Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:01, 25 sie 2015

Do góry
Izolda napisał(a)

To odmiana tulipana Dolls Minuet, jest już do kupienia w LM. Podobnie Princess Irene i jeszcze kilka ciekawych odmian, czosnki też widziałam.

A w LM spory wybór cebulowych? ... i czy ilościowo podobnie jak w B?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:55, 25 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja chcę tego

To odmiana tulipana Dolls Minuet, jest już do kupienia w LM. Podobnie Princess Irene i jeszcze kilka ciekawych odmian, czosnki też widziałam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:49, 25 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
ale zakupy fajne będzie pięknie wiosną

Mam nadzieję, że będzie kolorowo
Nigdy jeszcze nie sadziłam cebulowych
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:48, 25 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
w pierwszym sezonie bym sie nie martwiła ...

Ok Zastanawiam się jeszcze nad tymi Lady ... bo jak posadzę w kilku miejscach i na kolejny sezon będą świecić pustkami na rabatach to trochę nie teges będzie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:41, 25 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
tak z lidla i biedronki ale mam tez giganteum i te sa niższe, ale maja większe głowy i kwitna później

Może jeszcze będą w B te czosnki Czy one też po 1szt są sprzedawane?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:38, 24 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ana
Chyba jednak złożę zamówienie w benexie
Czyli z tymi cebulami jest tak, że jak posadzę 10 cebul to nawet w pierwszym sezonie nie mam pewności, że wzejdzie dokładnie 10 tulipanów?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:38, 24 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ana
Czyli z tymi cebulami jest tak, że jak posadzę 10 cebul to nawet w pierwszym sezonie nie mam pewności, że wzejdzie dokładnie 10 tulipanów?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:36, 24 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

W lidlu też byłam (po drodze było) ... ale jeszcze nic nie ma
Ty masz Ana u siebie odmianę gladiator?
tak z lidla i biedronki ale mam tez giganteum i te sa niższe, ale maja większe głowy i kwitna później
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:29, 24 sie 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
No dobra, już zapisałam sobie zdjęcie w telefonie i będę wypatrywać

Dzięki
Czas najwyższy w końcu spać się położyć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:22, 24 sie 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Aaaa, nazwy nie masz? A odbierasz mmsy? Bo jak tak to widząc coś podobnego przyślę ci zdjęcie i zdecydujesz ok? Bo ja tak w ciemno nie wezmę bo sama tulipanów nie sadzę to nie miałabym co z tym zrobić

Odbieram
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 24 sie 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Przy PKS, przy targu, przy szpitalu nowym i jeszcze jedna, ale nie pamiętam gdzie A kiedy byłaś w tej koło McDonalda? Dzisiaj rano takie różowo -białe były na pewno bo rzuciły mi się w oczy. Jakiej odmiany szukasz? Zapodaj nazwę to zachowam czujność przy kolejnej wizycie

Ja chcę tego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 24 sie 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Wyobraziłam sobie taką scenę: spotykamy się w B. pod cebulkami, całuski, całuski i nagle ... Jedno opakowanie na środku kartonu

Hi hi hi ...
Jankosia a ile B jest w Sieradzu? Może bym upolowała w sumie tych różowych tulipków z 5paczek?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 24 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

nie z benexu

zawsze służę pomocą
z ilością to trudno powiedzie bo zależy na jakim terenie

Dziękuję Ana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 24 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
w tamtym roku dowozili jeszcze te kartoniki u nas także dziewczyny pilnujcie bo nikt nie zna dnia ani godziny
Nie pamiętam ale w tamtym roku czosnki gladiator i te białe były chyba ze dwa tygodnie później w lidlu

W lidlu też byłam (po drodze było) ... ale jeszcze nic nie ma
Ty masz Ana u siebie odmianę gladiator?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 24 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ana
Obiecałam sobie cofnąć się u Ciebie do okresu wiosny i poszukać nazw cebulowych a tu masz ... taki gotowiec Ile trzeba posadzić w grupie żeby był fajny efekt?
Tego mocno różowego o ciekawym kształcie miałam już w koszyku ale były tylko trzy opakowania i zrezygnowałam ostatecznie ... Szkoda, ze te Lady zastrajkowały ... a chyba mam ich najwięcej ... o kurcze ...
Po szafirki sięgnęłam w osatniej chwili ale widzę, ze ślicznie wyglądają ... u Ciebie A i bardzo podobały mi się Twoje miniaturowe irysy ... czy one też z tego samego źródła?

Dziękuję Ci bardzo za cenne uwagi

nie z benexu

zawsze służę pomocą
z ilością to trudno powiedzie bo zależy na jakim terenie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 24 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Śliczne.

Dzięki Karol
Kupiłam wrzosy bo musiałam coś dosadzić w donicy a sezon teraz jest wlaśnie na nie ... a w sumie na rabatach nie mam wrzosów
Prawie - jak ogród 22:47, 24 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczny widok
Ja też chcę takie hortensje Nie mam coś do nich ręki A liczyłam, że będą u mnie królować ...

Reniu, myslę, że hortensjom trzeba dać czas. W zeszłym roku moje też były mniejsze. Za to teraz poszalały Dojrzałość im służy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:46, 24 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
mówisz i masz
te pomarańczowe kupione w tamtym roku w biedronce jedne i drugie

te Lady kwitły u mnie w ubiegłym roku w tym roku nie powtórzyły kwitnienia

i te są fajne

o te widziałam też teraz, u mnie kwitły późno, mają fajny kształt

szafirki które kupiłaś lubię

Dziękuję Ana
Obiecałam sobie cofnąć się u Ciebie do okresu wiosny i poszukać nazw cebulowych a tu masz ... taki gotowiec Ile trzeba posadzić w grupie żeby był fajny efekt?
Tego mocno różowego o ciekawym kształcie miałam już w koszyku ale były tylko trzy opakowania i zrezygnowałam ostatecznie ... Szkoda, ze te Lady zastrajkowały ... a chyba mam ich najwięcej ... o kurcze ...
Po szafirki sięgnęłam w osatniej chwili ale widzę, ze ślicznie wyglądają ... u Ciebie A i bardzo podobały mi się Twoje miniaturowe irysy ... czy one też z tego samego źródła?
Dziękuję Ci bardzo za cenne uwagi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 24 sie 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Hihi, niemożliwa Renia jesteś Musiałyśmy się mijać bo ja objechałam biedry w poszukiwaniu czosnku Mount Everest a w odróżnieniu od innych te cebule rzucali po jednej na karton. Wracając z wyjazdu też zatrzymywaliśmy się w każdej B. , tu zjechałam prawie wszystkie i babcia w Sieradzu też szukała"złota" w tych kartonach. Musimy głupio wyglądać jak tak każda po kolei przegrzebuje te kartony
Zdjęcie trawniczka będzie? Tego skoszonego dzisiaj? Bo ja już nogami przebieram- tak ci zazdroszczę

No powiem Ci, że nawet się nie zastanawiałam, co sobie inni o mnie myślą jak tak szperałam w tych kartonikach Tego czosnku właśnie nie wzięłam bo mało było ... po jednej sztuce w każdej B
Myślę, że zdjęcie trawniczka będzie ... ale jutro nie dam rady
Szkoda, ze Cię nie było u Krysi...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 24 sie 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Reniu, dziękuję za wczorajsze miłe spotkanie
a propos buksów to przyszło mi do głowy, że może one składniki maja tylko nie mogą pobrać? bo maja nieodpowiednie pH? daleko są od trawy z zasadowym PH?
wypytałaś syna ?

Mi też było miło Reniu
W końcu trochę pogadałyśmy ... ach z tymi dziećmi ... dziś znowu monitor wylądował w bagażniku auta a jeśli chodzi o gry to mam ich całą listę: counter strike go, league of legends, dont starve together, hearthstone ... a jaka była ta, o ktorej mi mówiłaś?
Jeśli chodzi o buksiki to są blisko trawnika faktycznie ... i co byś radziła z tym zrobić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies