Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

frezja 09:26, 24 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
U mnie nadal tulipanki.

W lewo

I w prawo. I dziura w płocie mata do poprawki po ziemie.

Piękny zestaw kolorystyczny. U Ciebie też maty..moje częściowo do wymiany, ale już trochę latek mają.
anbu 09:30, 24 kwi 2018

O widzę, że będzie lifting rabaty
Tulipany śliczne
Kasya 10:04, 24 kwi 2018

Ladnie posadzone tulipanki i kolory ładne
Zana 10:47, 24 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Ratunku! Nie sadziłam żółtych tulipanów. Czy to jest Sapporo? Bo niby takie miały być.

Hi, hi a ja właśnie posadziłam żółto-zielone z fioletowymi, tylko że te fioletowe to chyba będą czerwone! I to dopiero czeka mnie zonk.
_Martini_ 11:37, 26 kwi 2018

Dziewczynki kochane, odpowiem wieczorem.
Mam pilną sprawę!
Przydzielono mi zadanie zagospodarowania niewielkiej części terenu przed szkołą. Chodzi o rabatę mniej więcej 3x3, pełne słońce cały dzień, fundusze marne Zastanawiamy się z koleżanką czym to miejsce obsadzić, żeby nie było tam wiele pracy (nie będzie kto miał się tym szczególnie zajmować), i żeby było kwitnąco szczególnie wiosną. Podrzućcie proszę jakieś pomysły.
Anda 11:42, 26 kwi 2018

A bedzie to ktos podlewal latem, zwlaszcza przez wakacje?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
_Martini_ 14:17, 26 kwi 2018

Anda napisał(a)
A bedzie to ktos podlewal latem, zwlaszcza przez wakacje?

No właśnie nie bardzo. Mamy co prawda dwie skrzynie obsadzone bratkami, ale nimi też chyba specjalnie się nikt nie opiekuje.
Ja myślałam nie tylko o bylinach, ale też niskich krzewach na tyle rabaty, może lilak, kalina, krzewuszka?
_Martini_ 14:19, 26 kwi 2018

MirellaB napisał(a)

Bardzo ładne zdjęcie. Lubię to miejsce w Twoim ogrodzie
Stokrotki w doniczce cudne

Z tego co widzę, to miejsce jest chyba jedyne w miarę uporządkowane u mnie. Dostrzegam, że u siebie nie bardzo jednak gustuję w takich poukładanych rabatkach co do linijki. Ta mi się też podoba
_Martini_ 14:24, 26 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)
Jak dla mnie te drugie foto to nie są beatlesy... nie ten kolor, nie ten kształt, grubość źdźbeł i brak kłosków co o tej porze powinno być normą
Tulipanowo pięknie masz

A teraz to już zupełnie inaczej wyglądają i od razu widać, że to zupełnie inna trawa. Nie wiem w takim razie co to może być, bo nie kwitło w zeszłym sezonie. Za to beatlesy zachowują się dokładnie tak, jak je opisałaś.
Tulipanki dziękują. Kolejne otwierają się powoli i już tak długo cieszą oczy
_Martini_ 14:25, 26 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Sapporo podobno na początku są żółte

Uff, rzeczywiście teraz już są kremowe. Średnio mi tam pasują między Triumphami, ale trudno, przesadzać tych cebul już nie zamierzam