Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Kindzia 10:33, 10 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Serby mają ok 2 metry, ale przy jodłach.. to są malutkie Będę na nie chuchać i dmuchać by rosły szybciutko Plomba w szpalerze jest.. ale jodły były suche, łyse i nawet czubki miały zdechłe... one już nie rosły To była agonia w końcowej fazie..

Korzenie się dały wyszarpać.. ale dobrze, ze to tylko kilka a nie cały szpaler,.. i mam nadzieję, że reszta się odbuduje i przestanie zamierać.. bo niedługo będzie 10 lat i sie nie da wyciąć, potrzebna będzie zgoda urzędu Niby problemów nie ma, jak drzewa chorują, ale trzeba za tym chodzić

W mojej wiejskiej szkółce były takie magnolie.. inne też były, ale ta .. po prostu cud miód i malina .. ogromne kwiaty, gęsto .... oj ... nie mam miejsca bo już byłaby moja Satisfaction - piszą, że rośnie mała.. ale ile to miało kwiatów.. i pachnące, i wielkie

Ludu...co za cudo!!! Mała powiadasz rośnie? Zaraz poczytam. Dopiero się niespodziewanie drugiej magnolki dorobiłam i pisałam u Bodzi, że bym trzecią chciała...taką właśnie!!! Chyba dobrze, że takiego cuda nie mam w pobliżu, bo już całkowity kłopot bym miała
dajana 10:47, 10 kwi 2016

Jaki słodki chłopczyk ,kiedyś go wycałuję może? hi,hi.Szczęsciara tylu facetów ci rośnie do pomocy Aniu o tych ostach poczytałam ,nie chcę ich bo to ekspansywne jest.Czekam na pogodę aby zakasać rękawy a roboty mam ogrom .Wróciłam z wesela cudownie się ubawiłam,czułam się jak wypuszczona z klatki Nie schodziłam z parkietu tego mi było potrzeba .Nie dziękuj za Serby bo to ja zrobiłam na tym interes .Będą rosły w miejscu gdzie ludzie kochają ogród ,to taka cząstka mnie kiedy kopnę w kalendarz.Przynajmniej mnie ktoś wspomni a moja dusza będzie roztaczała dobre fluidy na waszym ogrodem i wami.To już drugi taki ogród w innej części Polski Głuptak ze mnie ale sentymentalna zawsze byłam . Ten najmniejszy w tym roku ci smignie on juz dwa lata chorował po agresywnym wyrwaniu ale żyje i ma się coraz lepiej . Zobaczę jak posadzisz daj im buziaka ode mnie hi,hi.Lecę do babci bo fiksuje.Pa !
agata19762 10:59, 10 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Stellatę pokazywałam (??) i kosztowała 45 zł.
Żółte były na pewno dwa rodzaje.. ale nazwy mi wyleciały z głowy,. jedna typowo żółta, a druga taka żółta z różowym?? Też jakaś nowość. Kwiaty podobne do Satysfakcion. Satysfakcja (moja na pewno) 85zł. Ale na necie widziałam po 139zł. Wpadłam po ziemie, wiec nie oglądałam za bardzo.. ale tę aż powąchałam i pomacałam.

A i była "Queen od nicht", nazwę mogę pisać z błedem... bardzo ciemne kwiaty.

Ania dzięki za info
Bogdzia 11:36, 10 kwi 2016

Dudus kawał chłopa , nie spodziewałam sie takiego dużego. Zmienił sie na buzi juz jest mniej podobny do Felusia ale równie cudny. Oj widac ze Felek ma swój charakterek, ale czy to źle?W życiu nie da sobie w kaszę dmuchac. Cudne dzieciaki a Ty szczesliwa babcia takich wspaniałych chłopców. Napatrzec sie nie moge.Buziaki dla Was.
Kindzia 13:48, 10 kwi 2016

I miałam takie cudo w pobliżu...już u mnie rośnie
Dziękuję Aniu
ana_art 14:08, 10 kwi 2016

Ania czy Ty mi możesz pokazać wiśnie kiku w okresie lata czy jesieni? Na jakiej wysokości masz ją szczepioną i czy jej gałęzie 'idą' trochę w górę, a potem opadają czy inaczej, no i czy masz z nią jakieś problemy
jolanka 15:38, 10 kwi 2016

Serby piękne kupowałam w szkółce koło Osuchowa. Nie wiem jak teraz.
Będę na pewno jeszcze - miałaś racje lepiej wyglądają pod lasem. Może jeszcze coś doradzisz? Właśnie pod serbami.
Krys 16:07, 10 kwi 2016

Ania jestem u Ciebie codziennie a nawet czesciej podziwiam cudny ogord i Ciebie i Twojego eM,doskonale znam ten trud pracy,ale tez radosc z niej cenne informacje podajesz jestes skarbnica wiedzy o duzym sercu a malych pomocnikow zazdroszcze bardzo, ja musze jeszcze dlugo czekac ta magnolia mnie zaciekawila,kwiaty podobne do Laury zobacze czy p.Zymon ja ma buziaki
Madzenka 16:57, 10 kwi 2016

Przyszłam zobaczyć Dudusia i się ni zawiodłam
Wcale sie nie dziwię ze wybierasz chłopaków !
mira 18:09, 10 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Ktokolwiek widział i ktokolwiek wie, gdzie można kupić już duże serby, uprasza się o informację.

Lokalizacja nieistotna byle nie daleko na północ Polski, bo czasami mam transport w różne rejony.

co to jest duży ?

sprawdź u Gurgula w Krakowie, oni mają też bazę w Wierzchosławicach a i możliwe że Ci przywiozą - zadzwoń najlepiej

wiadomo co wybierzesz - chłopaki to priorytet a ogród już masz rośnie, picu nie trzeba a i tak cieszy.

pozdrawiam