Danusiu, dziękuję za możliwość korzystania z Ogrodowiska!
Wiersz napisała moja przyjaciółka - chciałabym go 'podarować' Tobie - Kobiecie Inspiracji.
Kobieta szkłem w oku
W zielonkawych tęczach ogrodów miłości,
pod różanym kolcem tętni jednostajnie,
zachce jej się kwitnąć obejmując ważki,
to zaniedba elfy... to się nimi zajmie...
Zmienna jest w nastrojach, ściąga z siebie burze,
motylim nadziejom skrzydła powyrywa,
zapuści korzenie gdzieś, gdzie nie jest chciana,
wraz z zachodem słońca zacznie się ukrywać.
Wyjrzy raz zza brzozy, drugi raz zza chmury,
spadnie cierpkim gradem, odda się sekretom.
Imion ma tysiące, każde szkłem jest w oku.
Cóż poradzić na to... w końcu jest kobietą...
Będę rozmyślać. Nie mam pomysłu jeszcze.
Problem w tym, że rabata jest na kamieniach i żwirze i jest bardzo sucha. Nawet jeżówki więdną, a przecież suszy nie ma. A wielkie liście bordowe to ulubiona języczka w odmianie 'Britt Marie Crawford'.
Hmm... jak sie jedzie 180/h
Wiem że daleko, ale skoro czasem bywasz w Kraku to pamiętaj o zaproszeniu - drzwi zAwsze dla Was będą otwarte Może będziesz u klienta, może na targach a moze po prostu będziesz chciała się wyrwać do Lajkoników - daj znać - bedę czekać z kawą
Tam będą płyty kwadratowe i prostokątne. Trawnika nie będzie. Szerokość alejki może się powiększyć bo płyty będą wchodziły w rabaty. Wszystko zależy jak będą mi się układać. Nie chcę takiej gładkiej linii brzegowej jak pokazuje w tej chwili trawnik.
My też pokonywaliśmy tę kładkę, zawieszoną na linach.
Ale w odwrotnej kolejności, bo od najmłodszego do najstarszej
Nie było podanych cen. Ale wydaje mi się, że rzeźby Hannah Peschar są na sprzedaż.
Byłam także w holenderskim ogrodzie rzeźb.
Można tam kupić meble, które projektuje i robi właściciel.
Natomiast właścicielka tworzy ceramikę.
I tam jest sklep, a w ogrodzie wystawiane są także prace innych artystów.
Danusiu mój grujecznik dostaje tylko sporo wody i rośnie prawie w cieniu tylko rano jest słońce i to dość wcześnieFajnie że coś Tobie wpadło w oko Pozdrawiam
nie mam pola - mam przestrzeni mniej wiecej tyle co Ty
Poczekam jeszcze chwile, ale pewnei niezbyt długo - nei chce miec zarazy totalnej. Po wykopaniu zlac ziemie previcurem?