Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

eVka 14:22, 07 paź 2018

polinka napisał(a)

Ewka-to chyba największy komplement jaki do tej pory usłyszałam Dziękuję!
Ogród Oli to perfekcjonizm w każdej postaci i raczej nigdy nie uda mi się osiągnać takiego efektu ale cały czas staram się utrzymać porządek

Morning lighty sadzone bardzo nieprzepisowo bo nie ma tam nawet pół metra...ale u mnie wszystko w ścisku z racji małego metrażu. Już po tym sezonie wiem, że miskanty będę musiała dzielic co dwa lata ponieważ jest ciasno.

Oo to bardzo się cieszę, że sprawiłam Ci radość moim komplementem Masz wycacany ogród, nie możesz mieć zadnych kompleksów! Przyznam sie że u siebie wiele fragmentów Twojego ogrodu bezczelnie odgapiłam; ) Czyli jak mam metr z kawałkiem od miskantów do ogrodzenia to jeszcze wcisnę szmaragdy
polinka 18:24, 07 paź 2018

Agi2006 napisał(a)
Polinka czy Twoje gracki tez zaczynają wypuszczać kotki? Ten rok jest wyjątkowy bo gracki pierwszy raz u mnie kwitną

Aż poszłam sprawdzić Póki co nie widzę żadnych zgrubień i oby tak się utrzymało Ale myślę, że są duże szanse na to, że prawdziwe Gracilimusy zakwitną w tym roku. W tygodniu zobaczę w drugim ogrodzie czy szykują sie do kwitnienia.
polinka 18:27, 07 paź 2018

effka napisał(a)

Oo to bardzo się cieszę, że sprawiłam Ci radość moim komplementem Masz wycacany ogród, nie możesz mieć zadnych kompleksów! Przyznam sie że u siebie wiele fragmentów Twojego ogrodu bezczelnie odgapiłam; ) Czyli jak mam metr z kawałkiem od miskantów do ogrodzenia to jeszcze wcisnę szmaragdy

Ewka Powinnam Ci napisać, że to kategorycznie za mało miejsca i na smaragdy, i na miskanty Ale mam o wiele mniej miejsca niż metr między roślinami i tak sadzę. Z tym, że trzeba mieć świadomość częstego dzielenia miskantów i regularnego cięcia smaragdów
polinka 19:03, 07 paź 2018

W drugim ogrodzie było czyszczenie smaragdow...
Suszki było widać nawet nie zaglądając do srodka

W środku koszmar...pierwszy rok,że aż tyle tego jest A wiosna wszystkie były dokładnie oczyszczone.

Mój pomocnik wjechał na rabate i zaczynamy odkurzanie smaragdow.

Wyczyszczone

35 szt.w drugim ogrodzie odkurzone,teraz psychicznie nastawiam się na kolejne 48 smaragdow w pierwszym ogrodzie.

Sima 19:29, 07 paź 2018

polinka napisał(a)

35 szt.w drugim ogrodzie odkurzone,teraz psychicznie nastawiam się na kolejne 48 smaragdow w pierwszym ogrodzie.

Współczuję, wiem co masz, bo ja się zbieram psychicznie do czyszczenia moich 220 szt

jolanka 19:38, 07 paź 2018

Czy taki odkurzacz naprawdę zbiera te suszki ze szmaragdów? Ja "tymi ręcami" trzepałam i zbieralam
eVka 20:05, 07 paź 2018

polinka napisał(a)

Ewka Powinnam Ci napisać, że to kategorycznie za mało miejsca i na smaragdy, i na miskanty Ale mam o wiele mniej miejsca niż metr między roślinami i tak sadzę. Z tym, że trzeba mieć świadomość częstego dzielenia miskantów i regularnego cięcia smaragdów

Wiem, że ciasno ale i tak posadzę bo uparta i niesłuchająca się jestem
eVka 20:07, 07 paź 2018

Sima napisał(a)

Współczuję, wiem co masz, bo ja się zbieram psychicznie do czyszczenia moich 220 szt

O szit, sporo masz. Ja tylko ok. 50-60 szt mam i już mi słabo na samą myśl. Czyściłam je wiosną a już dużo suszek, a ja mam jeszcze małe.
polinka 20:23, 07 paź 2018

Sima napisał(a)

Haniu! To sobie zrobiłaś dobrze z tymi smaragdami...naprawdę współczuję i już nie narzekam na moją ilość Podziwiam bardzo!
polinka 20:25, 07 paź 2018

jolanka napisał(a)
Czy taki odkurzacz naprawdę zbiera te suszki ze szmaragdów? Ja "tymi ręcami" trzepałam i zbieralam

Tak Jolanko, naprawdę zbiera. To wielki odkurzacz przemysłowy. Wcześniej miałam mniejszy i najpierw ręcznie czyściłam a póżniej odkurzaczem doczyszczałam ale to robota głupiego była Teraz tylko i wyłącznie tym odkurzaczem działam-pochłania wszystko