Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:38, 27 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)
Janeczko, jakas nowa porcyjka zdjec? Jak chorobowo roze? Cos lepiej?
A, i wlasnie, mialam Ci napisac, ze Artemis pachna anyzkiem i ziolami. Czad

mira napisał(a)

No właśnie wącham wącham Artemis ale mi nie pachnie no może ciuteńkę ziołami łaką, ale to nie różany zapach. Była u mnie Maja i razem wąchałyśmy - nie wiem od czego to zależy w opisach tej róży wlaśnie czytam że anyż lub zioła tak ludzie podają. Mam dobrego niucha, może to zależy od stadium rozwoju kwiatu o! to jeszcze sprawdzę.

Cudowne masz krzaki róż - zastanawiam się czy po jednej róży czy po kilka sadzilaś

ja też te upały trudno znoszę

pozdrawiam

Artemis mi też pachnie ziołami, ale nie jest to mocny zapach
Falstaff - bananem, Cinderella i Tranquility zielonym jabłuszkiem, Celebrating Life miodem, a Alnwick maliną Mi nawet Aphrodite trochę pachnie, w zależnosci od pory dnia, chociaż podają że jej zapach prawie niewyczuwalny.

Na trochę węcej zdjęć i relację z mojego ogrodu zapraszam do strony Tomka Szostaka Z Ogrodem na TY, który ostatnio mnie odwiedził. O różach para słów jest w drugiej części relacji.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:37, 27 cze 2019

Do góry
FilippS napisał(a)

Jak pozbyć się trawnika wokół thui, aby ich nie uszkodzić? Mam ich ponad 200, a wcześniej nie była dana agrowłóknina.

A ty wiesz, że to trzeba wypielic.
Ogród Małej Mi 2017 23:37, 27 cze 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Nie śmiejesz się głupio tylko serdecznie, wszystkim udziela się Twój nastrój, dlatego zwróciłam uwagę. Tak trzymaj, wiecznie moda dziewczyna jesteś, wiesz?

Tylko moje zmarszczki o tym nie widzą .. żem jeszcze młoda

Szukam niebieskiego .. mam szałwie jednoroczną.. kupiona.. ale nie posadzona..

I mikołajki... niebieskie czy żółte ?? Na pewno pszczółkowe

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:34, 27 cze 2019

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 23:33, 27 cze 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

ło...piękna kompozycja

Tak samo wyszło

A to mam jeszcze w doniczce, ma rzekomo zimować. jakaś nowa odmiana miniaturowego floksa.. kupiłam jedno dla testu. bo śliczny

Ogród Małej Mi 2017 23:31, 27 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

ta róża u Ciebie...zachwyca mnie zawsze, co roku jak ją pokazujesz obiecuję sobie, że kupię i nadal nie mam

fotki ze spotkania super
a rybkami zmartwiłam się, ale może będzie dobrze, leki zadziałają

W tym roku ciachnięta nisko.. i tak wybujała .. podejrzewam pomyloną odmianę, ale i tak mi się podoba

I to samo ale aparatem.. nie telefonem.. dużo ładniej .. a ważka .. miód-malina

Przerwa na kawę... 23:29, 27 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Ale slicznosci Doczytalam, ze to acropolis

Wpadlam dopytac o Maxima.
Moj zakwitl, i czerwony jest Owszem, ma srebrne zewnetrzne platki, ale takiej czerwieni sie nie spodziewalam, moze mu sie zmieni? Jaki on jest u Ciebie?
tak. To jest Acropolis. Ona fajnie zmienia barwę - od takiego intensywnego różu do beżu.

Maxim u mnie jest amarantowy. Taki intensywny róż, odrobinę ciemniejszy. Ale nie czerwony. Zewnętrzna strona płatków srebrzysta. Na pierwszym zdjęciu on jest ten bardziej po prawo, niższy choć już teraz osiągnął że 140 cm. Po lewo jest Soul.

A tu w zbliżeniu
Ogród Małej Mi 2017 23:28, 27 cze 2019

Do góry
Sima napisał(a)

Moja ostatnio ulubiona kolorystyka - efekt pierwszorzędny ze stipą

Był lepszy jak sobie przez przypadek trojeści nie wykopałam .. ona bardzo późno startuje.. tu odbiła z jakiś fragmentów wymieszanych z ziemia

Ognista rabata już traci pomarańczowe róże (szybko je pozamiatało, nawet foty nie zdążyłam zrobić), ale jeżówki.. już są.. a to jeszcze czerwiec.

I zgrzyt kolorystyczny Te różowe mam po prostu wszędzie

Zajrzałam do Ciebie i foto wylinki, czyli zbroja ważkowa rewelacja A górki to kochamy obydwie

Miejski azyl 23:27, 27 cze 2019

Do góry
Sima napisał(a)
A propos ważek - odchowaliśmy dziecię...

pierwsza zauważona wylinka

Wygląda jak metalowa rzeźba
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:23, 27 cze 2019

Do góry
First Lady ciąg dalszy

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:17, 27 cze 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Ja też lubię rano po spacerze z psem a przed wyjazdem do pracy zrobić poranny obchód.
Bardzo podoba mi się poręcz przy tarasie. Ciekawy odcień brązu, taki ciepły.

Jolu poranki lubię najbardziej. Wieczory są męczące po upalnym dniu, bo podlewać trzeba.
Róże kwitnę. Jedne kończą, drugie zaczynają.
Sea Foam

First Lady

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:07, 27 cze 2019

Do góry
Mira poznajesz??
tylko jedna mam, wyrosly mi dwie roslinki ale druga jakos zmarniala, rosnie jeszcze ale nie wyglada za dobrze. Bede zbierac nasiona

czy to mam od Ciebie? czy od Ewy hmmm i czy to przetacznik? sliczny jest dopiero dzis zauwazylam, ze kwitnie

w bali nowy kwiatek

a kolo bali tak

reszta jutro bo musze sie wyspac
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:06, 27 cze 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Porcja wczorajszych nowości ogrodowych

Uroki stawu kąpielowego w takie upały, test napowietrzania, ale nie do tego typu stawów

Wodotrysk piękny, lilie jednak lubią spokoj w wodzie.
Wczoraj to pewnie w takich głębinach nawet ciepło było.
Rozchodniki piękne. Zbieram stare tortownice i nie mam czasu posadzić. Dużo czasu w domu spędziłam przez te upały nie do zniesienia.
Trzeba palmy sądzić
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:02, 27 cze 2019

Do góry
dalej w zielniku

a to moj oman wielki bardzo go lubie i na szczescie ladnie przyrasta
Podmiejski ogródek 22:57, 27 cze 2019

Do góry
co tam, zacytuje po calosci Zakupy udane,a rabata zyskala ogromnie.
Zmian na cienistej nie bede komentowac Sama wiesz. Efekt bdb, jarzmianka fajna. Ona ma duze te kwiaty? czy ta jej 'wielkosc' polega na wysokosci?
Z jarzmianek mam Rome, cale mnostwo juz, bo rosnie jak gupia,ale meczy mnie jej brudny kolor w poczatkowej fazie kwitniecia, jedna bejbikowata ciemna, chyba moulin rouge, kupiona jesienia, moze zakwitnie w tym roku, ale chyba raczej nie, i jakies dwie zwykle biale, kupilam z golym korzeniem, wiosna dwa lata temu, i te mi sie chyba najbardziej podobuja kolorystycznie Tyle ze wlasnie rosnac nie chca, jedna kwitnie, druga ma w nosie, kepy male CHyba sobie wpisze te Twoja na liste, tym bardziej, ze dziewczyny pisza, ze rosnie i wysiewa sie jak szalona.

makadamia napisał(a)
April mi przypomniała, że przecież nie wrzuciłam zdjęć z zakupów w ZP.

Przede wszystkim nie oparłam się śmiałkowie goldschleier. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też będzie tak ładnie wyglądał

na ostatnim zdjęciu, na dole, jest - chociaż go nie widać - zatrwian szerokolistny.
On taki ązurowy jak ten czosnek Schuberta u April i też ciężko go sfotografować. Tutaj zbliżenie:

Kupowałam go w zeszłym roku i pierwszy raz będzie mi kwitł. Jestem bardzo ciekawa. Na razie wygląda na dość sztywnego, co ma swoje wady (brak zwiewności) i zalety (nie będzie się pokładał po deszczach?)
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:55, 27 cze 2019

Do góry
dla Miry moja pieprznica. Musze ja przesadzic, bo wielka urosla. No i wlasnie kwitnie

a obok rosnie ziele o smaku oliwki, fajnie przezimowalo i wlasnie zabiera sie za kwitnienie

a jeszcze dalej baaardzo zdrowe ziolko w tym roku sie rozbujalo
Ogród Małej Mi 2017 22:51, 27 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzwoń...

Ja mam tylko jeden kolor, u Ciebie więcej... i chyba pomarańczowa jet najładniejsza

Moja ostatnio ulubiona kolorystyka - efekt pierwszorzędny ze stipą
Ptasi gaj 22:49, 27 cze 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:48, 27 cze 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękny warzywnik
Przerwa na kawę... 22:48, 27 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
jakoś tak wyszła napatrzyłam się na Kasi_Cs rabatki i tak jakoś samo wyszło. Ciężko mi czosnków nawet przekwitłych się pozbyć bo fajnie tu pasują. I wiele dobrego robi hortensja Prim White. Jest taka zwiewna, ażurowa.

Ale slicznosci Doczytalam, ze to acropolis

Wpadlam dopytac o Maxima.
Moj zakwitl, i czerwony jest Owszem, ma srebrne zewnetrzne platki, ale takiej czerwieni sie nie spodziewalam, moze mu sie zmieni? Jaki on jest u Ciebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies