Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 11:27, 15 kwi 2026

TAR napisał(a)
Mirka, padalo dzis u Ciebie? U nas juz tak sucho bylo, ze postanowilam odpalic podlewanie kropelkowe. po 20 minutach przyszly chmury i ladnie popadalo, choc nie bylo w prognozie. Znowu zaklinaie deszczu pomoglo

Popadało dziś w nocy, ale nie za dużo, ja już podlewam, szczególnie że trawnik po wertykulacji i rozsypaniu nawozów. U mnie zaklinanie pomogło na chwilkę, mało popadało, marzy mi się taki rzęsisty deszcz, ciepły, wiosenny
mirkaka 12:23, 15 kwi 2026

Wyszło na chwilę słoneczko,

Jednak zakwitły te iryski, są bardzo krótkokwitnące, piękne ale trochę się zawiodłam

kloniki, w tej fazie cudne

mirkaka 12:28, 15 kwi 2026

Stożek z trzmieliny, w tej fazie ładny trochę krzywy

poletko samych siewek, lubię je

środkowa bordowa kępa ma kryzę, której tak bardzo pragnie Vita

mirkaka 12:30, 15 kwi 2026

I ta to sieweczka, młoda jeszcze

chyba z tego się wysiała, bo podobne

inne

mirkaka 12:34, 15 kwi 2026

roślinki darowane, cieszą najbardziej

psiząb od Joli, ma dwa kwiatki

Transylwańska od Vity wsiały się w nią zwykłe, nie wiem co robić, wygrzebać czy zostawić?

maleńka Cramera, ciągle tylko listki

lilie martagony od Vity, rosną, może zakwitną wreszcie

mirkaka 12:39, 15 kwi 2026

Chyba już nie zapamiętam nazwy tej cebulicy, też darowana przez Vitę

Poletko rozsadzonych pustynników, w zeszłym roku po tej operacji słabo kwitły, może teraz będą

Wiczomlecz od Joli Jola u mnie przetrwał pod śniegiem, jak będziesz chciała to zrobię Ci sadzonkę

Pierwiosnki od Vity
mirkaka 12:45, 15 kwi 2026

Jesienią będąc w Obi zobaczyłam cebulki szachownicy kostkowej, białej i ciemnej, no i są, dziwnie wychodzą z ziemi, są takie załamane główki w dół, aż myślałam że mi gniją, ale one się rozwijąją

i cebule cesarskiej korony , chyba pomarańczowe, bardzo późno zaczęły wychodzić, myślałam już że nic z tego nie będzie, bo moja Raddeana już dawno kwitła, a tu niespodzianka

a to Raddeana

mirkaka 12:48, 15 kwi 2026

Jeszcze pokażę jakie zaawansowane są niektóre ogrodówki, boję się że te przemarzną jak będzie jeszcze mróz

Niektóre mają ciągle jeszcze zamknięte pąki, ale trudno, będzie co ma być, już przestałam się tym przejmować i latać z włókniną w maju, i tak to nic nie dawało
Wafel 15:01, 15 kwi 2026

Ja pierniczę jakie wielkie kępy tych ciemierników, WOW! Piękne odmiany Dużo się dzieje u ciebie o tej porze roku, same rarytaski. Siewkę przylaszczki mogę zaadoptować oczywiście przy okazji
TAR 15:47, 15 kwi 2026

Mirka ale masz do przodu wszystko, u mnie ledwo co widac ogrodowki, jutro moze szachownice zakwitna białe. Kolor mi robi kilka prymulek i zonkile. Za to pierwsze sasanki wczoraj sie pokazały.I juz wiem gdzie kilka sobie jeszcze dosadze.