Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:23, 08 lip 2019

Do góry
Uff, kolejny raz udało nam się zorganizować spotkanie super ogrodowo- zakręconych pasjonatów. Mocno zmęczona ale bardzo szczęśliwa.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i przemiło spędzony czas. Dziękuję za super prezenty- rdzawe ozdoby ogrodowe. Niestety na razie nie zrobione fotki. Ale na pewno ktoś wrzuci ich zdjęcia.
Pogoda strasznie dziwna była i mam wrażenie że tylko jeszcze śniegu nie było. Ciepło- zimno-mżawka-wietrznie- okropnie zimno - słonecznie- wręcz gorąco. I to wszystko w przeciągu paru godzin. Mam nadzieję że nikt nie zmarzł za bardzo- polary i kocyk chyba się przydały.

I oczywiście grupowe zdjęcie w roślinkach trzeba było zrobić.

Dwa ogrody 09:20, 08 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Cudowny letni ogród z bogactwem wszystkiego

Co to za liście na dole ?

tak w setki idące przetwory robią wrażenie

Przypomniała mi się dalia czekoladowa - czekam na kwitnienie dalii główne, te z siewu kwitną, nie wiem jakie dalie wykopywałam do wiadra jako zdechłe, łzy lałam to nie zobaczyłam, jest jeszcze kilka co nie wystartowały a i są takie tak objedzone przez ślimaki że zrezygnowały, dopiero jak zakwitną będę weryfikować co mi zostało z moich 80 - niewiele....

oczko masz urokliwe, sporo roślin,- chciałam się doradzić - kupiłam maleńką lilię wodną miniaturkę - jest sobie ale chyba w tym roku nie zakwitnie - jest w produkcyjnej doniczce - pan kazał przesadzić powiedział jak ziemię przygotować i do doniczki tej z dziurkami - ale ja nie wyrobilam się i jeszcze tego ni zrobiłam choć mam wszystko - jak myślisz robić to jeszcze?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:18, 08 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nowa rabatka powstaje?

Nie, tylko łuk mi z jednej strony wyszedł. Ale chyba nie jest tak źle, jak tego nie widzicie.

Ta chyba nie wie gdzie mam bukszpany albo ślepa. Siedzi na szybie i się na mnie tępym wzrokiem gapi. Chyba kierunkowskazy muszę postawić.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:14, 08 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja tam nie widzę błędów w cięciu Sama się muszę zabrać za wycinanki ale mi do perfekcji bardzo daleko

Oj dziewczyny, jesteście takie miłe. Ja już też nie widzę. Włączyłam tryb letni - leniwy.

Łąkę przed domem ( nie moją, ale patrzeć mogę) mi nie skosili, tylko dosłownie " zmielili" Inne żyjątek przy tym zginęło.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:09, 08 lip 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Kurcze u mnie nawet starzec ma przypalone liście

Aga, special for you. Tak jak chciałaś z tą nową roślinką dla wiarygodności daty i miejsca, pamiętaj, że nie przerabiane, fotoshop to czarna magia dla mnie.

Ogród Mirelli 09:02, 08 lip 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kilka czerwcowych zdjęć

Cudnie Mirelko! Co to za odmiana szałwii? Moja mocno się wykłada, muszę chyba ją zamienić.
A rozchodniki jak się mają?
Działeczka Asi :) 08:58, 08 lip 2019

Do góry
asiak napisał(a)

To tylko tak na zdjęciach wygląda

Asiu, co ty opowiadasz?

asiak napisał(a)

Jak zobaczyłam ten kancik trawnika, to wpadłam w kompleksy...
idę trawę kosić
Sosnowe zacisze 08:53, 08 lip 2019

Do góry
Madziu nawet bimber kawowy mojego przyjaciela nie pomaga. Wymyśliłem sobie ścieżki i murki oporowe z piaskowca... i "nie wiedziałem co czynię". Układanie tego to puzzle dla dużych facetów.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:34, 08 lip 2019

Do góry
dzisiejszy poranek:

Blushing Bride

Wildenstein

Tandem

Bawaria

Mousseline

Blue Heaven

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:28, 08 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Na dobranoc moja bron na slimaki

Super fotka - ustawienie w szyku "bojowym" na łowy ruszać czas
czytałam o dniu otwartej furtki - fajna tradycja. Gratuluję udanego czasu i imprezy. Stresik pewnie musiałaś mieć Fajnie, że tak sie wszystko udało co widać na zdjęciach
Zdjęcia zachodu słońca są przecudne!
Pozdrawiam na nowy tydzień
Ogród Muszelki 08:22, 08 lip 2019

Do góry
‘Hoshi-no-flamenco’

Ogród z czereśnią 08:19, 08 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)
I ja się witam w Ogrodzie z czereśnią. Cieszę się, że Kindzia Cię zmobilizowała. Tytułowa królowa ogrodu prezentuje się pięknie wiosną i dostojnie później.
Róże po dziadku to przepiękna pamiątka i wspomnienie. Też mamy kilka ocalonych roślin po dziadku, darzymy je dużym sentymentem. Tylko na dąb psioczymy.
Życzę powodzenia w tworzeniu swojego nowego miejsca na ziemi. Na pewno się uda, powolutku do przodu.

Zana - bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Zapraszam jak najczęściej Twój ogród podziwiam i na pewno też w nim znajdę dla siebie inspiracje. Dziękuję

Ogród Muszelki 08:16, 08 lip 2019

Do góry
‘Kacper’

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:10, 08 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Moze ktos wie co to za roslina? Bardzo mi sie spodobala.

wygląda na jakiegoś penstemona może to ten?

KasiaBawaria napisał(a)

zjawiskowe te łany jeżówki bladej, pocieszam się, że pojedyncze też mogą oko cieszyć

Serce musi Ci pikać na widok takich hortensji

Wspaniała wycieczka
Ogród z czereśnią 08:09, 08 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajne te roze sentymentalne
Balbinka sliczna jest

Jeśli o mnie chodzi to dopiero w pewnym wieku zaczęłam docenia takie pamiątki
Balbina to taka nasza maskotka
Ogród Muszelki 08:08, 08 lip 2019

Do góry
Witajcie po przerwie forumowej Dzięki serdeczne za odwiedziny, za pamieć!
Gwoli wytłumaczenia... tak jakoś czas niepostrzeżenie mi zleciał... (w ostatnich trzech miesiącach pracowałam dodatkowo na maksa, coby na letnią wyprawę w Alpy kasy starczyło

Systematycznie jednak doglądałam ogródka. Fotek od kwietnia zrobiłam niewiele. Wczoraj troszkę nadrobiłam. Obeszłam ogród i uwieczniłam powojniki. Teraz ich czas!

‘Doctor Ruppel’

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:07, 08 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

To jest świetne. Czy to sama robiłaś? Jak...
Ogród z czereśnią 08:06, 08 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Ależ pięknie Róże śliczne i ten słodziak - Balbina, uwielbiam wszelkiego rodzaju futerka

Dziękuję Aniu -wiesz jak to jest - na zdjęciach to... wszystko piękne
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:52, 08 lip 2019

Do góry
P ochwalę się różami .
Jeżówka - Echinacea 07:48, 08 lip 2019

Do góry

A tu w ogrodzie botanicznym

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies