Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:22, 27 sie 2024

Do góry
Do tego wypatrzyłam piękne duże sadzonki kocimiętek po 5 zł , no nie mogłaby ich tam zostawić
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:21, 27 sie 2024

Do góry
No to dzidzi śpi , szybka kawa i sądzimy
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:20, 27 sie 2024

Do góry
Apropo cebulek wczoraj przy okazji wizyty w casto po śrubki żeby nie było pojawiły się cebulowe na początek kilka pierwszych cebul czosnkow ozdobnych
Grzebiuszka ziemna 12:19, 27 sie 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
... Tak trochę ochłonęłam, chociaż w 90% i tak kupuję z listą.

Patrycjo, ale z jaką listą konkretnie? Bo są listy chciejstw i zauroczeń jaką zasadę stosujesz tworząc swoją listę, w/g jakiego klucza?

Juzia napisał(a)
... Nie zachwyca mnie równiutki i zieloniutki trawnik... wolę te z koniczyną albo innymi "chwastami"

Juziu, ale widzisz, że to pozostaje w sprzeczności z Twoim aktualnym wypielęgnowanym ogrodem? ale rozumiem Twoją potrzebę zmian

Joku napisał(a)
... Prawie się wyleczyłam ale czuję że znowu czai się za rogiem ...

Jolu, a więc niebezpieczeństwo czajenia się za rogiem nadal istnieje

Agatorek napisał(a)
...Bożenko, na razie podziękuję za paproć, ale nie stwierdzam, że w przyszłym sezonie Cię o nią nie poproszę

Agnieszko ok będziemy otwarte na zmiany

Gosialuk napisał(a)
... Zawsze będą jakieś chciejstwa, bo z tego się już chyba nie wyleczę.

No włąśnie Gosiu, niektóre przynajmniej nieuleczalne

Magara napisał(a)
I to jest mądrość nad mądrościami ...

Magarku z wrodzonej sobie skromności nie będę zaprzeczać

Anula zwana Zaną - dziękuję za pojawienie się u mnie i miłe słowa.

Do Anuli i Juzi - trochę trend się zmienia, mam książkę zakupioną w tym roku "Ogrody przyszłości czas na zmianę" Piet Oudolf i Noel Kingsbury i tam już zupełnie inaczej, naturalistycznie W moim ogrodzie też zdarzały się jakieś samoistne niespodzianki, pamiętam jak pięknie wyglądały wielkie o szarozielonych liściach dziewanny, z lasu przyniosłam wysokie dzwonki itp. I specjalnie dla Was bukiet z polnych łąk z mojego otoczenia

Mydlnica, koniczyna czerwona, krwawnik, wrotycz, ślazy i przymiotno białe szklany wazon z namalowanymi kwiatami polnymi po mojej kochanej babci Karolinie a przy okazji fajna stronka do rozpoznawania lub przypomnienia sobie nazw:
https://chwastowisko.wordpress.com/biale/

Basiu - dziękuję cmok
W Kruklandii 11:54, 27 sie 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Same drzewa i zimozielone, acha
Może drobne kwiatuszki nie maja szans u Ciebie, ale te duże wyglądają przepięknie . Wspaniałe widoki - bogato, buszowato. Zatykam uszy i nie słucham, ze to tylko na zdjęciach tak!

Tylko o hortensje jeszcze walczę, bo jest o co!
Ale też tylko Anabellki i Limelight. Bo reszta poszła na straty...

Nie musisz zatykać uszu... patrz

Nie ma buszu! Pusto!
Korę widać!!!!
Hahaha!

A były takie piękne różowe szałwie.... i kępy jeżowek Green Jewel!
Echhh....
W Kruklandii 11:51, 27 sie 2024

Do góry
Darcey Bussell zaczyna drugie tłoczenie

Tylko on i Munstead Wood się u mnie trzymają dzielnie. Kwitną mocno, długo i krzaczki mają spore.

Munstead Wood

A reszta to takie badylki po jednym... góra dwa kwiatki.

Boscobel

Princess Aleksandra of Kent

Jakieś słabe te fotki dzisiaj. Za mocno świeci.
Anna i Ogród 2 11:43, 27 sie 2024

Do góry
Dotarły nasionka.

