Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród niby nowoczesny ale... 19:03, 17 kwi 2015

Do góry
Marta?
poznajmy się zatem gosia jestem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:03, 17 kwi 2015

Do góry
ja nie wiem mam seslerie jesienną posadzoną w nogach grabów rozpiętych i kwitnie mi na czarno i jest zielona
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:01, 17 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Anitko odnosnie carex the beatles to u mnie tez po zimie wyglądają kiepskawo tzn. były całe prawie brązowe wiec je przycięłam ale nie za mocno bo się bałam że je ukatrupię, liczę, że jak juz rusza to zarośnie to brązowe co dziś widać

wstawiam swoje i licze że posiadacze ich się wypowiedza w dwóch kwestiach:
1. czy u was to wygląda podobnie i czy już mocno ruszyły?
2. czy macie tez tak duzo rozłogów jak u mnie?

Dwa razy tak ...czyli też tak wglądają i mam dużo rozłogów.
Ale mocno jeszcze nie ruszyl...i nie kwitną jeszcze...buuuu
"W kolorze blue" 18:59, 17 kwi 2015

Do góry
nie masz ty sie z nim za dobrze? podeślij go tu za godiznkę będę juz pachnąca, i też zatopiona w sofie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:57, 17 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
ale ona raz jest na fotach zielona, w seledyn, a raz zielona, zielona. Plus, która ma czarne włoski a która biała? Mówisz, ze lepsza do kulek? jak już Cię capnęłam, to po bokach kwadrat duzy cisowy? Po lewej, po rawej, srodek kulki z trawy, czy bukszpanowe? a moze lawenda? Nie, lawenda w zimie do bani, kulki bukszpanowe lepsze, ale ....przyjdzie ta zaraza do nas i strace wszystko, hm

nic z tego nie rozumiem, posprzataj te mysli albo naszkicuj
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:56, 17 kwi 2015

Do góry
jesli chodzi o te seslerie to kiedys marta magnolia dała fotki swojej rabaty - ja się zauroczyłam , że chyba to zmałpuję ( może mnei nie opieprzy)

Ogród niby nowoczesny ale... 18:55, 17 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

jestem Małgorzata

...a ja nie, ale też sobie nalałam, a co!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:53, 17 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
miskant gracillimus rośnie zdrowo
Zawstydza mnie twój porządek na rabatach!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:53, 17 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Aniu- mam pytanie z innej beczki, pamietasz tojeść oreszelinowatą? własnie wczoraj z rana zabrałam sie za tę hydrę! O zgrozo! kurwy jak motyle latały ! tosz to istne dziadostwo. wyplewić to gówno to nei lada wyczyn.
wlazło wszędzie gdzie ujście znalazło. mocno ekspansywne.
i teraz moje pytanie (bo już sobie popsioczyłam)
czy takie malisue cieniutkie niteczki które zostały w ziemi też puszczą nowe rosliny? bo wybrac to cieńkie jak włos ustrojstwo jest niemozliwe, a zostało mi tego cała masa. I nie wiem czy sadzic tam już co innego czy czekac i walczyć co wyrosnei jeszcze?

A ja szukam tej tojeści, bo bardzo mi się podobała w "ogrodzie babci Jasi"!
Jedni szukają roślin, a inni narzekają na nadmiar
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:53, 17 kwi 2015

Do góry
rabata z tojeścia orszelinowata wołała juz o pomstę do nieba

Nikt jednak nei przypuszczał jaka HYDRA za tym stoi.
To była katorznicza robota. Klęłam na czym świat stoi.
Rozlazła się te ekspansywna menda nawet w beton. Koszmar straszny. Miałam nawet chwile załamania, zeby to zostawic w czorty.
Ale posiłki wezwałam (mamusia) i we dwie dałysmy radę

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:52, 17 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
seslerie sobie daj
ale ona raz jest na fotach zielona, w seledyn, a raz zielona, zielona. Plus, która ma czarne włoski a która biała? Mówisz, ze lepsza do kulek? jak już Cię capnęłam, to po bokach kwadrat duzy cisowy? Po lewej, po rawej, srodek kulki z trawy, czy bukszpanowe? a moze lawenda? Nie, lawenda w zimie do bani, kulki bukszpanowe lepsze, ale ....przyjdzie ta zaraza do nas i strace wszystko, hm
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:47, 17 kwi 2015

Do góry
miskant gracillimus rośnie zdrowo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:46, 17 kwi 2015

Do góry
cięższy gabaryt te musiałam sama obsłużyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:45, 17 kwi 2015

Do góry
od dwóch miesięcy czekam az Emus przywiezie mi korę
I dzo dziś się nie doczekałam kory
a co gorsza i męża

zatem pojechałam sama
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:43, 17 kwi 2015

Do góry
seslerie sobie daj
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:43, 17 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ogrodzenie bardzo oryginalne! świetne!
Ale fotkami to nas nie rozpieszczasz bynajmniej Kulkujesz, wiśnie się przyjęły... to wszystko fajnie, ale pokazałabyś cokolwiek
Też czekam, aż znajdziesz "złoty środek" i pomysł na swój ogród, tylko... wg mnie nie znajdziesz go, zanim nie zaczniesz tworzyć ogrodu, bo wszystko wychodzi w praniu - co się podoba, a co nie, co dobrze rośnie/wygląda na tej konkretnej rabacie... Stąd u wielu ogrodniczek (czytaj: Madżenka, Gabi i inne szalone ) ciągłe rewolucje, zmiany i poszukiwania tego złotego

musze się zgodzić
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:42, 17 kwi 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Z tymi pokazowymi ogrodami to mam taki problem, że one wyglądają świetnie na ten jedyny moment. Nasze ogrody chcemy aby były ładne przez cały rok. Uwielbiam irysy ale one kwitną gura 10 dni, a póżniej tylko zielone liście zostają, a jak posadzimy więcej gatunków to zaraz łatwo zgubić minimalizm. Z tym efektem walczę u mnie, a złoty środek w mojej opinii, jest u Marzenki. Można też oczywiście kwitnące kwiaty na sezonowe wymieniać, ale to tylko w małym ogrodzie, albo przed pałacem .

muszę się nie zgodzić
Typografia ogrodu 18:41, 17 kwi 2015

Do góry
horti cudne janina sie postarała dobra zniej kobieta
Ogród niby nowoczesny ale... 18:39, 17 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja chcę drugą, piccolino możecie z węża. Ja chcę wódki.

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.

jestem Małgorzata
Ogród niby nowoczesny ale... 18:38, 17 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Pod tym nowym, a jak!

szczęk szukaja a nie pijane, ale wiecie muszą miec przykrywkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies