Elu oglądaj do woli Ania postarała się o niezłą porcyjkę zdjęć! Myślę...co jeszcze nie zostało pokazane...?
Ciekawe jaki wilec mi się zasiał,będzie kolor niespodzianka
Na razie mamy jednego wnuka ale w październiku będzie drugi. Lubię zabawy z dziećmi i lubię wymyślać zabawy ala malucha. Nawet kiedyś poskarżył się do rodziców, że babcia ciągle każe mu się bawić i nawet nie ma czasu odpocąć. A prawda jest taka, że on zawsze woła " no babciu choć się bawić" Za miłe słowa dziękuję.
Hej Elu!Jak to jest że tak bardzo cieszy nas zakup każdej najmniejszej nowej roślinki...?
A wiesz, mam taką krzewuszkę i zakwitła mi tylko jeden raz po posadzeniu i kolejne lata nie kwitnie. W tamtym roku ją przesadziłam,mając nadzieję ,że to nowe miejsce będzie dla niej lepsze i nic Muszę zadowolić się listkami.Podobnie mam z taką o ciemnych listkach,a rosnąca nieopodal,taka o zielonych listkach kwitnie obficie ,nawet powtarzając kwitnienie teraz.Nie wiem w czym rzecz.
Fajnie wygląda u Ciebie ta podcięta leszczyna
Floksy i jeżówki pięknie i kwitną,kicia faktycznie psotne ma oczy...
Lilii też muszę dokupić,a wszelkie bibeloty uwielbiam i też ciągle jakichś przybywa
Robię jeszcze jedną rabatę przy tarasie. Rosną tam już szałwie Caradonny i Deep Sensation Blue ze stipami, chciałabym dosadzić jeżówki Cleopatry oraz coś różowego, może bodziszki. Czy sadzić tam także hakone (mam aureola i zwykła macrę) czy w innym miejscu?
Zdjęcia bardzo na szybko
Jak nie ma wody w ciurkadełku też potrafi się tam jaszczurka wyłożyć i wygrzewać. Staramy się aby wnuk u nas się nie nudził, ostatnio jak przyjechał z tatą do wynoszenia mebli od razu na dzień dobry powiedział mi "ja tu nie przyjechałem się bawić tylko pracować", a za chwilę " zrobimy sobie konkurs kto dalej strzeli z łuku, albo upieczmy dziś ciasteczka tylko w kształcie dinozaurów", a ja przy remoncie nie mam na nic siły. Jak tylko popatrzę na ten bałagan to już jestem zmęczona.
Witaj Aniu
Dalie bardzo lubię.Juź kilka kwitnień daliowych jeszcze czekam. To piękne rośliny, kwiatuchy.
Szkoda tylko,ze trzeba je wykopywać na zimę.Ale jak na razie nie przeszkadzają mi owe wykopki. A moja piwnica jako daje rade z przetrzymaniem ich.A i ziemianka w moich marzeniach jest.
Dziękuję bardzo
Z tego ujęcia pasują idealnie do parasola.
No bardzo jestem ciekawa efektu po zainstalowaniu. Chyba dobrze, że taki spokojny kolor, dobrze się skomponuje z roślinami.
Ależ masz cudne te hortensje w tle.
I w ogóle Ewuś, oglądałam wcześniejsze fotki kilka dni temu (alem padnięta była i nic nie napisałam), to to jest nie do uwierzenia, że to dwuletni ogród. Pięknie.