Dziewczynki kochane, odpowiem wieczorem.
Mam pilną sprawę!
Przydzielono mi zadanie zagospodarowania niewielkiej części terenu przed szkołą. Chodzi o rabatę mniej więcej 3x3, pełne słońce cały dzień, fundusze marne Zastanawiamy się z koleżanką czym to miejsce obsadzić, żeby nie było tam wiele pracy (nie będzie kto miał się tym szczególnie zajmować), i żeby było kwitnąco szczególnie wiosną. Podrzućcie proszę jakieś pomysły.
No właśnie nie bardzo. Mamy co prawda dwie skrzynie obsadzone bratkami, ale nimi też chyba specjalnie się nikt nie opiekuje.
Ja myślałam nie tylko o bylinach, ale też niskich krzewach na tyle rabaty, może lilak, kalina, krzewuszka?
Z tego co widzę, to miejsce jest chyba jedyne w miarę uporządkowane u mnie. Dostrzegam, że u siebie nie bardzo jednak gustuję w takich poukładanych rabatkach co do linijki. Ta mi się też podoba
A teraz to już zupełnie inaczej wyglądają i od razu widać, że to zupełnie inna trawa. Nie wiem w takim razie co to może być, bo nie kwitło w zeszłym sezonie. Za to beatlesy zachowują się dokładnie tak, jak je opisałaś.
Tulipanki dziękują. Kolejne otwierają się powoli i już tak długo cieszą oczy