Asia -Wafelek
Podziwiam że chce Ci się robić cokolwiek poza własnym Ogrodem.
U mnie wieś z pobudowanych samych mieszczuchów.
Dziwią się że kosimy przedpłocie i wokół działki i że drzewka tam possdziłam bo przecież nie moje.
Ja chce żeby ładnie było też od drogi.
Ale jak czasem łażą z pieskami to widze że zaglądają i na przedpłocie i na ogród. Raz nawet na profiu wsi samozwańczy lokalny dziennikarz fote umieścił z komentarzem że można mieć porządek i ładnie przed posesją.
ale busz już u Ciebie...pamiętaj że w zasięgu moich rowerowych wycieczek mieszkasz więc na pewno kiedyś z ferajną wpadnę
a apropos cytowanych zdjęc... jakaś taka odmana tej pigwy czy tak ciełas że taka niska ?
To kokoryczka czy disporum, ma ciekawe liście, jeśli to nie efekt podświetlenia Fajnie wykadrowałaś, doskonałe tło dla cieniolubów, te puste fragmenty pni.
Dziś barwinek pojechał ze mną ze sklepu na mini skarpę/wał, wzięłam jeszcze kilka sztuk irgi na dużą skarpę. Jak pogoda dopisze, będę sadzić w czwartek, już dziś część roślinek posadzona
Czy to 'Niveum', a wyżej jego liście? Ile lat ma twoja fortegilla? Widziałam ostatnio na ryneczku gościa sprzedającego tiarelki, niezwykle efektowne. Mówił coś o krzyżówkach żurawki z tiarellą, odmianowych. Muszę zgłębić temat, chociaż akurat te rośliny nie bardzo na moją glebę. Czarujesz zdjęciami, a czuję, że dopiero się rozkręcasz