W sensie, że w półcieniu?
Już kupione limki ... ale nie wykluczam u siebie jeszcze choć ze 3 szt w intensywniejszym kolorze ... ale to w przyszłym sezonie
Dziękuję
Trawki i limki od naszej pani ... faktycznie dorodne wszystko ... ona ma rękę do roślin ... Ja jestem u niej co najmniej raz w tygodniu ... a i dzwonię często ... ostatnio prosiła mnie żeby pokazać jej zdjęcia ogrodu ... bo jest ciekawa jak sobie poradziłam ze wszystkim
Wszystko już posadzone Jeszcze tylko w Pęchcinie zakupię kilka sztuk krwawnika ... i szukam fajnej hosty na słoneczne stanowisko ... i to będzie koniec moich zakupów ogrodowych ... w tym sezonie
Czytam, że tu poważne sprawy się dzieją - kompostowanie - temat zupełnie mi obcy ... totalnie nie mam wiedzy na ten temat ... muszę się dokształcić
Życzę powodzenia i pozdrawiam
Zastanawiałam się nad zakupem hortensji na rabatę w półcieniu, z którą miałam spory dylemat ... myślałam, że tym razem będzie to Vanille Fraise, ale jednak ostatecznie znowu wybrałam Limelight Voila
Oczywiście dzisiaj była już przymiarka na rabacie ... i wiecie co? ... podoba mi się ... nawet bardzo
Jednak AM Zamierzałam kupić w Pęchcinie (bo wiem,że są) ale jak zobaczyłam u mojej ogrodniczki taką ilość akurat dla mnie to nie wahałam się ani chwili
Dzięki Iwonko
Dzisiaj podlałam tą nieszczęsną tuję takim specjalnym środkiem (od mojej ulubionej ogrodniczki) z zawartością potasu i magnezu Będę ją jeszcze dodatkowo podlewać Zobaczymy
Za trawnik dziękuję ... ale zauważyłam ostatnio, że coś mi nierówno rośnie ... są miejsca, gdzie jest już bardzo wysoka, wybujała właściwie nadająca się do koszenia a tuż obok niska... nie wiem czemu tak się dzieje?
Te pod cisami to praying hands te pod klonem to nie wiem Choć to strona południowa to po godzinie 11.00 jest cień a to zasługa starych lip poza ogrodzeniem i wysokiego zielonego żywopłotu sąsiadki ...