Te pod cisami to praying hands te pod klonem to nie wiem Choć to strona południowa to po godzinie 11.00 jest cień a to zasługa starych lip poza ogrodzeniem i wysokiego zielonego żywopłotu sąsiadki ...
Nazwa mojej szałwii to szałwia nemorosa sensation deep blue (chyba) bo na mojej było jedynie deep blue
Obie są mi mocno bliskie , obie uwielbiam , obie mi zaczynają w tym samym czasie kwitnąć i obie w tym samym czasie tnę z tym wyjątkiem , że lawenda pięknie pachnie
Lawenda lubi suche podłoże a z tego co widzę po szałwii odwrotnie (u mnie w gabionie ma mocno mokro)
Rany ... zaczerwieniłam się Dzięki ..... Oj tam retusz ... brak, bo czasu było brak .... Wiem, wiem nie lubisz a mnie nie przeszkadzał choć nie wychodzi jeszcze
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ewuś , dzięki za podpowiedź odnośnie kulek ... może uda się je powciskać ... ciąć nie będę
Ogród nie jest dopieszczony jak chciałabym aby był ... ale i nie mam na tyle czasu aby być w nim od rana do wieczora choć dwa razy w tygodniu w momentach kiedy jest najwięcej pracy . Spędzam po parę godzin dziennie choć nie zawsze , są i takie dni kiedy mnie w nim nie ma .... Nie umiem w nim odpoczywać - to jeszcze przede mną
Hosta o którą pytasz to Ice & Fire ... ładna jest , wyrazista i lubię ją choć masz rację , wolno przyrasta