Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 17:51, 25 kwi 2018

kamila66 napisał(a)
Anulajda w tulipanowym raju Bosko jest

Mega... tak jak lubię

Macham Kamilo
Wiolka5_7 21:36, 25 kwi 2018

Zgadam się z Kamilą, masz tulipanowy raj, cudnie
beata_m 08:38, 26 kwi 2018

hej Aneczko piękne te pełne tulipanki - tylko mówisz jednoroczne hmmm
Ty już widzę masz opracowane dobre zestawy połączeniowe tulipanków no u mnie zeszłoroczny zestaw się nie spisał (tz. wyszło i zakwitło dosłownie kilka - te przy donicy tarasowej), a pozostałe w jednym zestawie pomylony kolor, w drugim nie kwitną razem, choć z opisu wyglądało, że będzie ok no nic poprawimy na przyszły sezon

jest z tymi tulipanami trochu zamieszania ale faktycznie warto co widać Aneczko u Ciebie
Zagajanka 09:57, 26 kwi 2018

anulajda napisał(a)
Thesire

Kurczę, miałam w zeszłym roku Thesire i były one takie ciemnobordowe, jeden większy pąk i dwa mniejsze poniżej na tym samym pędzie - takie dziwolągi trochę. Dosadzałam jesienią kupione w necie (to samo źródło co przed tym) i wyszły mi teraz takie jak u Ciebie na zdjęciu - przypominają mi raczej Blue Pion / Blue Diamond, na pewno nie to co miałam w zeszłym roku (Na końcu strony widać jak wyglądały).
A te zeszłoroczne tej wiosny w ogóle nie wyszły
anulajda 10:30, 26 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Zgadam się z Kamilą, masz tulipanowy raj, cudnie

Dziękuję Wiolu
anulajda 10:44, 26 kwi 2018

beata_m napisał(a)
hej Aneczko piękne te pełne tulipanki - tylko mówisz jednoroczne hmmm
Ty już widzę masz opracowane dobre zestawy połączeniowe tulipanków no u mnie zeszłoroczny zestaw się nie spisał (tz. wyszło i zakwitło dosłownie kilka - te przy donicy tarasowej), a pozostałe w jednym zestawie pomylony kolor, w drugim nie kwitną razem, choć z opisu wyglądało, że będzie ok no nic poprawimy na przyszły sezon

jest z tymi tulipanami trochu zamieszania ale faktycznie warto co widać Aneczko u Ciebie

Też Ci się podobają białe raczej tak co najwyżej na przyszły rok wyjdą ale lichutkie mogą być
Jest trochę zamieszania z porą kwitnienia jak chce sie łączyć razem bo na stronkach cebulowych często się one nie zgadzają a szkoda, tak to trzeba buszować w necie za info.
anulajda 11:04, 26 kwi 2018

Zagajanka napisał(a)

Kurczę, miałam w zeszłym roku Thesire i były one takie ciemnobordowe, jeden większy pąk i dwa mniejsze poniżej na tym samym pędzie - takie dziwolągi trochę. Dosadzałam jesienią kupione w necie (to samo źródło co przed tym) i wyszły mi teraz takie jak u Ciebie na zdjęciu - przypominają mi raczej Blue Pion / Blue Diamond, na pewno nie to co miałam w zeszłym roku (Na końcu strony widać jak wyglądały).
A te zeszłoroczne tej wiosny w ogóle nie wyszły

Ja jestem trochę niepewna co do Thesire czy to oby one są, bo u Madzenki inaczej troszku wyglądały właśnie bardziej bordo: https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=thesire&search_in=posts&commit=Szukaj
Te mam wrażenie że już miałam u siebie, czyli Ty masz porównanie że to nie one
Zagajanka 12:48, 26 kwi 2018

Tak, mam porównanie... Wnioskuję, ze dostałyśmy tym razem pomyłkę, nie Thesire...
AngelikaX 15:49, 26 kwi 2018

anulajda napisał(a)

Przepiękne Przypomnisz nazwę

Czy jakieś tulipany czekają na deser? Wszystkie już pokazałaś? Mało mi
anulajda 16:50, 26 kwi 2018

Zagajanka napisał(a)
Tak, mam porównanie... Wnioskuję, ze dostałyśmy tym razem pomyłkę, nie Thesire...

A to łobuzy dobrze że te są też ładne 20 szt jakoś przeżyję.