Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 17:41, 19 lip 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Zaglądam i podziwiam
Buziaki

Aguś dziękuję Kochana
Przerabianie ogródka pod swój gust 17:36, 19 lip 2019

Do góry
Witaj popcorn

Ogród z wilkiem zamkn. 17:36, 19 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Wiesz, że pisze do tej naszej Smerfetki, że mam w pracy dla Niej od Ciebie jakiegoś kwiatka a Smerfetka nie wie o co chodzi. Więc robię fotkę, dla porównania z moim różowym paznokciem ( tym co w samochodzie pomalowałam przez wyjazdem do Was na spotkanie) i reklamówką, co by blady róż był widoczny Myślała, że wykopałaś go z ogródka

Madziu dziękujemy za zaproszenie i spotkanie. Bardzo lubię te nasze spotkania. Śmieje się, że mam ostatnio ogrodowisko głównie w realu Ciesze się, że ponownie fenę złapałaś. Mam nadzieje, że do mnie też powróci. Ogród niesamowitą metamorfozę przeszedł. Super zmiany. Kibicuję dalszym działaniom a znając Ciebie to pewnie zaraz nas czymś nowym zaskoczysz.

A basenem się nie przejmuj. Masz takie widoki, że niejeden człek nawet różowy basen by zaakceptował w ogrodzie mogąc zadek moczyć w basenie i podziwiać Wasze tło zapożyczone

Anitko Kochana bardzooooo dziękuję ,że byliście i za komplementy i za prezenty i za wszystko
koniecznie wpraszam się do Ciebie ,bo mam niedosyt pogaduch i Twojego ogrodu
daj mi tylko znać ,która Niedziela by Ci odpowiadała

jak byś miała chwilkę luzu ,to potrzebuję porad na rabatę z przodu ….wiesz ,jak zawsze z drzewami mam problem -ale już przynajmniej mam pomysł na dęby …
za wiśniami chcę zrobić rabatę z dębami i seslerią jesienną i jakieś kwiaty oczywiście też ….
a z przodu ,gdzie przekopuję ….chcę róże ,powojniki ,ice dance ….nie wiem ile i jakie drzewa tam zostawić, ….poradzisz ?

odcinek 22 metry długi -muszą to być takie drzewka ,żeby nie zasłaniały powojników i róż ,a dawały im trochę cienia
nie wiem ,czy pamiętasz ,ale jak na razie są tam wiąz ,katalpa ,jabłonka rajska ,3 dęby ( do przesadzenia na bok ) klon czerwony i glediczja
fotka dla przypomnienia

morning lighty też pójdą do przesadzenia -pewnie pójdą koło basenu po przeróbkach

a prezent cudowny już znalazł miejscówkę tylko jeszcze bez zdjęcia dziękuję jeszcze raz

a z tym malowaniem paznokci niezła jesteś
buziaki
Ogród z czereśnią 16:32, 19 lip 2019

Do góry
U mnie dzisiaj takie domowe dekoracje
Ogród Fenny Graf 15:52, 19 lip 2019

Do góry
Miro, ja byłam w tym ogrodzie dokładnie 19 maja. Ewa tylko miesiąc później, a ogród już był inny. Chętnie zobaczyłabym go jeszcze w sierpniu i październiku. Może kiedyś się uda

Róże zauważyłam tylko w jednym miejscu przy płocie

Nie mam pojęcia jakie to, może rugosy, bo były bardzo najeżone
Za drzwiami do ogrodu... 15:01, 19 lip 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Hojność Iwonki przekracza granice ...strach pochwalić cokolwiek ...bo zaraz chce wykopywać połowę
Aniu dziękuję za odwiedziny i prezenty Kotek znalazł miejsce przed altaną i może stanie się kompanem dla naszych dwóch prawdziwych Mam też nadzieję, że ożanka przeżyła wasz kilkudniowy "ogród tour" i zapuści u ciebie korzenie tak jak i u mnie. Dostałam ją od Agani, fajnie, że mapa jej miejscówek się rozszerza. Podobnie jak zasięg naszych spotkań, który zatacza coraz szersze kręgi, poszerza nam horyzonty i daje mnóstwo radości. Świetną miałaś wycieczkę, z wielką przyjemnością obejrzałam relację. Jesteś niesamowicie wrażliwą, kreatywną i wesołą dziewczyną, z mężem duet idealny Buziaki wielkie za wszystko!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:52, 19 lip 2019

Do góry

ale jak sobie przypomne jak całą wiosne wyśpiewuja to się cieszę, że ich tyle, no i karmiąc młode robactwo zbierają, bo teraz to głównie wiśnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:50, 19 lip 2019

Do góry

Choroby i szkodniki wiązów, wiąz - Ulmus 14:49, 19 lip 2019

Do góry
Czy jest ktoś w stanie pomóc?
Liście żółkną pod korona drzewa, te na górze są zielone bez zastrzeżeń, codziennie zbieram po kilkadziesiąt liści
Gleba gliniasta, wymieszana z gleba lekką
Jakiś miesiąc temu sprawdzałem korzenie, było ok, jednak gleba trochę sucha i zbita - zwiększyłem czestotliwość podlewania, usunąłem kamyki wysypane wokół drzew i zastąpiłem korą.
Podlewanie teraz co 5-7 dni, stanowisko słoneczne przez cały dzień

Wiąz był przycinany na początku czerwca, chwilę po tym zaczął gubić liście. Następnie spryskany Mospilanem na bawełnicę, która się pojawiła (teraz już jej nie ma). Nawożony na początku roku biohumusem.

Nie wiem co mam robić...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:47, 19 lip 2019

Do góry
Takie mam naloty ptasie do wiśni i do wody, sceny jak z filmu

Wzgórze chaosu 14:42, 19 lip 2019

Do góry
Aniu dziękuję Ci bardzo, bardzo za odwiedziny. Nagadałyśmy się u Abiko a potem troszkę u mnie a następnego dnia powtórka u Magleski Świetny weekend w cudownym towarzystwie. Dziękuję za prezenty a mój ogródek za komplementy. Ogródek a właściwie ogrodowy staruszek w trakcie liftingu Wiesz, że jedna twoja fotka już nieaktualna Taki jeden srebrny ludek na patyku zmienia miejscówkę, chociaż patrząc na system korzeniowy to coś w stylu eutanazji się szykuje Mój ogród potrzebuje lekkości i zwiewności. Duża inspiracją są trawy u Madzi, cudnie dodają tego smaczku. Wklejam od niej dwie twoje fotki na pamiątkę, nasze "DĘBY" wśród brzóz na zbliżeniu i grupowe
Liliowo i kolorowo:) 14:33, 19 lip 2019

Do góry
Hortki ogrodowe w donicach się sprawdziły, przechowałam je zimą w gospodarczym

Liliowo i kolorowo:) 14:27, 19 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A u nas (wawie) dzisiaj właściwie od wczoraj wieczora dobrze popadało.
Chmury kłębiaste aż czarne i dzisiaj do piętnastej przeszły trzy fale deszczu takiego solidnego.
Więc się cieszę, nie wiem jak na wsi, ale chmury po niebie płynęły w każdą stronę.
Danusiu u mnie floksy jeszcze w powijakach. Widzę, że u Ciebie wszystko kwitnie i róże, hortensje, jeżówki i floksy. Ja takich okazów nie mam.

Pozdrawiam i życzę deszczyku

A u Was to co chwile pada. Floksy juz za chwile to beda przekwitac chodz one długo kwitną ale brak deszczu i znowu upały dają im popalic. Nie masz takich Elu za to masz inne chociażby piękny trawnik Lilie wodne U mnie dalej oczko wodne czeka w kolejce na wyczyszczenie ale mam tylko dwie rece do pracy a jeszcze co chwile cos niespodziewanego wyskakuje,tez chce duzo czasu spedzic w wakacje z wnukami bo uwielbiam ten czas a to jest tu i teraz i za chwile dorosną.... Pozdrawiam

Liliowo i kolorowo:) 14:19, 19 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ciągle nam w prognozach ten deszcz się przesuwa Teraz na niedzielę burze widzę, w poniedziałek ma deszcz być, ale czy będzie...

Ja też muszę część lilii ruszać w sierpniu, dużą część. Koło łezki, bo gęsto, pod sąsiadami, bo miskanty im światło zabierają. Twoje lilie ładne grubaski, nie widać po nich braków wody.
Już Ci u siebie napisałam. Olbrzymia się okociła, w sierpniu możemy ukopać. Przyjedź, Anię zabierz.
Też jestem ciekawa kwiatów hortek bukietowych. Nie dostały nawozu w czerwcu, bo jak sypnąć, jak z nieba nie leci...

Poki co 15 minut przed chwilą dobrze podlało chociaż na tyle, że nie będe musiała podlewać. Z liliami u mnie Kasiu to miałam ich ze 150 z czego mam chyba z 20 a te co dosadziłam wiosną to albo nic nie wyszlo albo cos na 30cm. Bardzo chętnie z dobrych rąk i pewne lilie jak masz nadwyżke to posadze u siebie Pogadam z Anią Ogrodowa biała w tym roku ma dużo kwiatów.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:14, 19 lip 2019

Do góry
i roślinki już posadzone

miesięcznica wisi

chatka od Uli dostała szyszki i oba płotki pomalowane

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:09, 19 lip 2019

Do góry
Dostałam też od sąsiada taka fajną kapliczkę, teraz tylko świątka do niej potrzebuje jeszcze

sówka od Uli znalazła swoje miejsce

i domeczek

rodzinka jeży od Ani

słodziaki
Moja codzienność - ogród Oli 14:07, 19 lip 2019

Do góry
leon60 napisał(a)

Oluś, tniesz graby na prostopadłościany? Kiedy cięłaś? i jaki jest szeroki ten przy miscantach?
Ogród do odnowy 14:05, 19 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Kasiu moja sunia to yorczka właśnie to zdjęcie przypomniało mi, że muszę ją ostrzyc

To sie pyszczka naszukalam Na pierwszym zdjeciu nie widac gdzie poczatek a gdzie koniec slodka.
W kamiennym kręgu od początku 14:04, 19 lip 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Zostawiam Wam za ogrodowe widoki
Pola wyzłocone kłosami pszenicy.

Przepiękne ujęcie Prawie słychać szelest kłosów. Uwielbiam to.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:04, 19 lip 2019

Do góry

w między czasie dojechała do mnie kanka i żuraw kupione dzięki Beatce Buziaki raz jeszcze dla Niej i dla Ani

kanka postawiona w gospodzie czeka na dom, a żuraw wczoraj umieszczony w łące, sąsiad mi pręt dorobił i gra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies