Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 czerwca 2016 17:39, 10 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kiedy zatem spotkanie?
też zapytowywuje, prawie połowa kwietnia już
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:38, 10 kwi 2016

Do góry
justajusta napisał(a)

Zastanawiam się gdzie Ty masz jeszcze miejsce na tyle róż? Chyba że powoli likwidujesz trawnik. A gdzie kupujesz róże?
większość wylądowała na mojej największej różance, czyli przed płotem, pozostałe przy pergoli dwie w donicy z perukowcem.
trawnika mam mało, na wyspę pośrodku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:35, 10 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wiśnia kiku shidare będzie olbrzymim drzewem, rośnie bardzo nieuporządkowanie. Moje chyba wytne, ten sezon będzie dwcydujący.obejrzyj korone u Małej Mi. zdecydowanie lepszym wyborem byłaby Kanzan - korona w formie odwróconego stozka, kwitnie obficie i jest bardzo regularna.
Jesli kuki to bardzo wysoko szczepiona , obyś nie popełniła mojego błedu.
jak widać cały czas jestem w rozterkach dlatego jeszcze nie rosną Pytałam u Ani o kiku, chce zobaczyć jak rośnie. Widziałam szczepioną na 3,5m w ogrodniczym stąd temat powrócił a tu przy brzozach rozmyslam nad klonem rubrum... ale jak widać myślę i myślę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:36, 10 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
chyba wszystkie

Zastanawiam się gdzie Ty masz jeszcze miejsce na tyle róż? Chyba że powoli likwidujesz trawnik. A gdzie kupujesz róże?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:17, 10 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Aniu, ta mata jest z Twojej strony..dobrze widzę ? jest tak estetycznie zamocowana. Czy do tych słupków mocowana na płasko a dopiero potem stawiana ? pytam, bo też mam i muszę dać jednak do końca i u mnie w efekcie nie wygląda jakoś imponująco.

ona jest od zewnętrznej strony, mocowana na gęsto takimi opaskami samozaciskowymi, mocowaliśmy ją 5 lat temu, w niektórych miejscach niestety się łamie i trzeba będzie pewnie wkrótce wymienić...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:11, 10 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Jeszcze tylko śpiewu ptaków tu brakuje...ślicznieee
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:07, 10 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu, ta mata jest z Twojej strony..dobrze widzę ? jest tak estetycznie zamocowana. Czy do tych słupków mocowana na płasko a dopiero potem stawiana ? pytam, bo też mam i muszę dać jednak do końca i u mnie w efekcie nie wygląda jakoś imponująco.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:07, 10 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Też tak robię z trzmieliną i zacznę z runianką..podpatrzyłam u Ciebie.

runiankę, o którą pytałam u Ciebie wyjęłam z donicy, rozplątałam korzenie i mam ok. 10 dużych, nie musiałam nawet wyłamywać. Posadziłam właśnie pod perukowca.
oooo widzisz, super!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:58, 10 kwi 2016

Do góry
myślę jeszcze nad tym miejscem, ten sam problem... noooo i jeszcze Pan od szamba mnie przeklnie jak mu tu drzewo posadzę... no ale... wisnia koku coś tam mi się podoba myslę że byłoby jej tu dobrze

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:48, 10 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gdzie chcesz machnąć parasol?
aaa czy ja wiem czy ja chcę parasol
cały czas myślę co posadzić w tym miejscu, żeby wysłonić dom sąsiadów

od drugiej strony

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:38, 10 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
bo to fajny sposób tak samo jak wtykanie trzmieliny pomiędzy czy runianki

Też tak robię z trzmieliną i zacznę z runianką..podpatrzyłam u Ciebie.

runiankę, o którą pytałam u Ciebie wyjęłam z donicy, rozplątałam korzenie i mam ok. 10 dużych, nie musiałam nawet wyłamywać. Posadziłam właśnie pod perukowca.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:22, 10 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Chyba od Ciebie nauczyłem się wkładać ścinki z cięcia między obwódki bukszpanowe - dzięki temu można uniknąć w dość szybkim czasie dziur
Łatanie stożkow mega się opłacało
bo to fajny sposób tak samo jak wtykanie trzmieliny pomiędzy czy runianki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:21, 10 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Może rzeczywiście kupię drugiego perukowca i do donicy Twoim sposobem. Chowasz ją na zimę ? czy tylko okrywasz ?
nie chowam, stoi cały rok przy ławce, na zimę ustawiam go na styropianie, owijam grubo folią bąbelkowo (donice!) i potem osłaniam to czymś, żeby nie straszyło albo matą ozdobną, albo jakimś płótnem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:54, 10 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

oj tak. U nas pochmurnie i zimno ale nie padało. Próchnica substrala, bo tylko taka była. Perukowca w donicy mam już 3 sezon na froncie domu, teraz przybył drugi na tyłach. Teraz mam 3 sztuki, trzeciego (a właściwie pierwszego) kupiłam tyciego cztery lata temu rośnie koło jodeł

Może rzeczywiście kupię drugiego perukowca i do donicy Twoim sposobem. Chowasz ją na zimę ? czy tylko okrywasz ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:32, 10 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Danusiu ja kupiłam takie maluszki trzy lata temu i też były proste!
Wyrosły na bardzo ładne drzewa. Nic na dole nie ma....żadnego śladu nawet szczepienia.
Te co teraz kupiłam też takie miały być. Na zdjęciach na aukcji były ładne.

Kasia (Kasya) pisała u mnie, że nawet u Szmitów takie koślawe widziała.
Czyli to nie jedyny przypadek niestety

kupowałam u Szmitów brzozy i nie widziałam takich. Nie mówię, ze takich nie mają, pewnie mogą się zdarzyć ale to od nas kupujących zależy czy przyzwolimy na sprzedaż takich egzemplarzy czy nie... w myśl zasady każda potwora znajdzie swojego amatora
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:08, 10 kwi 2016

Do góry
Ania czy Ty mi możesz pokazać wiśnie kiku w okresie lata czy jesieni? Na jakiej wysokości masz ją szczepioną i czy jej gałęzie 'idą' trochę w górę, a potem opadają czy inaczej, no i czy masz z nią jakieś problemy
W Kruklandii 12:44, 10 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

skoro wiesz lepiej...

Nie wiem czy lepiej.
Wiem tyle ile muszę, jak nie wiem to się dowiaduję.
W Kruklandii 12:13, 10 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Aneta... ma obowiązek!!! Ale co z tego?? Kto go zmusi do przyjęcia reklamacji? Policja?
Jak nie chce to nie przyjmie i mogę się z nim tylko sądzić.
No tak czy nie?

Ja też się już trochę na tym znam, bo nie jedną reklamację przeżyłam
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach rękojmii za wady fizyczne.
Wiem, że mogę mu odesłać w ramach zwrotu.
Z tym paragonem to nie jest tak do końca jak myślisz, bo jeśli prowadzi działalność tylko internetową i ma wszystkie wpłaty udokumentowane, to nie musi mieć nawet kasy fiskalnej.

Mogłabym z nim powalczyć...tylko chwilowo nie mam siły.
Mam jeszcze ok 10 dni....pomyślę.

Dzięki za rady!

skoro wiesz lepiej...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:06, 10 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Kupiłam te, bo nie było innych ofert w takich wysokościach od sprzedających z dobrymi komentarzami. Nie chodziło wcale o cenę.
Na zdjęciach wszystkie brzozy były proste.

Juzia jakis czas temu Pani sprzedawała brzozy na all z moim zdjęciem, pnie były proste i ładne... i sprzedała ich ponad 200... aukcja po interwencji bardzo szybko znikła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:04, 10 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ana, no weź się nie denerwuj
Z wiązami wzięłam rozwód na zawsze, jaki by nie był, nie znajdzie miejsca w żadnym ogrodzie
aaaa i to mi wsytarczy, chociaż taki był piękny, gruby pień, wielki i na miejscu achhh, ale skoro mówisz rozwód to dla mnie wszystko jasne i nie pójdę tą drogą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies