Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Kiedyś będzie tu ogród 17:28, 25 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aż muszę na swoje dęby luknąćPiękne czerwienie u Ciebie łapią

Dęby nabierają kolorków, reszta całkiem zielona.

anabuko1 napisał(a)
Hibiskus bagienne mam 2
Jeden 4 lata. Jeden drugi to jest u mnie.
Ja jestem z nich bardzo zadowolona
Idę do ciebie oblukać.

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu widze, ze oczko juz zrobione. Jakies tam foty pokazalas. Reszta w emailu.
Ciężko Elu zrobić u mnie fotki tak żeby to co nie ruszone nie wchodziło w kadr.
Wiadomości żadnej nie dostałam.

polinka napisał(a)
Aniu, piękne zdjęcia robisz!
Zachwycam się każdym jednym
Dziękuję. Jak opielę do końca to cyknę fotkę Graziellom.

tulucy napisał(a)
Aniu z takich małych to ja bym kontrastowo dała Stephanie Baronin zu Guttenberg.
Piękna, ale nazwę ma zaporową. Masz tą pannę?

Dęby w jesiennych szatach, ale przetacznik jesieni nie czuje.
Tajemniczy Ogród 17:24, 25 wrz 2018

Do góry
Wczoraj się dowiedziałam, że nie można mieć ładnego ogrodu posiadając więcej niż dwójkę dzieci...Jak jeszcze raz coś takiego usłyszę to skieruję do Ciebie aby udowodnić, że można mieć szczęśliwe dzieci i estetyczny ogród bez uszczerbku dla jednych czy drugiego.
Pozdrawiam Agatko i gratuluję przemyślanego ogrodu, w którym każdy z domowników znajdzie coś dla siebie!
Ogród z uśmiechem 17:17, 25 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Dzisiaj trzepałam tuje. Kurcze ile tego suchego po tym lecie było
Chyba jednak za mało podlewałam
Ale chwasty to i pięknie rosną i nic a nic nie schną, ale to wkurza
Pieliłam z tyłu między tujami a siatką. Oprócz chwastów zasypywałam kilometry tuneli nornic. Latają przy samej podmurówce jakby przejść na zewnątrz działki nie mogły

Też mnie czeka jesienne czyszenie smaragdów. Mówisz, że tak dużo suchego? Aż strach zaglądać do środka...
Prawie - jak ogród 17:14, 25 wrz 2018

Do góry
Śliczny pokaz traw
Na LadyU zdecydowanie najszybciej ze wszystkih rozplenic widać susze.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 17:09, 25 wrz 2018

Do góry
Już ne mogę sie doczekać Twojej biało-zielonej petardy
Kiedyś będzie tu ogród 16:59, 25 wrz 2018

Do góry
Aniu, piękne zdjęcia robisz!
Zachwycam się każdym jednym
Zakręcony ogród 16:57, 25 wrz 2018

Do góry
Też czekam na moje zamówione zakupy

Podobnie jak dziewczyny jestem za powstrzymaniem się przed sadzeniem róz w rozplenicach. Nie wiem czy przeoczyłam ale jaka to odmiana rozplenicy?
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:53, 25 wrz 2018

Do góry
Ładne zakupy ML wypasione!

O modzie na cisy nic nie napiszę bo szkółkarze czytają O.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:14, 25 wrz 2018

Do góry
Ewel, nasze słupy są z drewna iglastego niestety świeżego Drewno schnie, robią się szczeliny, które będzie trzeba szpachlować, do tego żywica...Robiąc ponownie zainwestowalibyśmy z stal.

Beatko, ale cała ta rozróba z altaną trwała dwa lata więc nie był to sprint inwestycyjny
Cieszę się razem z Tobą na cisy Moje też mają nadejść w czwartek lub piątek

Madziu, dziekuję i nam też trudno uwierzyć, ze to juz koniec

Toszka, ja Cię proszę! Ty i tempo ślimacze?! Wiesz, że gdyby nie przykre okoliczności to dalej byśmy tam nic nie robili...Czekam na cieplejsze dni i mam tam jeszcze do dokończenia rabatę kompostową
p.s. nowe cisy zaczynają przybierać normalniejsze kolory Chyba znaczy, że zyją...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:04, 25 wrz 2018

Do góry
Ewko, nie ma za co Cieszę się, że tutaj jeden drugiemu chce pomagać Meble wyślę na pw.

Kasiu, dziękuję! Dodatki będą na wiosnę

Ewo- Rosa, oczywiście tak jak piszesz, tam nie będzie przepychu w dodatkach Póki co wstrzymamy się z donicami( choć pierwotny plan zakładał zrobienie ich teraz) ponieważ na wiosnę przed altaną będą posadzone drzewa i duże trawy. Nie chciałabym przesadzić z ilosćią traw w ogrodzie i w donicach bo przestanie to dobrze wyglądać...Stolik-pomocnik jest w planach i będzie miał betonowy blat

Monia, dziękiPracy ogrom, jak sobie przypomnę to wywożenie gruzu taczkami to baaardzo się cieszę, że to juz za nami.

Aniu, co Ty mówisz?! Byłam wczoraj u Ciebie i widziałam z jaką konsekwencją przygotowałaś glebę pod cisy! Nie jeden nawet by o tym nie pomyślał!

Wiklasiu, cześć

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:23, 25 wrz 2018

Do góry
to jest nieprawdopodobne w tak krótkim czasie ... napisz Polinka czy zdążyłaś już kawkę wypić i nacieszyć oczy efektem swojej pracy?!?!?!

p.s. czekam na dostawę cisów pod donicę betonową, jak wszystko dobrze pójdzie działam w sobotę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:16, 25 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Olik Słupy są drewniane choć jakbyśmy drugi raz robili to wstawilibyśmy stalowe...

A jakie są argumenty za stalowymi słupami?
Małymi kroczkami do celu... 21:11, 24 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Taki masz widok z ogrodu??? Bosz...zazdroszczę takiej bliskości gór!!!

Tak są plusy i minusy bliskości z górami, minus taki,że mi dzisiaj chryzanteme z doniczki na tarasie wywiało
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:41, 24 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Jeszcze pomyśle o jakiś dodatkach do altany i jeśli pogoda pozwoli zabieramy się za dokończenie elewacji i murek oporowy.

No i pokazałaś jak z rudery powstał sympatyczny salonik ogrodowy. Świetnie Wam to wyszło .

Nad dodatkami nie ma co myśleć, pasują tu tylko donice betonowe takie jak masz w ogrodzie, duża płaska donica na stole i może druga wąska i wyższa dla przełamania monotonii? Przydałby się na którejś ścianie (może w kącie) coś na kształt pomocnika - stolik z półką betonowy albo kombinowany, koniecznie na nogach betonowych (płytach), może z blatem z innego materiału np. grube szkło lub drewno. A może jakaś szafa metalowa lub regał z demobilu czasem można kupić na allegro za grosze. Masz tam sporo miejsca, ale ma pozostać ascetycznie, elegancko i oszczędnie tak jak lubisz.
Wiesz... od jakiegoś czasu myślę o dużej płaskiej betonowej donicy, ale nie znalazłam wystarczająco małej nieprzewieszającej się trawki . Kostrzewa odpada, bo trawka będzie rosła w cieniu. Może coś podpowiesz? Myślę by trawkę zastąpić goździkiem sinym albo zawciągiem nie zależy mi na kwitnieniu, ale .... nie wiem czy to dobry pomysł.

edit: chyba by się przydało pomalować tę rurę ocynkowaną, nie rzucałaby się tak w oczy albo obudować blachą jak rynny (wtedy dodatkowo da efekt wizualny i podniesie wysokość) .
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:35, 24 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Ewka a może jako kontynuację graba wybrać? Jednego posadzić, bo chyba na dwa tam nie masz miejsca i tylko lekko przycianać dla zagęszczenia ale nie formować za bardzo?

Polinko Polinko kochana, pomysł zacny, dlaczego na niego nie wpadłam ?
Fastigiata plus trawy wokół mniamniuśnie....
Działeczka Asi :) 19:27, 24 wrz 2018

Do góry
U mnie 10 st, do tego wiatr, że głowę urywa i co chwilę deszczyk Ale podobno jeszcze ciepło ma wrócić
Pozdrawiam Asiu!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:24, 24 wrz 2018

Do góry
Ewka a może jako kontynuację graba wybrać? Jednego posadzić, bo chyba na dwa tam nie masz miejsca i tylko lekko przycianać dla zagęszczenia ale nie formować za bardzo?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:22, 24 wrz 2018

Do góry
Popadało u Ciebie wczoraj?
U mnie drugi dzień dolewa Nareszcie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:17, 24 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ piękna metamorfoza. Podoba mi się Twoja konsekwencja w działaniu. Krok po kroczku, wg planu. Brawo!

Dziękuję Haniu. Bardzo powolne te kroczki ale najważniejsze, że co sezon skreślamy kolejne zrealizowane punkty z listy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:16, 24 wrz 2018

Do góry
Olik dziękujemy! Katorżnicza praca była przy tej altanie...Na szczęście już koniec

Ewelinko, dziękuję

Joluś, mówisz? Cieszę się bardzo!

Monik, buziaki i fajnie, że Wam również sie podoba

Ewko, trzymam kciuku za Twój garaż! Też przerabialiśmy taki koszmarek i wiem co to znaczy. Słupy są drewniane choć jakbyśmy drugi raz robili to wstawilibyśmy stalowe... Wszystkie elementy w ogrodzie mamy pomalowane Tikkurilą. Drewniane- Tikkurila Valtti Opaque a opierzenia i brama garażowa-Tikkurila Everal.

Violu, dzięki wielkie

Ivonko, jeszcze jakby szybciej te metamorfozy nastepowały to byłoby idealnie Meble mieliśmy robić sami ale czasowo nie daliśmy rady...

Dorka, salon Jak to fajnie brzmi Buziaki

Agatko, u nas troszkę inna sytuacja była z tymi betonami zakopanymi pod ziemią. Wiem dlaczego one tam się znalazły tylko zapomniałam o ich istnieniu...Kiedys to było duże ułatwienie dla mojego taty a nikt nigdy nie przypuszczał, ze w tym miejscu kiedyś powstanie ogród.Na szczęście już wszystko wykopane Pozdrawiam ciepło!

Balea, dziękuję i witaj w moim małym ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies