Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

katiaxx 14:16, 17 kwi 2015

dziękuję za parocję perską
Hogata 14:30, 17 kwi 2015

Czy twoja parocja sama rośnie tak do góry, bo u mnie to krzak się z niej zrobił i jej trochę pomagam się wyprostować. Przywiązałam jedną gałąź do palika, a ona i tak nie chce do góry rosnąć. A najlepsze, że ją posadziłam na środku podwórza, bo miała być wielkim drzewem. Raz w nocy jak szłam to mało się nie zabiłam przez nią. Teraz rośnie tam platan, a parocja ma inną miejscówkę. A ten jej kolor na jesień ma obłędny

I o jakich przymrozkach straszysz, mam nadzieję, że bardzo nie zmrozi.
Milka 15:29, 17 kwi 2015

Pigwowiec kwitnie dołem, bo to zależy od cięcia, on jak forsycja, kwitnie na pąkach zawiązanych poprzedniego roku; jak nie cięłam, to był olbrzymi ognisty krzew, teraz mam 10cm przyrosty i dopiero niżej kwiaty, ale tnę go nieustannie, dlatego tak jest
Kasya 15:35, 17 kwi 2015

A ja jeszcze chciałam prosić o opinie na temat rozplenicy moudry, bo akurat taka mogę kupić koło mnie
Jak rośnie i zimuje, jak się prezentuje i czy wielkością jest raczej większa czy taka średnia ?
ewa_k 18:53, 17 kwi 2015

malkul napisał(a)

Aniu- mam pytanie z innej beczki, pamietasz tojeść oreszelinowatą? własnie wczoraj z rana zabrałam sie za tę hydrę! O zgrozo! kurwy jak motyle latały ! tosz to istne dziadostwo. wyplewić to gówno to nei lada wyczyn.
wlazło wszędzie gdzie ujście znalazło. mocno ekspansywne.
i teraz moje pytanie (bo już sobie popsioczyłam)
czy takie malisue cieniutkie niteczki które zostały w ziemi też puszczą nowe rosliny? bo wybrac to cieńkie jak włos ustrojstwo jest niemozliwe, a zostało mi tego cała masa. I nie wiem czy sadzic tam już co innego czy czekac i walczyć co wyrosnei jeszcze?

A ja szukam tej tojeści, bo bardzo mi się podobała w "ogrodzie babci Jasi"!
Jedni szukają roślin, a inni narzekają na nadmiar
Urszulla 19:35, 17 kwi 2015

Nadrobiłam trochę zaległości u Ciebie wszystko to mało
Madzenka 19:59, 17 kwi 2015

Mnie przez calutki dzień i dzisiaj wyrzucało z forum ...
Macham i zarobiona jestwm na max...
Mala_Mi 20:28, 17 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Mnie przez calutki dzień i dzisiaj fanow trzycalowych z forum ...
Macham i zarobiona jestm na max...

Ja też, już ostatni dzwonek u mnie na przycięcie wrzosów.. więc 2/3 pociachałam.. po ciemku połowa.. bez latarki.. jutro aż się boję zajrzeć co porobiłam
Widzę kilka nacięć na łapach To było prawdziwe tempo.. takiego zapuszczonego ogrodu to nigdy nie miałam.. porażka
Ale damy radę i ogrody nasze też
Jest wiosna .. i jest dobrze

Mala_Mi 20:28, 17 kwi 2015

Ula - ja do nikogo nie zaglądam.. ledwo u siebie wyrabiam

Ewa_k - takie życie.. trzeba było do mnie zapukać to byś ją miała, a teraz najlepiej do Gosi zapukać Swoją posadziłam w ograniczniku plastykowym, ukorzenia się płytko, wiec daje się kontrolować.

Kasya - najpiękniejszą Moudry ma Irenka Miła.. jest prześliczna. Dla mnie najpiękniejsza. Niestety jest dość duża. Skocz do Miłkowa .. Irenka Ci najlepiej ją opisze.. Jak masz miejsce to sadz.. jest cudna.

Irena - ja pigwowca nie tnę wcale.. a tak się zachowuje głupio

Hogata - parocja to raczej wielopniowe drzewko, gałązki ma poziomo.. rośnie w szerokość bardziej niż wysokość.
Szafirki nie przyskubane z przymrożonych listków zeszłorocznych.. trudno... są pilniejsze rzeczy. Udaję, że tego nie ma..
Loosiuu 20:35, 17 kwi 2015

Uff nadrobiłem cały wątek!

Nie widzę, żeby było zapuszczone Wiosna jest, wszystko kwitnie