Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 20:15, 14 lip 2019

Od długiego czasu nie wrzucam żadnych fotek na forum z mojego ogrodu bo żal pokazywać wysuszone rośliny.
Dziś jednak może zrobię wyjątek....pokażę co nieco ale w bliskich planach tylko bo trawnik wszystko szpeci

Margarete 20:19, 14 lip 2019

Margarete 20:27, 14 lip 2019

malgorzata_s... 20:38, 14 lip 2019

Gosiu jeżówki dają radę, śliczne są Hosty też piękne pewno podlewałaś że tak ładnie rosną w nowym miejscu. Padało piszesz więc trawnik odrośnie. Życzę jeszcze deszczu
yolka 21:28, 14 lip 2019

Trawnik mam taki sam, ale jeżówki i hosty masz ładne, czy poszerzyłaś rabatę hostową?
Margarete 21:46, 14 lip 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu jeżówki dają radę, śliczne są Hosty też piękne pewno podlewałaś że tak ładnie rosną w nowym miejscu. Padało piszesz więc trawnik odrośnie. Życzę jeszcze deszczu

Dziękuję. Słaba pociecha te odrobinki opadów, oj słaba. Na wczoraj i dziś były zapowiedzi deszczu i nawet się chmurzylo ale wszystkiego popadało wczoraj trochę dłużej niż pół godziny i kwita. A takie miałam nadzieje...

Zdjęcia robiłam tuż po podlewaniu więc liście funkii wyglądają lśniąco i zdrowo ale wcześniej odchwaszczalam tę rabatę i przy okazji musiałam powycinać suche żółte liście wielu hostom. One tam mają trudno bo to pod świerkiem który nie došć że wypija im wodę to jeszcze tworzy nad nimi gęsty parasol i takie małe deszczyki jak były u nas ostatnio to w ogóle do nich nie docierają.

Dziękuję Gosiu że widzisz pozytywy w moim ogrodzie. Bo ja już coraz trudniej takie zauważam.
Margarete 21:50, 14 lip 2019

yolka napisał(a)
Trawnik mam taki sam, ale jeżówki i hosty masz ładne, czy poszerzyłaś rabatę hostową?

Nie nic nie piszerzalam. Wszystko jest jak było. I trawa wciąż też nie posiana. Bo w te upały i bez deszczu i tak nie urośnie. Czekam z tym do jesieni.

Dziękuję. Pokazuje to tylko co się nadaje do pokazania. Reszta to porażki.
Nic więcej już nie kwitnie. Wszystko przekwitłe błyskawicznie że względu na upały i suszę.
Liczę teraz na hortensje ale one też potrzebują wody a tej było przecież brak od początku sezonu. Zostaną mi na pocieszenie tylko trawy chyba

O trawniku to już nawet nie myślę. Żółty, suchy, wypalony....

malgorzata_s... 21:52, 14 lip 2019

Też wycinałam już przypalone liście funkii. Klony złote popalone z wierzchu już nie obrywam bo by łyse zostały.Pewno że widzę u Ciebie pozytywy, wszystkiego przecież nie wysuszy. Szkoda że tak mało popadało.
anabuko1 21:53, 14 lip 2019

Margarete napisał(a)

Moje jeżówki green yewel jeszcze nie rozkwitły.
Piękne masz hostowisko Gosiu
Margerytka40 22:10, 14 lip 2019

Fajne masz to hostowisko. Ja też chyba spróbuję przy świerkach hosty dać. Nie pod samymi, raczej poza granicą korony. Trawnik też mam miejscami żółty, aż trzeszczy jak się po nim chodzi. Pozdrawiam Małgoś