większość wylądowała na mojej największej różance, czyli przed płotem, pozostałe przy pergoli dwie w donicy z perukowcem.
trawnika mam mało, na wyspę pośrodku
jak widać cały czas jestem w rozterkach dlatego jeszcze nie rosną Pytałam u Ani o kiku, chce zobaczyć jak rośnie. Widziałam szczepioną na 3,5m w ogrodniczym stąd temat powrócił a tu przy brzozach rozmyslam nad klonem rubrum... ale jak widać myślę i myślę
ona jest od zewnętrznej strony, mocowana na gęsto takimi opaskami samozaciskowymi, mocowaliśmy ją 5 lat temu, w niektórych miejscach niestety się łamie i trzeba będzie pewnie wkrótce wymienić...
Aniu, ta mata jest z Twojej strony..dobrze widzę ? jest tak estetycznie zamocowana. Czy do tych słupków mocowana na płasko a dopiero potem stawiana ? pytam, bo też mam i muszę dać jednak do końca i u mnie w efekcie nie wygląda jakoś imponująco.
myślę jeszcze nad tym miejscem, ten sam problem... noooo i jeszcze Pan od szamba mnie przeklnie jak mu tu drzewo posadzę... no ale... wisnia koku coś tam mi się podoba myslę że byłoby jej tu dobrze
Też tak robię z trzmieliną i zacznę z runianką..podpatrzyłam u Ciebie.
runiankę, o którą pytałam u Ciebie wyjęłam z donicy, rozplątałam korzenie i mam ok. 10 dużych, nie musiałam nawet wyłamywać. Posadziłam właśnie pod perukowca.
nie chowam, stoi cały rok przy ławce, na zimę ustawiam go na styropianie, owijam grubo folią bąbelkowo (donice!) i potem osłaniam to czymś, żeby nie straszyło albo matą ozdobną, albo jakimś płótnem
kupowałam u Szmitów brzozy i nie widziałam takich. Nie mówię, ze takich nie mają, pewnie mogą się zdarzyć ale to od nas kupujących zależy czy przyzwolimy na sprzedaż takich egzemplarzy czy nie... w myśl zasady każda potwora znajdzie swojego amatora
Ania czy Ty mi możesz pokazać wiśnie kiku w okresie lata czy jesieni? Na jakiej wysokości masz ją szczepioną i czy jej gałęzie 'idą' trochę w górę, a potem opadają czy inaczej, no i czy masz z nią jakieś problemy
Juzia jakis czas temu Pani sprzedawała brzozy na all z moim zdjęciem, pnie były proste i ładne... i sprzedała ich ponad 200... aukcja po interwencji bardzo szybko znikła
aaaa i to mi wsytarczy, chociaż taki był piękny, gruby pień, wielki i na miejscu achhh, ale skoro mówisz rozwód to dla mnie wszystko jasne i nie pójdę tą drogą