żeby odsunąć od thujek i dać brachytricha. Może jeszcze wcisnę. Grabów nie przycięłam. Trzeba to będzie zrobić zdecydowanie, a potem już im dam parę kat wolnego od cięcia.
Bergeniowohakonkowolimelightowa
Tu powoli obsadzam amanogawową i widać mój piękny eko trawnik
Śniegu nie zazdroszczę. U mnie też zimno z przymrozkiem było ale bez śniegu.
Fajnie, spotkanie ogrodowe to najlepsza energia i piękny wyjątkowy czas dla wszystkich uczestników.
Pozdrawiam serdecznie
Bateria w telefonie pozwoliła mi na kilka fotek. Zaczęłam z tej lepszej strony, więc dopiero dojdę do tych obrazków dla ludzi o mocnych nerwach albo tych, którzy chcą się pocieszyć tym, że inni mają większy burdel i więcej skrzypu (swoja drogą, czekam aż dojdziemy do takiego etapu, że skrzyp będzie modny )