Trawa skoszona owszem nawozi, ale też tworzy taki filc, że zatrzymuje wodę, zadusza trawnik i woda nie dociera. Wtedy częsta wertykulacja.
Na glinę to ja nic nie poradzę, pisałam że na glinie trawnik nie urośnie, żebyś nie wiem ile nawozów sypał. Nawóz nie jest lekarstwem na całe zło. Złem jest po prostu glina, skała, która dusi trawnik.
Fajna balia granatowa Masz do niej inne blaszaki? I fotka gąszczu z jeżówkami. Też śliczna. Prezent mnie też rozśmieszył. Masz jakiś problem? Co cię nudzi? Ogród?
Ja też potwierdzam, że widok na dom absolutnie rewelacyjny. W tym miejscu koniecznie zaaranzuj ławkę, koniecznie. A obok ławki -delikatna woda z kamienia.
I jak tak patrzę
to bym może walnęła jakąś rabatę wyspową z drzewem, żeby robiła fajną robotę w trawniku. Nie na środku, a lekko z boku.
A bo chłopaki to wbrew pozorom delikatniejsi i wrażliwsi a Grzesie to już szczególnie
Znakomitej formy i zdrowia Danusiu na kolejne niepoliczalne lata życzę.
Co forumowicze sądzą o nawozach do trawników zachwaszczonych? Nigdy takiego nie stosowałem i zastanawiam się co on ma takiego w sobie...??
Widziałem takie nawozy marki BIOPON i AGRECOL. Może Gardenarium coś o tym nawozie się wypowie?
Dziękuję, to akurat można zmienić i dosadzić pomiędzy kolejne tuje będzie w sam raz, tuje niskie bo sadzone w tamtym roku, teraz chce dokończyć tą rabatkę i mam dylemat
Witam
i dziękuje za odpowiedz
Nawóz rozsypany ręcznym siewnikiem dwa tygodnie temu i nie ma miejsc spalenia ani braku nawozu.
Mam juz kupiny siarczan amonu tylko czekałam na odpowiedx Pani czy nim sypnąć.
Mam ph 7,0 niby za wysokie -rozmawiałam z Pania firmy
barenburg odnośnie trawy że ph 7,0 to granica maximum aby trawa pobierała pierwiastki.
Powyżej nie pobiera i nie rośnie - niewiem czy to prawda ale w sumie ph powinno byc 5,5-6,5 więc dlatego mam zamiar sypnąc ten siarczan aby obniżyć ph .
" Nie miała baba co robić to se trawnik załozyła"
Pozdrawiam
Dziękuję. Ale jaka to może być sosna? Posadzone są w górach na wys. ok. 1100 m n.p.m., są niskie (na razie?), ale wyższe od człowieka, tak może z 2.5 m aktualnie.
Może coś na pniu,bo drzewa odpadają,jest tam oczyszczalnia ekologiczna.Kosodrzewina lub trzmieliny?A może wysokie trawy,tylko że nie będą zdobić cały..Ostatnia MAJA W OGRODZIE jest ciekawa,m.i.n dotyczy traw