Angi boję się tego żwiru. Dwa lata temu, szał miałam i wszędzie bym go rozsypywała. Dzisiaj uważam, że to zdecydowanie klasa wyższa, do której jeszcze nie dorosła. Przyjemnie mi się patrzy na rabaty żwirowe i podziwiam je ale to nie moja liga
No i ja mam takie pytanie - czy u Ciebie to wcale nie wieje? Te tulipany stoją na baczność i nawet o centymetr się nie pochylają U mnie wieje codziennie że wszystkie rosną pod kontem 50 stopni.
Mam tam 3 odmiany Purple Pion, Ballerina i Dolls Minuet, dziś do tych dwóch pierwszych dołączają kwitnące Dollsy i znowu troszkę inna odsłona tego zestawu się ujawnia.
Daria moim zdaniem nie są to quenny - mają inny kształt płatków, są jaśniejsze i mniej "mięsiste"
Tu do porównania moje:
piszesz, że nie wszystkie się otwarły - pamiętasz ile kupiłaś w L? Ja kupowałam tylko w B. więc może te Twoje B. jeszcze się nie otwarły... a te otwarte to właśnie z L. są... nie chce mi się wierzyć aby z B. tylko część pomylili - raczej moje też by były inne
ps. szyfr b i l wyszedł ale mam nadzieję, że zrozumiale napisałąm
A teraz to już zupełnie inaczej wyglądają i od razu widać, że to zupełnie inna trawa. Nie wiem w takim razie co to może być, bo nie kwitło w zeszłym sezonie. Za to beatlesy zachowują się dokładnie tak, jak je opisałaś.
Tulipanki dziękują. Kolejne otwierają się powoli i już tak długo cieszą oczy
Mi pasuje pierwsza wersja... piszesz, że pustawo... dodasz na tyły wysoki trawki, między kulki np. turzyce i zrobi się busz
Możesz np. dla kontrastu do klona dać bordowe żurawki w kulki z lewej strony, ale to przy żwirku ładnie by się odznaczały... a czytam, że korę chcesz tak?