Artemis mi też pachnie ziołami, ale nie jest to mocny zapach
Falstaff - bananem, Cinderella i Tranquility zielonym jabłuszkiem, Celebrating Life miodem, a Alnwick maliną Mi nawet Aphrodite trochę pachnie, w zależnosci od pory dnia, chociaż podają że jej zapach prawie niewyczuwalny.
Na trochę węcej zdjęć i relację z mojego ogrodu zapraszam do strony Tomka Szostaka Z Ogrodem na TY, który ostatnio mnie odwiedził. O różach para słów jest w drugiej części relacji.
tak. To jest Acropolis. Ona fajnie zmienia barwę - od takiego intensywnego różu do beżu.
Maxim u mnie jest amarantowy. Taki intensywny róż, odrobinę ciemniejszy. Ale nie czerwony. Zewnętrzna strona płatków srebrzysta. Na pierwszym zdjęciu on jest ten bardziej po prawo, niższy choć już teraz osiągnął że 140 cm. Po lewo jest Soul.
Jolu poranki lubię najbardziej. Wieczory są męczące po upalnym dniu, bo podlewać trzeba.
Róże kwitnę. Jedne kończą, drugie zaczynają.
Sea Foam
First Lady
Wodotrysk piękny, lilie jednak lubią spokoj w wodzie.
Wczoraj to pewnie w takich głębinach nawet ciepło było.
Rozchodniki piękne. Zbieram stare tortownice i nie mam czasu posadzić. Dużo czasu w domu spędziłam przez te upały nie do zniesienia.
Trzeba palmy sądzić
co tam, zacytuje po calosci Zakupy udane,a rabata zyskala ogromnie.
Zmian na cienistej nie bede komentowac Sama wiesz. Efekt bdb, jarzmianka fajna. Ona ma duze te kwiaty? czy ta jej 'wielkosc' polega na wysokosci?
Z jarzmianek mam Rome, cale mnostwo juz, bo rosnie jak gupia,ale meczy mnie jej brudny kolor w poczatkowej fazie kwitniecia, jedna bejbikowata ciemna, chyba moulin rouge, kupiona jesienia, moze zakwitnie w tym roku, ale chyba raczej nie, i jakies dwie zwykle biale, kupilam z golym korzeniem, wiosna dwa lata temu, i te mi sie chyba najbardziej podobuja kolorystycznie Tyle ze wlasnie rosnac nie chca, jedna kwitnie, druga ma w nosie, kepy male CHyba sobie wpisze te Twoja na liste, tym bardziej, ze dziewczyny pisza, ze rosnie i wysiewa sie jak szalona.
dla Miry moja pieprznica. Musze ja przesadzic, bo wielka urosla. No i wlasnie kwitnie
a obok rosnie ziele o smaku oliwki, fajnie przezimowalo i wlasnie zabiera sie za kwitnienie
a jeszcze dalej baaardzo zdrowe ziolko w tym roku sie rozbujalo
Wpadlam dopytac o Maxima.
Moj zakwitl, i czerwony jest Owszem, ma srebrne zewnetrzne platki, ale takiej czerwieni sie nie spodziewalam, moze mu sie zmieni? Jaki on jest u Ciebie?