Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pachnący różami, malowany bylinami 17:15, 17 gru 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)
[b]

Ostatnie moje dzierganki i wyszywanki

Dmuchawce, latawce, wiatr
Daleko z betonu świat

Przepiękny ☺️
Ewo, jesteś zdolniacha☺️
Muszę wrócić do drutów ☺️
Pachnący różami, malowany bylinami 17:13, 17 gru 2025

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Ewo jestem pod baaaaardzo dużym wrażeniem Twoich sweterków. Ten w dmuchawce skradł moje serce. Mam teraz zaczęte dwa swetry, ale kusi mnie jeszcze taki jasny z zimowym motywem. Pewnie na następną zimę sobie wydziergam.

Dorotko, bardzo dziękuję. Właśnie skończyłam sweterek czarno-biały, żakardowy.

Bardzo podobają mi się swetry, na których wyszyte są motywy przyrodnicze. Teraz mam zamiar stworzyć sweterek z motywem jesiennym. Włoczka przygotowana, ale co mi z tego wyjdzie sama nie wiem.

Już nawet zaczęłam dziergać.

widzę, że aparat przekłamuje kolory.
Pachnący różami, malowany bylinami 17:00, 17 gru 2025

Do góry
Ulina napisał(a)

Są dwie podobne w nazwie, ale teraz nie wiem którą mam, chyba różną od Twojej Twoja ładnie kwitnie. Róże u mnie to tylko dodatek w ogrodzie, U Ciebie stanowią połowę ogrodu, liczyłaś ile ich masz?

Ula, sztuk mam ponad 100, odmian ponad 90.

W kamiennym kręgu od początku 16:49, 17 gru 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Aniu pierniczki Dorotkowe artystycznie Ci wyszły aż szkoda jeść takie dzieła sztuki jak mówi Jola

Bożenko, teraz chcę spróbować zbudować chatkę, ale na razie zawzięcie szydełkuję postaci do szopki bożonarodzeniowej ☺️
W moim małym ogródeczku II 15:25, 17 gru 2025

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Dziękuję, lubię całą tą otoczkę związaną ze świętami. Zawsze wtedy u mnie sporo się dzieje.

No widzisz, a ja nie lubię, dla mnie ubieranie choinki to już wyczyn
Podobają mi się tak ustrojone domy, ale sama tego nie robię.
Dorotko, jesteś artystką
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:35, 17 gru 2025

Do góry
Dziękuję Bożenko, ja w ogrodzie mam smar mydło i powidło.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 07:35, 17 gru 2025

Do góry

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 01:38, 17 gru 2025

Do góry
Sonka napisał(a)
Trochę lata zimą.Dobrze, że zbliżamy się do połowy ciemnicy.

No cudnie! Właśnie przeszłam terapię ogrodową
Grzebiuszka ziemna 00:38, 17 gru 2025

Do góry
Dziękuję Koleżankom Ogrodowiskowym

ewsyg napisał(a)
Jestem ciekawa nowych aniołów. Koniecznie Pokaż jak skończysz.

Ewo, już się robi podpisy były tylko na zdjęciach, nie w rzeczywistości (były, bo pierwszy raz w życiu udało mi się spieniężyć ) Są dość duże - 50 cm ok
Na gotowych, wyciętych ze sklejki wzorach, maluję na biało akrylową z wykorzystaniem technik malarskich oraz decoupage:
Anioły stylizowane:

Anioły tradycyjne:

W rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciach zginęły srebrzenia i złocistości, np ten:

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 21:39, 16 gru 2025

Do góry
Dzięki Lidia,kocham floksy, moja babcia je sadziła.
W moim małym ogródeczku II 19:45, 16 gru 2025

Do góry
Joku napisał(a)
Cuda nie pierniczki . Masz jakieś formy do wykrawania takich fikuśnych kształtów? Być może już o tym pisałaś ale moja pamięć jest ulotna .
Jolu mam tyle różnych foremek, że pewnie zawodowe piekarki tyle nie mają Mam takie, które wycinają i odciskają kształt , te są zazwyczaj plastikowe. Mam silikonowe w których trzeba wygnieść ciasto i wyjąć z foremki i układać na blasze, mam metalowe, które wycinają fikuśne kształty. Mam też bardzo dużo szablonów kulinarnych o różnej tematyce.

W moim małym ogródeczku II 19:10, 16 gru 2025

Do góry
Ulina napisał(a)

U Ciebie milutko i świątecznie
Dziękuję, lubię całą tą otoczkę związaną ze świętami. Zawsze wtedy u mnie sporo się dzieje.

W moim małym ogródeczku II 19:04, 16 gru 2025

Do góry
GorAna napisał(a)
Ależ zdolniacha z Ciebie ☺️
Dziękuję, Ty też jesteś bardzo twórczą osobą.

W moim małym ogródeczku II 18:57, 16 gru 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)

Dorotko, bardzo ciekawy wzór I lubię chabrowy kolor.
Ja też zwracam uwagę na skład włóczka. Sporo masz sweterków. Każdy ładny i twarzowy.
Ewo ja mam bardzo dużo swetrów i dalej dziergam, teraz na drutach mam miodowy kolor wełny i drugi sweter w szarym kolorze. Oczywiście nie obyło się bez prucia, mam tendencje do robienia za szerokich swetrów. Miło mi, że Ci się podobają moje sweterki.

W moim małym ogródeczku II 18:50, 16 gru 2025

Do góry
AgataM napisał(a)
Śliczne sweterki wydziergałaś Dorotko. Do twarzy Ci w nich.
Dziękuję Agatko, ubieram sweter na siebie, bo uważam, że lepiej go pokazać w realu, niż rozłożony gdzieś tam.
Teraz trochę świątecznych dekoracji.

W moim małym ogródeczku II 18:47, 16 gru 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Pomysłowe wykończenie dekoltu i piękne odcienie tego swetra szaro-turkusowego Kardigan kobaltowy też fajny, taki lekko ażurowy. Postanowiłam sobie kilka lat temu, że nie kupię swetra choćby z dodatkiem akrylu powoli wymieniam i minimalizuje szafę. Sztuczne bardziej "techniczne" materiały dopuszczam w ubraniach sportowych funkcjonalnych. Naprawdę uznanie za umiejętności dziewiarskie i jakość materiałów. Zdrowia życzę, powoli wychodzę z anginy też siedzę w domu...
Dziękuję kiedyś ubierałam gruby sweter i ciągle było mi zimno, wtedy zainteresowałam się składem wełen. Tamten był z akrylu, teraz dopuszczam dodatek akrylu , ale większość musi być naturalna.
Po zimie zostało tylko wspomnienie, ale są jeszcze zdjęcia, więc wstawiam.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:43, 16 gru 2025

Do góry
Nie ja wybierałam i decydowałam, ale szkoda by było stracić pozwolenie na budowę i całą adaptację, no i projekt. Więc w przyszłym roku pewnie będziemy szukać chętnego na zakup... albo potrzymam to 5 lat (ale to kupa czasu jest i rynek będzie wtedy już zupełnie inny)...

No ale projekt jest fajny, budowałam podobny całkiem - bez balkonu, całe 4m2 mniejszy

Chyba że Tato da się namówić na przenosiny to mu to skończę, powinno udać się zamknąć z wykończeniem w 200tys zł (ponad stan surowy) - może?

Chudziak wylany oby nie było minusów w nocy… heh
Z dodatkiem mrozowym w8 czy cos ale zawsze strach…
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:37, 16 gru 2025

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:36, 16 gru 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Sporo było z prywatnych kolekcji.
Stwierdzam jedno mają niektórzy pieniądze. Biorąc pod uwagę ile obrazów od jednej osoby udostępnione, jakiej wielkości i jakiej zawrotnej wartości kwoty osiągają na aukcjach.... No i mają domy, które mają ściany na których te obrazy się mieszczą.....
Wdzięczna jestem, ze mogłam zobaczyć te zbiory, że udostępnili. Bo nie było by możliwości zobaczyć nigdy, jedynie zbiory muzealne.

Mam masę zdjęć, podzielę się tymi, które mnie najbardziej urzekły

na tych saniach

Konie malował mistrzowsko

Byłam kiedyś na wystawie w Wawie.
Odnośnie właścicieli prywatnych owszem mają pieniądze. Jednak nie rzadko to są obrazy które przechodzą z dziada pradziada kiedyś kiedyś kupowane. Teraz mają taką wycenę bo muszą być wycenione do ubezpieczenia.
Wystawa godna polecenia.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:32, 16 gru 2025

Do góry
Trochę lata zimą.Dobrze, że zbliżamy się do połowy ciemnicy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies