I kupiłam sobie kilka krzeseł do ogrodu z drewna teakowego. Ławka niestety za droga- może kiedyś w dalekiej przyszłości. Ale na krzsełkach też można będzie posiedzieć.
Witaj Grzesiu!
Ciesze sie, ze moje portrety roślin, czy tez ogrodowe fotki podobaj ci się .
O dokładnie tak, ten najwiecej doceni ogród, rośliny ile sam ma z nimi do czynienia w ziemi.
Rozyczkowo
NN
Mainzer Fastnacht
Elmshorn
Cieszę się, że przypadła Ci do gustu u mnie też rozkwitła jako jedna z pierwszych obsypała się kwiatami (ma 39 rozwiniętych kwiatów (nie liczę pąków)) i wygląda jak piękny bukiet
Wszystkie twoje róże są przepiękne, najbardziej podobają mi się "Cinco de mayo" i "Melusina", są cudowne
Dla mnie wyglądają na miseczniki. Ale jedne i drugie trudne do zwalczenia Od dwóch sezonów zmagam się z nimi na cisach. Teraz nie widzę, ale nie sposób dojrzeć wszystkich. Potraktuję je i w tym roku na początek Mospilanem.
Moje graby były sadzone jako 30cm patyczki wiosną 2017r i w pierwszych 2 latach, cięte pojedyncze gałązki sekatorem. Zagęszczały się ładnie. W tym sezonie pierwsze cięcie nożycami "pod linijkę" na wysokość 70cm. Miejscami są jeszcze braki, bo nie wszystkie rosły równo, ale w tym roku powinny się już wyrównać.