Nie wiem tylko czy teraz wysiewać czy wiosną
W Kruklandii 11:37, 27 sie 2024

Do góry

Przegląd drzew z tego wyszedł
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:30, 27 sie 2024

Do góry
Wciąż kwitnie magnolia Genie.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:25, 27 sie 2024

Do góry
Posadziłam judaszowca, kupiłam go za nieco ponad 200 zł, dzisiaj widziałam w szkółce ciut wyższego za ponad 400 zł. Heptacodium się szykuje do kwitnienia.

Grujecznik też posadzony i przy okazji przestawiłam oczko na brzeg rabaty, zdjęcie trochę dziwne ale nie mam innego. Mam nadzieję, że grujecznik będzie pachniał, słabo go widać, to ten z niebieską metką Zamiast tych krzewuszek pd oknem posadziłabym coś innego, chodzą mi po głowie miniaturowe hortensje połączone z hakone.

I kilka pstryków z ostatnich dni. Dokarmiam już sikorki bo głodne zaglądały do karmników.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:20, 27 sie 2024

Do góry
Horta Little Lime.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:18, 27 sie 2024

Do góry
Powtórne kwitnienie dwóch host, tego jeszcze nie było.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:14, 27 sie 2024

Do góry
Czy możecie mi podpowiedzieć co trapi moje jabłonie Ola? Już drugi rok z rzędu chorują, czy to jakiś grzyb? Jak zapobiegać? Jest sierpień a one już łyse

Lady of Shallot nie przestaje mnie zachwycać, teraz ma piękny koralowy kolor. Oszałamiająca jest. Zakwitł mi też floks z nasionek i o dziwo chyba doczekam ostróżeczki.

Dawno frontu nie było, tutaj też planuję zmiany, przede wszystkim wykopię bodziszki bo zajmują za dużo miejsca i teraz już niespecjalnie wyglądają. Dostałam od znajomej z insta mnóstwo roślin, min wielosiły i zamierzam je tam posadzić.

Byłam rano w szkółce i kupiłam sobie dwa zawilce różowe do posadzenia przy hortensjach i były piękne klony strzępiastokore no ale cena ponad 1000 zł. Widziałabym go u siebie na rabacie gdzie teraz rośnie buczek.

W Kruklandii 11:09, 27 sie 2024

Do góry
Juzia napisał(a)

Wiem, że już tęsknisz za inną formą ogrodu, ale ten Twój obecny wygląda zjawiskowo!!
A ten zakątek z ławeczką petarda, ale dla mnie taka doskonała perfekcja nie do osiągnięcia
W Kruklandii 10:52, 27 sie 2024

Do góry

W Kruklandii 10:39, 27 sie 2024

Do góry
To jak już jesteśmy przy brzozach...

Ogród z koniczynką 10:35, 27 sie 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)
...

Jakie fajne jeżyki i jaki domek im stworzyłaś lubię te Twoje pomysły, masz twórczy stosunek do ogrodu i zupełnie nie konwencjonalny
A różowe jeżówki jak fajnie współgrają z ogórecznikiem, wiedziały same, że będą pasować do siebie
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:32, 27 sie 2024

Do góry
Aussie - odmiana wywodząca się z Australii. Wysokorosnąca, daje czerwone, błyszczące duże owoce w wadze 0,4 kg do 1,20 kg.

W Kruklandii 10:24, 27 sie 2024

Do góry
Brzoza dla Marcina

Tak wyglądało jak posadziłam te moje karakany Dwa do jednego dołka.

A tak wyglądają teraz
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 09:12, 27 sie 2024

Do góry
Mam już 5 rzędów passat. Wypadało by jeszcze zrobić 3-4, żeby na zimę starczyło.

Większość gruntowych sadzona była jako totalne biedaki sposobem na pętelkę (oberwane liście i zawinięta łodyga) 5 czerwca. W maju miałam trudniejszy czas i zupełnie zatraciłam chęci do opieki nad pomidorami, ich hartowaniem, wietrzeniem. Bez hartowania w odpowiednim czasie urosły bardzo wyciągnięte. Nawet do męża powiedziałam by wyrzucił wszystkie sadzonki. Kto mnie już trochę zna to wie, że największą frajdę w uprawie warzyw sprawiają mi właśnie pomidory. Dopiero pózniej wróciły siły do sadzenia i dalszej pielęgnacji.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies