Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:44, 31 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

a jak ta liste zrobisz to sie podziel. Ja Ci moge wpisac Clarkie, sialam super wzeszla, super sie przjela na rabacie, super kwitnie. Ciekawa tylko jestem czy sie wysiewa czy mam ja za rok znow siac.

Mi chyba podl (usechl) moj buczek tricolorek ach ta susza, choc u mnie niby nie jest az tak zle jak u Was

Pewnie że się podzielę

wyleci lewkonia, za to będzie szałwia szkarłatna
więcej wyżlinu no i posieję cynie do gruntu żeby ich było dużo

melduję że kwitnie fasolka

pokaz mi klarkę - chyba ją kiedyś miałam

W cieniu - zacieniona 22:42, 31 lip 2019

Do góry
Hortensja piłkowana nn
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:41, 31 lip 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

A mnie właśnie chłodniejsza pogoda zachęciła do cięcia. Ale oczywiście na cięciu się nie skończyło tylko przekopywaniu betonu i plewieniu. Kto kopie i sadzi w lipcu ??? 2 razy mnie dziś deszcz straszył, nie dałam się wygonić od roboty. Za 3 razem o 20- tej chętnie poszłam. Cieszę się że moje ręce odpoczną jutro od prac ziemnych bo ma wreszcie padać.

Piękne focie dałaś. Mogłabyś częściej się tak poobijać fotkowo

Na pierwszej co na jasno kwitnie?

A liliowiec w buszu mnie zauroczył. Też bordowego przesadzę jeszcze w tym sezonie po kwitnieniu. I sobie przypomniałam że miałam opisywać kolory liliowców.

Rdest piękny może pod moim murem miałby się nieźle z liliowcami, Red Baronem i werbeną??

Ula to na pierwszej fotce to kwiatostany przekwitłej już rutewki orlikolistnej - mam z nasion sama siałam więc radość była wieeeelka
mogę Ci nasiona zebrać

Rdest lubi mokro to pewnie by się miał z jaką werbeną, aa z imperatą nie bo jest większy i by zdlamsił

Ogród Małej Mi 2017 22:40, 31 lip 2019

Do góry
Uciekam, muszę się przygotować na jutro do pracy.

Miło czytać miłe słowa

I nabytek od Pana bylinowego, ma być niska . Nazwa gdzie sfotografowana..

W cieniu - zacieniona 22:39, 31 lip 2019

Do góry
Hortensje i ich dwuletnie maluszki rozmnażane przez odkłady.

Diamant Rouge

Diamantino
Ogród Małej Mi 2017 22:38, 31 lip 2019

Do góry
mira napisał(a)

Sylwia jesteś niemożliwa, tak zachwyca bogactwem tych form

super było i tak kameralnie no i bez żarcia jak mi to masełko z czosnkiem smakowało niam, a ten żurek pycha

najbardziej podobało mi się, że ogród był nieprzygotowany - to mnie zachwyciło

fotki kilka mam w telefonie to pewnie za rok zgram

największe wrażenie zrobiły na mnie i trafiły na listę chciejstw /to było już wcześniej mi znane ale się ponownie utwierdziłam/

hortensja kosmata
hortensja Vasterival
enkiant dzwonkowaty
parocja
róża Hansestadt Rostock koniecznie w towarzystwie stipy albo i nie
no i więcej floksów na szczęście jeden już mam ten biały ale nie wiem jak się nazywa nawet nie zapytałam

Ania jesteś niesamowita, cudownie było się spotkać i tak posiedzieć, popaplać
jest radość
hej

Chciejstwa polecam, z róż jakbym miała wybrać jedna to chyba ją, teraz już przekwitła ale zielonego nie widać ja kwitnie Jedynie nie mam hortensji kosmatej, domyślam się, że chodzi ci o Blue Bird czy jakoś tak się pisze, nie chce mi się już szukać nazwy.

Japoński ogród Reni i Matiego 22:38, 31 lip 2019

Do góry
Trochę kwiatuchów na dobranoc

Wisteria - glicynia, słodlin 22:37, 31 lip 2019

Do góry
Witam, Przełom lipca i sierpnia - czyli czas na cięcie wisterii Było sporo już o cięciu ale jeszcze jedna kwestia w tym temacie nie daje mi spokoju. Mam kilka pędów, które są rozgałęzione i jednocześnie są to pędy jednoroczne tak jak na (rys. 1) - kolor zielony.

Czy lepiej wykonać cięcie tak jak na (rys. 2) za piątym oczkiem ale na dwóch rozgałęzieniach (czy jest szansa na kwitnienie na obu rozgałęzieniach)

czy po prostu jedno z nich całkiem usunąć a drugie przyciąć za 5 oczkiem (rys. 3)?
Co byście doradzali ?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:33, 31 lip 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Z chęcią spędziłam popołudnie przy książce, mam dość ogrodu chwilowo.....teraz idę na mecz, pytanie tylko czy nie usnę w trakcie.

Ja miałam dość podlewania - na razie były dwie plagi komary i susza z wiatrem i skwarem
teraz duchota ale...właśnie pada, niech pada znów otworze okno
zobaczę jak pomidory to wytrzymają, u mnie większość już dojrzewa, degustacje są
ten pomidorek od Ciebie ma najładniejsze liście ale jeszcze rośnie

Japoński ogród Reni i Matiego 22:31, 31 lip 2019

Do góry
Hortki LM z jednej strony i z drugiej

Ogród Małej Mi 2017 22:31, 31 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Aniu jak dwa lata temu zakładałam wątek na ogrodowisku nawet w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam, że będę u tej " Małej Mi" na tarasie kiedyś siedzieć i to na dodatek w tak doborowym towarzystwie. To był kolejny dzień spełniania "kilku" marzeń, wspaniałych rozmów, pozytywnej energii, doznań wzrokowych i kulinarnych.

Dziękuje za możliwość obejrzenia Waszego cudnego ogrodu, przepyszny poczęstunek ukryty pod hasłem "kawa i ciasto". Podziękowania również dla Twojego eMa.

Często marzymy o czymś, a potem się to okazuje czymś zwykłym Każdemu to powtarzam, taki zwykły ogród tylko ciupkę większy.. i naćpany czym się da do granic możliwości. Można zakosić trawnik, ale lubię przestrzeń. Jedynie ryby mam ponad przeciętne i spełniają marzenia na plus ..

Z całego ogrodniczkowania to i tak najlepsze są takie znajomości i spotkania Baaa zawiązane przyjaźnie.. to jest w tym najlepsze A spotkanie w okolicznościach przyrody jest podwójnie przyjemne

Zaglądaj kiedy tylko możesz.. lubię spontan .. mam do tej pory mówi, żem wariatka, spraszać ludzi i pojechać w Bieszczady.. Chłop robi zakupy, a ja rano improwizuje garem żurku Podsłuchałam jak opowiadała siostrzyczkom ha ,ha, ha.. że mi zajmuje przygotowanie domu, ogrodu i gościny 3 godziny... a im 7 dni

Stwierdziłam, ze ja mam lepszych gości.. bo jak powiedziałam Ani...ja zapraszam gości a inni wizytację zamawiają, sanepid albo komornika

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 31 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ani leniwie, ani lajtowo, dziś kostkę układałam Lilię posadziłabym, jeszcze zdąży wykorzystać nowe składniki pokarmowe i nawet jeżeli nie zakwitnie, to lepszą bryłę korzeniową wytworzy i lepiej przezimuje. A jak ja przechowasz? W balii zostawisz?

Z przechowaniem to sama nie wiem ale chyba zostawię w balii, pontederia zimowała to i lilia przezimuje

ja jeszcze do tej pory tego nie zrobiłam, jak byłam u bylinowego teraz to zapytałam i mi to samo powiedział żeby zrobić, miałam to dziś nawet zrobić ale mi burza przeszkodziła, o deszczu nie wspominam bo jak lało otwarłam drzwi i słuchałam tej muzyki z upojeniem

Japoński ogród Reni i Matiego 22:26, 31 lip 2019

Do góry
Runianka fajnie się rozrasta.
Widziałam gdzieś w ogrodach czarną runianke, ale u nas na internecie niedostępna

W cieniu - zacieniona 22:26, 31 lip 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Bogusiu.

Kochana, ale masz piękny busz. Dużo masz hortensji i jakie ciekawe. Róże po prostu szaleją. Spacerowałam i spacerowałam po Twoim ogrodzie i miło spędziłam czas.

pozdrawiam

Najbardziej romantycznie jest wieczorem...biel hortensji jest wtedy niezaprzeczalnie piękna...i jeszcze woń tytoniu,który uaktywnia się o zmroku.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:24, 31 lip 2019

Do góry
Drodzy, tak jak napisałam wakacje,spotkania, ogród dom długie dni, nie ma szans na siedzenie przed komputerem.

Pogoda dyktuje zakres prac ogrodowych i ograniczony czas wakacyjny.
Fotki robię sporadycznie.
Stale coś zakwita i przekwita i stale mnie coś cieszy i wkurza.Dziś ucieszył mnie ulewny deszcz i wkurzyło zbieranie masy ślimaków - nie sypię zbieram.

Teraz zaczyna mieć właściwe rozmiary moja rabata bylinowa, rośliny są wyższe ode mnie i o to mi chodziło

pysznogłówki niestety już przekwitają - muszę je rozmnożyć

kłosowce to moje ulubione byliny na zimę cudnie zastygają
dzisiaj pikowałam siewki które czekały, ciekawa jestem czy będą rosły

W cieniu - zacieniona 22:21, 31 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Bogusiu leśno-cienisty klimat to mój ulubiony Piękne tworzysz zakątki, masz bardzo ładne hortensje, róże i ta scewola - ciekawy kwiatuch Podziwiam te rabaty przy wąziutkich ścieżkach, masa pięknych roślin ... i w ogóle super klimat stworzyłaś
Pozdrawiam, będę zaglądać

Klimat u mnie typowo leśny...i rh,hortensje dobrze rosną,gorzej z jednorocznymi i niektórymi bylinami.
Ogród Małej Mi 2017 22:19, 31 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
c

Ależ focia... aż ją sobie zapisałam..
Japoński ogród Reni i Matiego 22:18, 31 lip 2019

Do góry
Dzisiejsze fotki. Przy pochmurne pogodzie nie ten efekt, ale bardzo się cieszę z deszczu.

W cieniu - zacieniona 22:18, 31 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Super ten Twój busz. Pomimo gęstwiny rośliny zdrowe i bujne Fajny zwierzyniec.

Lubię ten swój busz...przynajmniej mam mało chwastów do pielenia.

...a to fotka mamuśki milusińskich.Wnusia z mamą mają hodowlę Cormoni.Fotka zapożyczona od wnusi.

Ogród Małej Mi 2017 22:16, 31 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No zgrałam wreszcie więc lecimy
Ogród Ani nieustająco zachwyca bogactwem struktur, kolorów, form...

miałam spytac co to i zapomniałam

Dzięki za relację i dzięki za przybycie .. piszę bardzo skromnie, ale jakoś nie wyrabiam na zakrętach..

To owoce oczaru.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies