Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:51, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało

a ja u Zielonej coś takiego przeczytałem

Syla napisał(a)
.. Dzisiaj pozbyłam się lawendy ... Będę kupowała nowe .... tylko duuuużo piachu im wcześniej sypnę .... i zrobię im pod górkę

więc chyba jest nadzieja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:12, 20 mar 2015

Do góry
Dzięki Sebek! W przeczesywaniu forum w poszukiwaniu konkretnej informacji niby jestem niezła, ale ostatnio wyszukiwarka nie jest tak dokładna. Nie wiem, z jakiego powodu. Tym bardziej się cieszę, że znalazłeś swoje dzielone carexy. Oj.... będę produkowała masowo. Ogród choć częściowo zacznie się sam tworzyć za free
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:43, 20 mar 2015

Do góry
Kurka....a moje amazony i frosted nic nie rosną!

Sebek dajesz im coś papu?

Moja codzienność - ogród Oli 06:49, 20 mar 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Miał być lekko zbrojony Sebek .

dobrze pamiętasz
Moja codzienność - ogród Oli 06:48, 20 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

On chyba nie jest zbrojony? Czyli ściana wodna pewnie niewysoka będzie

wysoka nie będzie jakieś 50cm ale fundament oczywiście zbrojony jest
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:23, 20 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Doczytałem, że wyspy lawendy, którą nade mną widać już nie ma...

I tak sobie głośno myślę, że skoro drugi raz Ci się nie udała to może coś innego i łatwiejszego w uprawie tam daj? I mam na myśli róże Na pewno mam z nimi mniej problemu niż z lawendą! A jak dosadzisz do nich szałwie, przetacznik czy kocimiętkę to plama niebieskiego będzie nadal
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało
Ogród Sylwii od początku cz.II 00:00, 20 mar 2015

Do góry
Doczytałem, że wyspy lawendy, którą nade mną widać już nie ma...

I tak sobie głośno myślę, że skoro drugi raz Ci się nie udała to może coś innego i łatwiejszego w uprawie tam daj? I mam na myśli róże Na pewno mam z nimi mniej problemu niż z lawendą! A jak dosadzisz do nich szałwie, przetacznik czy kocimiętkę to plama niebieskiego będzie nadal
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:55, 19 mar 2015

Do góry
Mam - znalazłem zdjęcie co chciałem! Z dedykacją dla Marty Zielonej
Moje sadzonki turzycy Amazon Mist

Marzec (na samym dole zdjęcia )

W maju

I jesienią - były gdzieś 5 razy większe

Także dziel swoje śmiało

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:47, 19 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Eeeee.... Dzwonić nie powinnam, bo kierownicę trzymałam, ale trasa nudna, w głowie wyłącznie ogród, więc spontanicznie postanowiłam natychmiast dowiedzieć się tego, co w sumie mogłeś napisać teraz na forum. Ale informacja była na tyle cenna, że spowodowała lawinę kolejnych ogrodowych myśli Dzięki!

Trochę mi głupio, że rozmawiałem z Tobą podczas jazdy, ale czego się nie robi dla badylków

Tak w ogóle wertuję wątek i znalazałem parę zdjęć, gdzie są carexy po dzieleniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=1152

I tu trochę widać
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=1173

Swoją drogą przeraziłem się na jakim etapie prac byłem rok temu o tej porze... W tym roku jeszcze ogród nie posprzątany dobrze po zimie... I nawet część trawnika jest do wygrabienia.... Gdzie tam do formowania topiarów...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:29, 19 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)
A ja też mam hakuro i zawsze sie zastanawiam jak czytam o waszych lamentach nad nimi.
u mnie rośnie super nie choruję . ładnie się wybarwia na wiosnę ....ale to moja ocena .
ja zaś tak narzekam na modrzewia europejskiego i nikt mi nie wierzy że mnie wnerwia ,bo co roku jakieś robale go atakują -pryskanie obcinanie .pełno igieł z niego w jesieni po kostce fruwa ...
w sumie każdy ma za swoje z ty ogrodnictwem ,nie ma lekko ,trzeba harować .

u mnie ci napisałam o nadstawkach do palet ....wystarczy ci jedna , warzywa nie korzenią się głęboko

Modrzewia japońskiego mam posadzonego pod domem - dosłownie! Na razie większych problemów z nim nie mam, oprócz tego, że rośnie szybko

Doczytałem u Ciebie Będę widział jakie będą potrzeby warzywne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 19 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ciukę czytam... i w sprawie Hakuro napiszę, że też była jednym z pierwszych i pierwsza wyleciała na zbity pysk Bez żalu
Czasami zaglądam ale z telefonu wiec się nie odzywam.. szczegółnie, że u Ciebie teraz jest powoli..

Na razie nie wylecą - no chyba, że same to zrobią Ja im na pewno nie pomogę

Ogród niby nowoczesny ale... 22:37, 19 mar 2015

Do góry
Varella?
Jurajski Ogród 22:35, 19 mar 2015

Do góry
Ależ piękne te irysy! Zjawiskowe!
W kamiennym kręgu od początku 22:10, 19 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeśli chodzi o cebulowe ich kwitnienie zawsze jest dla mnie niespodzianką Nie pamiętam i tyle, zresztą kto by zapamiętał te setki?

PS - nie wiedziałem jak uformować mój żywopłot od góry - teraz wiem, że muszę mieć do tego traktor

Sebek, pierwsze cięcia były z drabinki.....teraz się zmechanizowałam....dobrze, że mogę z trzech stron podjechać wysięgnikiem
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:07, 19 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

No fiesz! Napisz na PW, pliiis

W kamiennym kręgu od początku 22:06, 19 mar 2015

Do góry
GorAna napisał(a)

Jolka jakieś ciemne hiacynty wychodzą, ale ja nie pamiętam gdzie je wsadziłam.....jak zakwitną to będę wiedziała....taki ze mnie ogrodnik, że nie wiem gdzie co posadziłam

Jeśli chodzi o cebulowe ich kwitnienie zawsze jest dla mnie niespodzianką Nie pamiętam i tyle, zresztą kto by zapamiętał te setki?

PS - nie wiedziałem jak uformować mój żywopłot od góry - teraz wiem, że muszę mieć do tego traktor
Moja codzienność - ogród Oli 22:04, 19 mar 2015

Do góry
Miał być lekko zbrojony Sebek .
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:03, 19 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

No boje się, że mnie rzucisz

No fiesz! Napisz na PW, pliiis
Ogród u stóp klasztoru 22:00, 19 mar 2015

Do góry
Pięknie wygląda ten warzywnik - ja jesienią jedynie grobik z desek zbiłem, ale nie wiem czy nie dokupić nadstawek do palet - jedną czy dwie sztuki Wegatarianin, który nie je warzyw zakłada warzywnik... Tego jeszcze nie było
Moja codzienność - ogród Oli 21:55, 19 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Z męskiego punktu widzenia w sumie może być interesujący
niespodzianki ? eeee niczego nadzwyczajnego nie będzie oczko prostokątne, altanę pokazywałam, z nasadzeniami na pewno będę się Was radzić plus kilka elementów z rdzawej blachy ot tyle

On chyba nie jest zbrojony? Czyli ściana wodna pewnie niewysoka będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies