Proszę o pomoc co może dolegać hortensji? Posadzone tydzień temu do grunti i jednemu z krzaków zrobiły się brązowe kwiaty,a drugi dostał żółtych liści. Czy to jakiś grzyb?
Od długiego czasu nie wrzucam żadnych fotek na forum z mojego ogrodu bo żal pokazywać wysuszone rośliny.
Dziś jednak może zrobię wyjątek....pokażę co nieco ale w bliskich planach tylko bo trawnik wszystko szpeci
Mój po przesadzeniu 2 lata strajkował, w tym kilka luciferków się odrodziło.. i są ładne. Nie taka dorodna kępa jak była, ale są
Skupiam się na pozytywach, inni mają gorzej.. a inni lepiej... i lepiej być tam gdzie lepiej, ale jest jak jest.. nie narzekam, tylko mi po prostu najnormalniej w świecie żal.
ćmy nie opryskałam bo padało, potem dzieci, i 2 dni w terenie... a mama już w kilku miejscach wżery... ale nie narzekam, jak mi zeżre całym, bo innym już dawno zechlało.
Za to deszcz sprawił radość nie tylko mi i ogrodowi .. nie ogrodowo ale pokażę kałuże na parkingu.. podlało na tyle, że nie wsiąka w glinę (tu jest dobrze ponad pół metra drenażu..)
proszę nie cytować zdjęć. dziękuję
proszę nie cytować zdjęć. dziękuję, ale tę radoche muszę pokazać.
Nie wiele się dzieje , trawa , trochę powypalana przez słonce.
koszenia co tydzień po 5-6 godzin. Warzywnik rośnie i tyle
Maj mokry pokazał ,że tam teren zalewowy, to moje marzenia na rabaty nad stawem musiały ulec zmianie.
Tam musze naturalistyczne zrobić. Jedna strono jeszcze do wyrównania. Ale koparkowy ciągle ma zajęte terminy. Poczekamy
Zlawlaszcza,że ostatnio brak czasu i zdrowych rak. Mąż miał uraz ręki, i nic nie może robić.
Z debolistnej i ja bardzo się cieszę. dostałam ja malutką. A w przeciągu 4 lat wielki krzak zbudowała.
Do marcinków jeszcze trochę, trochę ..
Jaki masz nawóz ??
K6azdy to będzie dobry , to nie są wymagające rośliny.
Ja dałam na wiosnę i niedawno trochę obornika granulowanego. Taki miałam .