Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:13, 30 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Szczere,najszczersze gratulacje.
TOP 100 współczesnych projektantow to jak Oskar !!! Cudownie, że to co robisz w Polsce doceniono wreszcie na świecie!
Gdyby krytycy obejrzeli metamorfozy pod Twoim wpływem naszych ogródów , to zgodnie ze slangiem ogrodowiskowym szczęki by im wpadly w krzaki
To dzieki Tobie codziennie jestem na forum od prawie 2,5 lat, to przez Ciebie w deszczu sadzę róże, to przez ciebie po jednym zdaniu ze brakuje w ogrodzie purpury przesadzam żurawki lime na georgia peach.
Owszem dzieki Luciano mam graby, ale dzięki Tobie zamiast budleji mam 7 purpurowych buków I jestem dumna że mam rabatę Danusiową
Buziaki dla Ciebie, Witka, Grzesia i całej ekipy Gardenarium. Życze aby ta publikacja przełożyla sie na kolejne wspaniałe zleceni i abyśmy mogli z wypiekami na twarzy oglądać nowe fotorelacje.

Po książkę już się ustawiam w kolejce a na CHFSh gdy będziesz miała wystawę dojadę nawet na rowerze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:44, 30 lip 2014

Do góry
Na tę rabatę ciągle nie mam koncepcji... Wiec jest misz masz trawkowo-żurawkowo-bukszpanowo-cisowy..... Pewnie praire fire znów zmarżnie...a z seslerią pierwsza znajomość, badamy sie.. A żurawki pewnie wypali słońce lub zjedzą opuchlaki...

Koniec fot dzisiaj. Idę się szukać w ogrodzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:40, 30 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Podglądam razem z Tobą. Świtny ten stożek się szykuje. I bardzo lubię Twoje donice.

Donice... I przekwitnięta Hortensja

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 30 lip 2014

Do góry
Skoro dyskusja o runiance
Runianka w słońcu....

Runianka w tym samym mijescu ale za trawką (minimlany cień)

Była niedawno cięta i zbiera się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 30 lip 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko napisz jakie to berberysy czerwone wśród traw kilka fotek do tyłu? Pliss.

Zbysiu to bagatelle. Idę zrobić fotkę z gory. Przycinam je w kulki , chciiaż same się ckształtowały.. Ale chciałam idelane i teraz rosną jak szalone....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 30 lip 2014

Do góry
Bugenwilla oczywiście doniczkowa

I ogrodowa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 30 lip 2014

Do góry
I kuleczki

Nadorca dogląda włości

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:20, 30 lip 2014

Do góry
Podglądanie stozka kolosa

Podglądamy busz

W oczekiwaniu na limelight i vanillki vel pinky

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:17, 30 lip 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Ja swoją jak sadziłem to wsypywałem do dołków po garści granulowanego obornika. Ten cud techniki tak ją popędził na glinie, że już mam gęsty dywanik I potwierdzam, że podlewanie na początku to konieczność!

Cud techniki lekko cuchnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 30 lip 2014

Do góry
Werbena w nigach umbry i w lawendzie... Liczę na drugie tłoczenie lawendy sadzonej wiosną.... Bo wiosną to było półtłoczenie...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:15, 30 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Jednak świetna ta rubrum. Warto mimo, że jednoroczna. Wczesniej nie pomyślałabym, że będę w ogrodzie sadzic trawy. A teraz poszukuje ich i martwie się, czy przezimuja u mnie

Sadż teraz, podlewajj i daj im sie dobrze ukorzenić do zimy. Zima związujemy im kucyki aby środek nie wymrazł, obsypiesz korzenie korą a za rok wiosną dostaną prawdziwego speeda

Rubrum i rozplenica little bunny , zdjęcia na zbliżeniach dla Ciebie, na zachętę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 30 lip 2014

Do góry
I wczorajsza poprawa humoru z jeżówką vintage wine.[img
Jeżówki pow wow za niskie , zjedzone przez rzoplenicę poszly w inne miejsce

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:11, 30 lip 2014

Do góry
Pierwszy kwiat Brother cadfael. Hi hi jeśli to mozna nazwać kwiatem....ale sadzona miesiąc temu w największe upaly a potem przysmażona w czasie urlopu.... Poczekajmy rok...

I nieprzerwane tloczenie austinki Alnwick rose

W oczekiwaniu n nowe kwiaty Burgundy. Ice

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:06, 30 lip 2014

Do góry
Munstead wood postanowiła zakwitnąc. Moja królowa przypalana przez słońce. Zastanawiam się czy ją przesadzić ale chciałabym za rok cieszyć się obfitymi kwiatami. Wątła, słaba, mdleje w słońcu ale wysiliła się tyyyyyloma kwiatkami a lrzecież to przedszkolak sadzony w marcu.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:03, 30 lip 2014

Do góry
Bogdziu, Magda70, Malkul, Łuki, Wilcza Góra, Barbara, Sebek, Nicole,Leon pozdrawiam Was i nawet nie wiecie jak miło czyta si Wasze wpisy.

Dla Was dzisiejsza Magical moonlight i perovskia po deszczach

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:59, 30 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Te trawy cudnie pokazałaś, wg mnie u ciebie rosną wyjątkowe, chyba wszystkie...a hortki pamiętam, zdaje się, że jest ich więcej niz pokazujesz, oj śliniłam się przed nimi, dziś u siebie tez prawie się ślinię
Marzenko, czy czytałaś newsy u Danusi wątek nr3?
u mnie dziś porażka...na total, gdyby nie olewanie, biadoliłabym strasznie, co mi betoniarka zniszczyła, może to i pomysł na totalną zmianę łezka padła, a przecież twarda sztuka ze mnie...tylko ten romantyzm w duszy mi miesza

Irenko jeszcze nie czytałam...
Dla Ciebie hortki z dzisiaj
Passion you and me

Doczytalam u Ciebie ... Zaraz pójdę do Danusi...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:57, 30 lip 2014

Do góry
Irenko spójrz na to inaczej. Moźesz od nowa założyć ogród zamawiaj projekt i działaj!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:53, 30 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Rzeczywiście ta runianka super gęsta u Ciebie, chyba że sadziłaś ściśle? Moja przyrasta, powoli ale uparcie. Kiedyś będzie ładna
pozdrawiam!

Karolina poszukam zdjęć runianki z początku ogrodu... Marniała, łysiała, brązowiała... Tak było przez 1,5 roku. Gdy sie jednak ukorzeni to jest niezniszczalna. Potrzebuje sporo wody i jednak nie lubi zaraz po posadzeniu dużo słońca. Teraz gdy ja w upaly przypali obcinam brązowe liście a ona ładnie odbija. Podlewaj, dawaj jej florovitu, bedzie dobrze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:50, 30 lip 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Marzenko pięknie masz. Podczytuję Cię regularnie i dla osób, które zaczynają przygodę z Ogrodowiskiem Twój wątek jest obowiązkowy, bo nie tylko się pozachwycają ale i szkolenie przejdą

Witaj , cieszę się że szkolenia również są u mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:48, 30 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ja też mam pytanko o trawy- na pewno gdzieś to pisałaś, ale trudno znaleźć- jaka trawa jest pierwsza z prawej przy runiance i druga obok niej- w samym środku, taka z pędzelkami?
I czemu mi nie chce rosnąć ta runianka- to już pytanie retoryczneStraciłam cierpliwość i wymieniłam na hakonecośtam Ja też z tych niecierpliwych....

Pierwsza po prawej to rozplenica little bunny. Na tej rabacie jest 6 szt ale ta jest najstarsza , pozostałe nizsze zasłoniete berberysami.
Pióropusze bordowe to jednoroczna rozplenica rubrum. Z tylu wiechy jasne to stipa pony tails. - kupiona 23.06.2012 r u Finki na zjeżdzie ogrodowiska

Runianka rosla mi bardzo słabo niemal przez 1,5 roku na tym palącym słońcu. Teraz juz gdy się ukorzeniła jest nawet dwa razy w sezonie cieta. Na raabcie połnocnej przyjęła się bezproblemowo i się rozrasta.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies