Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:48, 09 kwi 2016

yolka napisał(a)

Zachody na horyzoncie za jeziorem mam codziennie przez cały rok jeśli tylko pozwoli pogoda. Najpiękniejsze są w... listopadzie - bardziej różowe niż pomarańczowe
o tak, często obserwuje różowy zachód w listopadzie, tylko w innych okolicznościach przyrody
ana_art 20:52, 09 kwi 2016

frezja napisał(a)
To pracowity dzień miałaś...u mnie leje od wczoraj i tylko różę jedną sadziłam w deszczu.próchnicę nabyłaś w workach ?? jakiejs konkretnej firmy..;
Perukowca mam tez i bardzo go lubię

oj tak. U nas pochmurnie i zimno ale nie padało. Próchnica substrala, bo tylko taka była. Perukowca w donicy mam już 3 sezon na froncie domu, teraz przybył drugi na tyłach. Teraz mam 3 sztuki, trzeciego (a właściwie pierwszego) kupiłam tyciego cztery lata temu rośnie koło jodeł
Mala_Mi 10:41, 10 kwi 2016

Zajrzałam na minutkę i zostałam się na pół godziny.. zdecydowanie za mało ..
Asiuniaa 11:55, 10 kwi 2016

ana_art napisał(a)
dzisiejsza pogoda nie była hmmm rewelacyjna, ale nie padało przytaszczyłam do domu cały bagażnik (a mały nie jest) próchnicy i posadziłam wszystkie 14 róż. Dwie były kupione do donicy, dokupiłam do nich nowego perukowca. Nie mogłam się oprzeć i przytargałam też klona palmowego do donicy... W ogrodniczym stałam i patrzyłam na wielkie wiązy pendula. Muszę o nich poczytać, może takiego bym posadziła na trawniku koło brzóz (cały czas myslę jakie tu drzewo posadzić)
przycięłam róże koło pergoli i mam nadzieję, ze mój Thomas odbije bo przemarzł bardzo bidulek
Na koniec skosiłam trawnik, czuję każdy mięsień chyba

No to pracowicie. Ja wczoraj też działałam. To był dzień podlewania florovitem i miksturą. No i jeden gabion wypełniłam. Dziś palców nie czuję od przytłukiwania kamieniami
Gardenarium 14:45, 10 kwi 2016

Gdzie chcesz machnąć parasol?

Instagram Ogrodowiska
frezja 14:54, 10 kwi 2016

ana_art napisał(a)

oj tak. U nas pochmurnie i zimno ale nie padało. Próchnica substrala, bo tylko taka była. Perukowca w donicy mam już 3 sezon na froncie domu, teraz przybył drugi na tyłach. Teraz mam 3 sztuki, trzeciego (a właściwie pierwszego) kupiłam tyciego cztery lata temu rośnie koło jodeł

Może rzeczywiście kupię drugiego perukowca i do donicy Twoim sposobem. Chowasz ją na zimę ? czy tylko okrywasz ?
Sebek 15:03, 10 kwi 2016

Chyba od Ciebie nauczyłem się wkładać ścinki z cięcia między obwódki bukszpanowe - dzięki temu można uniknąć w dość szybkim czasie dziur
Łatanie stożkow mega się opłacało
ana_art 15:21, 10 kwi 2016

frezja napisał(a)

Może rzeczywiście kupię drugiego perukowca i do donicy Twoim sposobem. Chowasz ją na zimę ? czy tylko okrywasz ?
nie chowam, stoi cały rok przy ławce, na zimę ustawiam go na styropianie, owijam grubo folią bąbelkowo (donice!) i potem osłaniam to czymś, żeby nie straszyło albo matą ozdobną, albo jakimś płótnem
ana_art 15:22, 10 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Chyba od Ciebie nauczyłem się wkładać ścinki z cięcia między obwódki bukszpanowe - dzięki temu można uniknąć w dość szybkim czasie dziur
Łatanie stożkow mega się opłacało
bo to fajny sposób tak samo jak wtykanie trzmieliny pomiędzy czy runianki
frezja 15:38, 10 kwi 2016

ana_art napisał(a)
bo to fajny sposób tak samo jak wtykanie trzmieliny pomiędzy czy runianki

Też tak robię z trzmieliną i zacznę z runianką..podpatrzyłam u Ciebie.

runiankę, o którą pytałam u Ciebie wyjęłam z donicy, rozplątałam korzenie i mam ok. 10 dużych, nie musiałam nawet wyłamywać. Posadziłam właśnie pod perukowca.