Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ana_art 22:38, 24 sie 2015

jankosia napisał(a)
Hihi, niemożliwa Renia jesteś Musiałyśmy się mijać bo ja objechałam biedry w poszukiwaniu czosnku Mount Everest a w odróżnieniu od innych te cebule rzucali po jednej na karton. Wracając z wyjazdu też zatrzymywaliśmy się w każdej B. , tu zjechałam prawie wszystkie i babcia w Sieradzu też szukała"złota" w tych kartonach. Musimy głupio wyglądać jak tak każda po kolei przegrzebuje te kartony
Zdjęcie trawniczka będzie? Tego skoszonego dzisiaj? Bo ja już nogami przebieram- tak ci zazdroszczę
a to idiotyczne bo te Mounty to zawsze są po jednej sztuce w tym kartonie... tak jakby nie mogli albo dać więcej albo posegregować jakoś kartonami te cebule, a nie stoisz i przetawiasz te kartony i wygrzebujesz. Ja mam zawsze wrażenie, że obsługa się wścieka że ludzie robią bałagan, chociaż sama zawsze staram sie ładnie poukładać
ren133 22:46, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)
mówisz i masz
te pomarańczowe kupione w tamtym roku w biedronce jedne i drugie

te Lady kwitły u mnie w ubiegłym roku w tym roku nie powtórzyły kwitnienia

i te są fajne

o te widziałam też teraz, u mnie kwitły późno, mają fajny kształt

szafirki które kupiłaś lubię

Dziękuję Ana
Obiecałam sobie cofnąć się u Ciebie do okresu wiosny i poszukać nazw cebulowych a tu masz ... taki gotowiec Ile trzeba posadzić w grupie żeby był fajny efekt?
Tego mocno różowego o ciekawym kształcie miałam już w koszyku ale były tylko trzy opakowania i zrezygnowałam ostatecznie ... Szkoda, ze te Lady zastrajkowały ... a chyba mam ich najwięcej ... o kurcze ...
Po szafirki sięgnęłam w osatniej chwili ale widzę, ze ślicznie wyglądają ... u Ciebie A i bardzo podobały mi się Twoje miniaturowe irysy ... czy one też z tego samego źródła?
Dziękuję Ci bardzo za cenne uwagi
jankosia 22:47, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)
a to idiotyczne bo te Mounty to zawsze są po jednej sztuce w tym kartonie... tak jakby nie mogli albo dać więcej albo posegregować jakoś kartonami te cebule, a nie stoisz i przetawiasz te kartony i wygrzebujesz. Ja mam zawsze wrażenie, że obsługa się wścieka że ludzie robią bałagan, chociaż sama zawsze staram sie ładnie poukładać

W zeszłym roku była identyczna sytuacja. A wtedy to ja byłam akurat jak pierwsze kartony panie wystawiały i byłam przekonana że to pracownicy najpierw przegrzebali, wykupili i wystawią na all za dwa razy tyle. W tym roku już wiem że to odgórnie tak zaplanowane Mam za sobą już siedem czy osiem biedronek (licząc razem z babcią) i chyba nic więcej nie ugram. Zostały nam dwie do odwiedzenia i koniec.
W zeszłym roku kupowałam też narcyzy i na każde pudełko trafił mi się jeden z innym kwiatem. Nie miałam co prawda nagle czerwonego ( ) w białych ale to i tak wkurzające. Złość za to doskonale rekompensuje cena
ana_art 22:51, 24 sie 2015

w tamtym roku dowozili jeszcze te kartoniki u nas także dziewczyny pilnujcie bo nikt nie zna dnia ani godziny
Nie pamiętam ale w tamtym roku czosnki gladiator i te białe były chyba ze dwa tygodnie później w lidlu
ren133 22:51, 24 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Śliczne.

Dzięki Karol
Kupiłam wrzosy bo musiałam coś dosadzić w donicy a sezon teraz jest wlaśnie na nie ... a w sumie na rabatach nie mam wrzosów
ana_art 22:52, 24 sie 2015

ren133 napisał(a)

Dziękuję Ana
Obiecałam sobie cofnąć się u Ciebie do okresu wiosny i poszukać nazw cebulowych a tu masz ... taki gotowiec Ile trzeba posadzić w grupie żeby był fajny efekt?
Tego mocno różowego o ciekawym kształcie miałam już w koszyku ale były tylko trzy opakowania i zrezygnowałam ostatecznie ... Szkoda, ze te Lady zastrajkowały ... a chyba mam ich najwięcej ... o kurcze ...
Po szafirki sięgnęłam w osatniej chwili ale widzę, ze ślicznie wyglądają ... u Ciebie A i bardzo podobały mi się Twoje miniaturowe irysy ... czy one też z tego samego źródła?

Dziękuję Ci bardzo za cenne uwagi

nie z benexu

zawsze służę pomocą
z ilością to trudno powiedzie bo zależy na jakim terenie
ren133 22:54, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)
w tamtym roku dowozili jeszcze te kartoniki u nas także dziewczyny pilnujcie bo nikt nie zna dnia ani godziny
Nie pamiętam ale w tamtym roku czosnki gladiator i te białe były chyba ze dwa tygodnie później w lidlu

W lidlu też byłam (po drodze było) ... ale jeszcze nic nie ma
Ty masz Ana u siebie odmianę gladiator?
jankosia 22:56, 24 sie 2015

Wyobraziłam sobie taką scenę: spotykamy się w B. pod cebulkami, całuski, całuski i nagle ... Jedno opakowanie na środku kartonu
ren133 22:58, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)

nie z benexu

zawsze służę pomocą
z ilością to trudno powiedzie bo zależy na jakim terenie

Dziękuję Ana
Chyba jednak złożę zamówienie w benexie
Czyli z tymi cebulami jest tak, że jak posadzę 10 cebul to nawet w pierwszym sezonie nie mam pewności, że wzejdzie dokładnie 10 tulipanów?
ren133 23:00, 24 sie 2015

jankosia napisał(a)
Wyobraziłam sobie taką scenę: spotykamy się w B. pod cebulkami, całuski, całuski i nagle ... Jedno opakowanie na środku kartonu

Hi hi hi ...
Jankosia a ile B jest w Sieradzu? Może bym upolowała w sumie tych różowych tulipków z 5paczek?