Jeśli chodzi o Lawende to kupilam tę co ma Magnolia - ona mi ją właśnie poleciła, ja kupiłam w OBI - zawsze wisona są w słynnych 6pakach (ponoć mają w Auchan i chyba Leroy)- holenderskie, pod nazwą Viva.
Magnolio- dziękuję za foto kompostownika jest mega praktyczny, kiedyś sobie takim strzelę
Ja dzsś wygrzebywałam kompost swój z dna jeszcze ( bo pod nowe cisy chciałam domieszać przy sadzeniu) i musiałam skakać do środka skrzyni a potem wytarmosić ciężkie wiadra i sama się jeszcze wygrzebać - niezbyt komfortowo
wy tu gadu gadu a ja cały dzień w ogrdozie dziś.
Szczęki szukałam od Sebka.
I niestety, nie znalazłam
Zostanie bezzębny
I tak jest przystojny i idealny więc po co mu zęby-prawda? :
hihihihi, dziękuję Wam za te komplementa bardzo miło mi nie powiem
Cały dzień pracowałam jak pszczółka, roboty popchnęłam że hohohoho
Kokoszka może być tylko jedna!!!
A jak się tak przyjrzeć, to kolorków w całym sezonie i tak nie brakuje: ostróżki, lawenda, czosnki, tulipany, kamasje, tawuły, hortensje, o stu odcieniach zieleni nie wspomnę Jak dla mnie wystarczy w ogrodzie, który stara się być minimalistycznym
Proszę Cię...nic spektakularnego raczej nie będzie
Nie doczytałaś
To kawałek ogrodzenia...było takie miejsce w ogrodzie gdzie był beznadziejny drut i mata trzcinowa...masakra więc raczej nie pokazywałam
Teraz to zmieniamy...
Gosiu... nowy warzywnik będzie za szklarnią. W miejsce starego będziemy stawiać basen dla młodzieży... zawsze stał przy garażu, ale tam tak ciasno było, że nawet kosiarką nie dało się przejechać. Docelowo w miejscu starego warzywnika mooooże kiedyś postawimy altankę... czas pokaże
Jak na razie tyram... eM zwichnął kolano i leży biedny już drugi tydziń... staram się sama zrobić to i owo - wytyczyłam ścieżkę, rozbiłam deski z warzywnika i zakopałam jako obrzeże... teraz przenoszę żwirek z rabat na ścieżkę... idzie powoli, ale do przodu
Ubiegły sezon szklarniowy był świetny. Najpyszniejsze pomidory - te koktajlowe Gardener's Delight. Są WYŚMIENITE!!! Choć u mnie jakoś ciężko kiełkują. Rad nie mam... czytam sporo o naturalnym nawożeniu... żywokost - ma duzo potasu jest świetny np. do truskawek, pomidorów, kwiatów. A pokrzywa do warzyw liściowych np. sałata, kapusta... No takie tam opowieści na dobranoc... zawsze coś w głowie zostaje
Gosiu, ale mieliście kłopoty
Wiem co czułaś, bo mój mały miał zapalenie płuc, dwa razy, w pierwszym roku przedszkola.
U mnie trochę inaczej, bo ja nie uwierzyłam lekarce, która "wysłuchała" zapalenie płuc, a mój synek był jedynie markotny i słaby, bez kaszlu ani temperatury!
Zrobiłam nawet zdjęcie rtg na żądanie.
Okazało się niestety prawdą
Po kilku miesiącach powtórka…
Bardzo pomogły inhalacje.
Ale nigdy nie zapomnę tego strachu…
Przytulam, teraz wiosna, ciepełko i córeczka będzie tylko zdrowa i wesoła
Witam piekny masz ogród mam pytanko czy bardzo głebokie są donice w których jest posadzona lawenda, ja dopiero jestem początkującą ogrodniczką i nie bardzo jestem pewna czy moja lewenda którą mam zamiar posadzić do miejsca o głębokości ok. 25 cm jest wystarczające, trafiłam do Twojego ogrodu a że masz piękne okazy lawendy proszę o swoja opinię, dziękuję i pozdrawiam